Balea: Vazelína


Když jsem poprvé několik let zpátky slyšela slovo vazelína, myslela jsem si, že je to něco nechutného, a že se při pohledu na to asi pozvracím. Potom jsem objevila různé kouzelné kelímky a další přípravky z vazelíny a oblíbila jsem si jí. Před pár dny jsem objevila čistou vazelínu v DMku od Balei za čtyři pětky, no nekup to. Takže jaká vlastně tahle Balea vazelína je?

Tak nejprve krabička. Vazelína má objem 125 ml, což může někomu připadat jako docela málo (ale oproti zázračným Oriflame kelímkům je to celá vazelínová lavina). Myslím, že balení vydrží překvapivě dlouho, protože stačí docela malé množství. Otevírání je taky docela "radikální" (mi osobně přijde naprosto skvělé a fascinuje mě, ale není na tom nic speciálního). Víčko se prostě odendá a hotovo, žádné pojistky, žádné šroubování a tahání a mačkání, prostě šup otevřít a tradá mazat. Ale nebojte, neotevírá se to samovolně, víčko má vroubky, které zapadají do krabičky, takže drží, drží a ani se nehne (takže k rozlití při převážení by nemělo dojít. Ona i ta konzistence není moc tekutá, spíš "slizovitá", takže se nerozlévá).

Hned jako první jsem si jí namazala večer na obličej. Chyba. Na obličej tahle vazelína nepatří. Pleť mi zčervenala a měla jsem nahnáno, ale po chvíli to zmizelo. Ale nebylo to příjemné. Takže na obličej tedy ne. Druhý pokus bylo celé tělo. Pokožka mi nezrudla, takže na tělo si vazelínu od Balei klidně mazejte, mě to ale není moc příjemné. 

Balea vazelína je taková matně čirá vazelínovitá matlavá "směs" (znovu oproti kelímkům od Oriflame, které jsou tužší, tahle je krémovité konzistence. Měla bych zapracovat na svých popisech, ty mi nikdy nešly :D). Je jemná, snadno se nanáší a dobře roztírá. Na pokožce zanechává takový jakoby mastnější film, který docela dlouho vydrží, takže ochrání pokožku proti vnějším vlivům.

Složení je dost jednoduché. Na zadní německé straně je prostě napsáno Ingredients: Petrolatum. Není nad čistou a přírodní ropu! :D A teď se dostanu k tomu (pro mě) zásadnímu - vůně. Balea vazelína voní prostě jako ropa. Jemně a nenápadně, ale nemůžu si pomoct, cítím to tam. Jako když čepujete na benzince a omylem si nasajete okolní výpary. Když je milionkrát zředíte a zavřete do krabičky, tak takhle voní tahle vazelína. Byl to pro mě docela šok, já radši ty parfémované čokoládové, vanilkové, kokosové. A ne ropové!

Teď si říkáte, proč bych si měl/a koupit vazelínu, co smrdí jako ropa? No protože je perfektní na suchá a poškozená místa. Naprosto bezkonkurenčně zatočila s mými suchými lokty a patami, a tím si u mě získala čestné místo mezi všem vyvoněnými krémíky, které mi na to nikdy nepomohly. 

Takže co teda? Doporučuju, nedoporučuju? No samo, že doporučuju! Ale jen jako přípravek na suché lokty, paty, kolena a nevím co všechno. Jako denní krém nebo péči o pleť a pokožku ne, na to mi nevyhovuje. Ale nožky taky zaslouží nějakou svou péči a tahle vazelína poslouží perfektně. Navíc je levná, takže za malý peníz získáte skvělou věc na ty suché lokty a ještě vám dlouho vydrží, protože stačí fakt maličko.


Používáte vazelínu? Máte zkušenosti s vazelínou od Balei? 
Co říkáte na mojí recenzi?




Komentáře

  1. Veľmi pekná recenzia :) Ja vazelínu nepoužívam a vlastne ani nejako extra krémy, iba nejaký nočný a veci od Nivei. Tá mi na pleť veľmi pomáha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já se Nivei trochu bojím, kdysi jsem se po ní osypala :)

      Vymazat
  2. Používam vazelínu z lekárne najmä v zime na popraskanú pokožku :) Táto má super balenie :)
    MORE than FASHION

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na popraskanou pokožku je super, jen ta "ropová" vůně! :D

      Vymazat
  3. Já vazelínu používám již řadu let a je to neodmyslitelná součást.
    Pěkný článek. A gratulace k výhře. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě už taky patří k neodmyslitelné výbavě :) Děkuju!

      Vymazat
  4. Mám ji ráda, používám ji na rty. :)
    http://gatetoneverland.blogspot.cz/2013/10/review-vazelina-od-baley_31.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za odkaz, koukám, že se v něčem dost lišíme :D Na suchá místa je ale skvělá, to souhlasím, a taky souhlasím s tím, že když se přestane používat, suché místo se zase objeví, škoda.

      Vymazat
  5. Ahoj, jen jsem se chtela zeptat, jestli tato vazelina neni nejak skodliva, kdyz se dela z ropy ? Neni to hnus ? Nemela by se delat z vosku ?? Diky za odpovedi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já bohužel nejsem chemik, takže dlouhodobé následky nevím... Z ropy se ale vyrábí ale i oblečení, zubní pasta, žvýkačky... Osobně už jí nepoužívám :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥