Kafíčko Jacobs Crema Gold

Zdroj
Tak jsem teď v časopise objevila vzoreček rozpustné kávy Jacobs Crema Gold a řekla si, že bych jí tedy mohla vyzkoušet a napsat o tom na blog, protože proč ne. Musím se přiznat, že jsem veliký milovník (dobré!!!) kávy, ale zároveň se jí snažím co nejvíce omezit, protože pak nemůžu v noci usnout :D Čas od času si ji ale dám, protože káva je věc předobrá a přezdravá (hlavně na tlak! Kdo trpí nízkým tlakem a je citlivý na změny počasí, tak káva je naprosto nejlepší první pomoc. Někdy o jejích účincích taky něco sepíšu). Takže si do hrnečku nasypu zkušební vzorek a jedem :)

Nedávno jsem přestala kávu sladit (velký krok ku zdraví!) a dávám si ji nejčastěji se sójovým mlékem. Pro dnešní ochutnávání si ji ale dám bez ničeho, černou jako noc, aby nejlépe vynikla její chuť.

Na obalu vzorečku se toho moc nepíše. Dozvím se, že se jedná o rozpustnou kávu v několika jazycích, trvanlivost a "Uchovávejte v suchu. Chraňte před teplem." Mě by ale zajímalo, jaká káva to ale je.

 

Po chvilce hledání najdu příběh o pěstování kávy přímo na stránkách výrobce, kde se dozvím, že je to Arabica a pěstuje se ve stínu v Kolumbii nebo Brazílii. Káva pochází z farem s certifikací Rainforest Alliance - Aliance deštných pralesů, a její pěstování je tedy spojené s ochranou přírody, protože ve stínu, kde se pěstuje, nacházejí útočiště i zvířata. Alespoň něco takového je tam psáno. Takže to by bylo vyřešeno, je to dobrá Arabica a ještě vypěstovaná šetrně. Musím říct, že to na mě udělalo dobrý dojem.

Na stránkách výrobce se pak dál píše speciálně o téhle kávičce Jacobs Crema Gold: Objevte novou kávu Jacobs Crema Gold s jemnou chutí a bohatou pěnou pro vaší odpolední pohodu. Tak jo, jdu objevovat. Zaliju hrneček horkou vodou a koukám, jestli se objeví ta bohatá pěna. No, trochu pěny se objeví, ale je spíš chudá, po chvilce zmizí. Káva voní docela jemně, takovým tím klasickým rozpustnokávovým aroma, na tom není nic překvapivého. Chuť je taky jemná, přijde mi docela obyčejná, přijde mi i trochu nakyslá a nechává v puse takový kouřový efekt (což mi ale přijde jako dobrá věc, alespoň je poznat, že byla pořádně upražená :D Káva, která mi žádný efekt v puse nezanechává je něčím podezřelá). 


Jakože mám kávičky ráda, tak mě tahle zase až tak moc nenadchla. Není špatná, to vůbec ne, ale taky není nijak výjimečná. Má jemnou chuť, jak uvádí výrobce, ale tak jemnou, že se docela ztrácí. Jacobs nejsou špatné kávy, ale moje první volba to není, ale druhá asi ano. Záleží podle chuti, věřím, že s mlékem a cukrem bude skvělá (ale pak není moc poznat chuť kávy, to si řekněme na rovinu) a věřím, že má i spoustu příznivců. Mě ale bohužel tak moc neoslovila.


Jste milovníci kávy? Jaká je vaše nejoblíbenější?



Komentáře

  1. Nice pics!!!follow me on gfc and i follow you back!!now i follow you on ,tweeter,bloglovin,i hope you follow me to!!kiss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you for the invite! You can even translate my posts - hit translate in the bottom of the right column :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥