Kouzelný kelímek: Avon Naturals Vanilla Essential Balm

Zdroj
Po dobré zkušenosti s kelímky od Oriflame jsem si tak říkala, že by nebylo od věci vyzkoušet i něco jiného na podobném principu. Do virtuálního košíku jsem tak při nákupu na Parfums přibalila rovnou i Avon Naturals Vanilla Essential Balm, který mě vyšel na 59 korunek. To mi nepřijde tak hrozné za balzám, protože jednotlivé Oriflame kelímky stojí kolem stovky. Balzámů je na výběr víc, na parfums mají ještě třeba s medem, s výtažky z oliv nebo broskev a bavlna. Ještě jsem přemýšlela o medu, ale někde jsem četla, že vůně není nic moc, že je dost chemická, takže jsem volila svojí oblíbenou vanilku. 

Musím se teda hned na začátku přiznat k další "vadě", kterou trpím - nedokážu odhadovat velikosti. Měla jsem tak za to, že kelímek bude větší, protože jeho obal vypadá podobně jako třeba pleťové krémy. Na parfums mají fotku téměř v "životní velikosti", tak když budete kupovat tam, alespoň dobře uvidíte, jak je vlastně kellímek velký ve skutečnosti. Objem má 15 ml, tedy úplně stejně, jako kelímky od Oriflame. Srovnání bude, ale až v nějakém dalším článku.

Takže hned na začátku se mrkneme na obal. Balzám je zabalený v jednoduché papírové krabičce s popiskem "Víceúčelový balzám, intenzivně hydratuje suchou pokožku. Nanášejte dle potřeby." Nu, to se mám tedy na co těšit! Kelímek od balzámu mi připomíná denní pleťové krémy, to už jsem říkala, je to takové obyč dózička se šroubovacím víčkem.


Balzám obsahuje výtažky z vanilky, vitamíny A, E a C, díky kterým má být skvělý, zázračný, hydratující a milion dalších věcí. Na obalu se nám dál píše ještě celá řada dalších přísad, na to můžete mrknout na fotce. Konzistence balzámku je tuhá, dobře se roztírá a nanáší. Stačí ho maličko a vypadá, že vydrží poměrně dlouho. Navíc, jak je pidi, se vejde i do kabelky a díky šroubovací mu víčku, které je dost pevné, by se neměl nikdy otevírat a dělat neplechu. Víčko má zevnitř i papírek, který pohlcuje vlhkost (alespoň si myslím, že na to tam ty papírky jsou, dřív jsem myslela, že je to filtr, jak u překapávaného kafe, ale to asi úplně ne :D). Takže prostě zatím docela bezva, ne?


Ták, a teď už přichází na řadu můj oblíbený faktor - vůně. Otevřu balzám, přivoním a... chvíle napětí... a dobrý! Voní krásně, sladce a vanilkově. Uf! Voní i po nanesení na rty, tímhle u mě tedy opravdu boduje. Barva je taková medově tmavá, to se mi taky líbí. Zatím docela silný konkurent, nemyslíte?


A pak přijde na řadu vyzkoušení balzámu. Naberu na prst, nanesu na rty a čekám. Nanáší se docela dobře, zavoní to vanilkou a na rtech mi vytvoří takový jakoby film, který se ale ne a ne vstřebat. Ajaj, říkám si, tady začínají trable. Na rtech je balzám mazlavý a prostě se nevstřebává. Po chvíli mám na rtech nepříjemný pocit, jsou vysušené a mají tendenci i snad prasknout! No, tak to teda ne, hošánku, to bychom nebyli kamarádi. Zkusím ještě další vrstvu, ale je to jenom horší. Alespoň, že hezky voní... 

Tak to jdeme shrnout. Balzámek s vanilkou je opravdu vanilkově voňavý, je malý a docela roztomilý, vleze se do každé kabelky a nezabírá místo. Vitamíny ABCDEFGHCHIJKLMN nehydratují a nezanechávají rty hebké a jemné, ani vanilkový extrakt k tomu nepomáhá. Prostě zklamání. Vážně jsem se na něj těšila, na první pohled a počuch se mi líbil, jasný sympaťák, říkala jsem si, ale bohužel ne. Rty vysušuje, oleptává, nevstřebává se, tedy přesný opak toho, co od balzámu člověk očekává. Nu, co se dá dělat. Nějak to s ním přežiju a znovu už si ho opravdu nepořídím.


Máte zkušenosti s kelímkem od Avonu? Pokud ano, s jakým a jaké?
Vyzkoušíte tento produkt?



Komentáře

  1. Kelímky od Avonu jsem zkoušela, do teď ještě jeden mám. Myslím, že broskvový a jsem s ním absolutně spokojená. Nejdříve jsem si myslela, že bude hned pryč, že balení je malé, ale už ho mám delší dobu a nevypadá, že by měl dojít :D.

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydrží překvapivě dlouho, to je pravda. Já ten svůj mažu jen na lokty a na paty, jinam mi nesmí, spokojená s ním nejsem :-/

      Vymazat
  2. tak toto bola super recenzia :) ešte dobre, že som si ho neobjednala, lebo som po ňom pokukovala!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá dobre a vanilkovú vôňu mám fakt rada, takže si ho možno kúpim.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal klame dojmem, moc dobrý balzám to není, nedoporučuji :-/

      Vymazat
  4. Já ho mám v medovém provedení,a nádherně voní,vůbec ne chemicky. A jsem s ním moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však tento vanilkový taky moc hezky voní :) Jen s účinkem jsem nebyla spokojená.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥