Paní Kolombová vyšetřuje: Případ červené rtěnky

Znáte všichni takové ty reportáže statečných novinářů z válečných oblastí nebo ze sledování drogových dealerů, kteří pak vyhrávají Pulitzerovu cenu a jsou to akční detektivové, kteří riskují často své zdraví pro blaho žurnalistického světa? Jasně, že to všichni znáte, včetně toho krásného pojmu investigativní žurnalistika, na který jsem si nemohla skoro hodinu vzpomenout. Nu, tak tento článek bude úplně o něčem jiném. 

Ba ne, nebude. Bude to investigativní kosmetická žurnalistika. Žurnalistická kosmetická reportáž ze života.

Včera jsem se viděla s pár přáteli a od té doby, co jsem teda taky beauty bloggerka, si víc všímám kosmetických úprav a zkrášlení mých kamarádek. Včera jsem takhle pozorovala, co dělá rtěnka na rtech jedné mé milé kamarádky při pití "jednoho", a ta rtěnka držela jak přibitá. To bych nebyla já, abych se nezeptala. A protože jsem byla docela překvapená, o jakou rtěnku se jedná, pořídila jsem investigativní vyšetřovací (rozuměj příšerné a nekvalitní) fotografie z nočního reje a tento první "vyšetřovací případ" vám tu teď můžu představit. Ne všichni si můžeme dovolit jen rtěnky s Keirou od Chanela a je dobré vědět, jaké alternativy za hubičku nám milované drogérky nabízí.

Ty fotky jsou vážně strašné, ale fotošopování s nimi moc neudělalo, tak si prostě představujte, že jsou to mafiáni, které jsem vyfotila někde tajně v noci...

Co to máš za rtěnku? Ptala jsem se kamarádky. Že ti tak dobře drží! Ale prosimtě, odpověděla kamarádka. Víš, jak je taková ta nejlevnější značka s.he stylezone? Tak to je ona, asi za šedesát korun. Překvapeni? Já byla maximálně! Od s.he něco mám, ale spíš to jsou věci na manikůru. Mám nějak top a base coat na nehty a vždycky bojuju s víčkem, které se mi prostě odendavá. Když kamarádka vytasila rtěnku, má první reakce byla "to jsou ty pitomé obaly!". Tak se na ně pojďme podívat.



Mi se tenhle "kubistický" styl moc nezamlouvá. U laku ještě jakž takž ano, ale rtěnky mám ráda hezké, ne ve stylu staré ledničky (protože to je to první, co mi tenhle obal evokuje, ledničku). Mám ráda rtěnky, u kterých i obal křičí "jsem boží a bude nám spolu hezky". Ale jak se říká - nesuď knihu podle obalu (i když si přesně takhle vybírám knihy). Občas se i pod ledničkovým obalem skrývá nečekané kouzlo!



Ani jedna z barev na fotkách není přesně taková, jaká byla rtěnka. Je spíš do karmínové červené. Musím říct, že na kamarádčiných rtech vypadala krásně. I když to na další fotce asi nebude tak zřejmé.


Jaká tahle rtěnka vlastně je? Kromě toho, že je za dobrý peníz i dlouho vydrží. Nepřežije všechno, říká kamarádka, ale nedělají se z ní žádné takové ty obarvené koutky, nezalézá do rýh. Ale vysušuje, dodává kamarádka. Což není úplně přesně moje cílovka při hledání rtěnek, já raději ty, které hydratují. Upozorňuji, že rtěnku s.he stylezone lipstick magic colours 140 (taky jsem mohla říct název hned na začátku, že?) vyzkoušenou nemám a ze zkušenosti vím, že co sedí kamarádkám, mi nevyhovuje, takže si pro ní určitě nepoběžím. Ale zvědavost ve mě vzbudila, to musím zase přiznat. Kdo by to byl řekl! Proto mě vždycky baví věci v cizích kabelkách (nejsem si jistá, jestli se někdo také zúčastnil TAGu 10 věcí z kabelky, kdyžtak dávejte odkazy do komentáře, ráda si počtu!), člověk nikdy neví, co tam najde!



A nakonec si dáme jednu hezkou fotku rtěnky v hezkém světle a hezkém provedení, to abyste neměli z téhle investigativní kosmetické žurnalistiky (respektive špatných fotek z hospod) nějakou újmu, to bych nechtěla.

Zdroj

Možná si teď říkáte, jaká jsem pitomá, že kosmetice stejně nerozumím a fotit si večer na telefon kamarádčiny šminky je vrchol beauty blogovacího hulvátství. Ale prosimvás, vždyť je to legrace. O krásně nafocených produktech lze vždycky napsat krásná pojednání, ale není to taková legrace, jako probírat malovátka nad "jedním" a snažit se zachytit kamarádčiny rty ve chvíli, kdy se nesměje, protože je potřebujete alespoň na jedné fotce, aby bylo vidět, jak rtěnka sedí. Vybuchujete u toho smíchy, až se vám dělají veselé vrásky kolem očí a posilují se břišní svaly z toho, jak se smíchy svíjíte pomalu pod stolem. Jsou to krásné zážitky a skvělé téma k hovoru. Blogy o kráse mám ráda proto, že jsou "ze života", že bloggerky produkt (někdy) vyzkouší a řeknou mi (někdy) upřímně, jak jim vyhovuje, jak dlouho vydrží a tak. Proto začínám s tímhle vyšetřováním mezi svými kamarádkami, abych se přesvědčila, jestli mají věci z blogů i v kabelkách, jestli se dostanou i mezi "lidovou kosmetiku" a jestli jsou s nimi všechny spokojené.


Byli jste někdy naprosto šokovaní nějakou kosmetikou, která byla dobrá/špatná a nečekali byste to?


Pro dnešek je to všechno, koťátka. 
Pac a pusu


Komentáře

  1. Mě velmi překvapilo máslo na rty od Nivei. Nemám sice ráda takové produkty v kelímku, ale bylo mu to odpuštěno. :-) Jinak tato rtěnka by taky nebyla pro mě, když vysušuje. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máslíčka od Nivei jsou fajn :) Pro mě by taky nebyla :)

      Vymazat
  2. Tak to mě docela překvapilo, já měla tyhle rtěnky 2 v jiných odstínech a o těch se určitě nedalo říct, že držely jak přibité :D asi záleží na odstínu:)

    http://beautydiarybyeve.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Barvička opravdu krásná, ale já nevím, jestli bych si na ni troufla. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádce sytě rudá moc sluší, záleží na typu pleti :)

      Vymazat
  4. Pěkná barvička :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/04/liceni-pod-bryle.html

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám od She iba lak na nechty v podobnej farbe, celkom pekne drží, ale zle sa odlakuje :) rúž som ešte nemala, ale kamarátky používajú a celkom im vyhovujú :) enjoy little cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laky mám taky a jsem spokojená :) Ráda slyším, že jsou spokojená, že to není jen fáma :D

      Vymazat
  6. super článok, od She som mala presne tento rúž, ale v inom odtiene a bol celkom fajn :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  7. pekná farba rúžu :) od SHE mám aj ja jeden, ale vôbec ho nepoužívam
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barva je pěkná, kamarádka vybrala hezký odstín :)

      Vymazat
  8. mně taky tahle značka moc nedrží, ale barva je to krásná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám zkušenost, ale barva vypadá krásně, pravda :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥