DIY zkrášlovače: Banánová maska na vlasy


Domácí masky na vlasy a na pleť patří mezi mé kosmetické oblíbence. Mám své oblíbené
ingredience, na které nedám dopustit, ale čas od času ráda vyzkouším něco nového. Zkusila jsem proto banánovou masku na vlasy, která má vlasy nejen vyživit, ale má být prospěšná i pro jejich zdravý a rychlejší růst.

Co obsahuje? Základem je měkčí banán a med, určitě neuškodí kapka olivového a kokosového oleje nebo citronu. Než se ale rozeběhnete do kuchyně pro ingredience na vyzkoušení něčeho nového, pozorně si přečtěte, jak to dopadne.

Zrovna jsem měla doma už hodně zralý banán, takže bylo jasno. Připravila jsem si potřebné ingredience, rozmačkala asi polovinu banánu s medem a olivovým olejem a nanesla si ji hezky rovnoměrně na vlasy. Masku jsem rozčesala, aby se krásně rozestřela. V tu chvíli jsem začala tušit, že jsem možná udělala chybu. Banán je tuhá surovina, zapatlala jsem si tím hřeben. Po několika hodinách působení jsem šla masku smýt. A to byl pravý kámen úrazu. Znovu opakuji, banán je tuhá a hlavně lepkavá surovina, která nejde z vlasů vymýt. Nejen, že si zapatláte vanu a ucpete odpad, ale rozčesaný (i nerozčesaný) banán se obtížně dostává z vlasů pryč. Po několikerém důkladném umytí se všeho tohoto exotického ovoce z vlasů ne a ne zbavit, tak jsem nechala vlasy uschnout a následně strávila několik hodin (a možná i dní) vyčesáváním a sundáváním banánových minikousků.

Shrnuto: Je jedno, jestli banán dodává vlasům lesk, pevnost nebo cokoli jiného, protože na to ve chvíli, kdy se marně snažíte tenhle skvělý pokus dostat z vlasů pryč, zapomenete. Byl to odvážný pokus, který nikomu NEDOPORUČUJI! Nezkoušet doma za žádných okolností :D A pokud si stejně nedáte říct – já vás varovala.


Stalo se vám taky někdy takovéhle zkrášlovací faux pas? Jaké jsou vaše nejlepší a nejhorší zážitky s domácími maskami na vlasy? 



Obrázek tady

Komentáře

  1. Tak pod tohle se můžu podepsat... Taky jsem všude četla, jak je banán bomba věc na pevné vlasy a podobné chytrosti... Tak jsem si ho pracně napatlala na vlasy... A přesně, jak píšeš! Nejenže jsem se těch drobků z hlavy zbavovala ještě pár dní potom, ale navíc jsem si vyrvala snad půlku vlasů! Strašné...
    Banán do vlasů už nikdy víc! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo zkouší všechny "zaručené" metody (a pak hořce lituje) :D

      Vymazat
  2. Haha, no základ je poriadne banán rozmixovať, aby tam neostali kúsky banánu a masku vymyť aj s kondicionérom (teda ak v nej nebolo veľa oleja) :) Ja som ju párkrát použila a veľké problémy som s vymývaním nemala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi šikovná, mi vymývání tužších částek dělá problém u každé masky, ať už banánové, nebo mé novější zkoušené hořčicové :)

      Vymazat
  3. Tak koukám, že jsme měly stejný problém. Ale ta moje indulona se nakonec vymyla. Banán ve vlasech si nechci ani představit :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥