Proti pocení: Liftea Šalvěj

Je to tak. Taky mě trápí pocení a nepříjemné kruháče v podpaží. Takže hledám a zkouším všechny možné i nemožné léčivé i neléčivé přípravky, které by mi mohly alespoň trochu pomoct. Některé na čas pomáhají (na úkor pálení, štípání a zánětů potních žláz) - jako je Driclor (moje zkušenosti s Driclorem si můžete přečíst tady) a některé alespoň omezují zápach (trio Balea proti pocení si můžete přečíst tady). Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet novou metodu - tabletky Šalvěj od Liftea. Je to pro mě zbrusu nová zkušenost, většinou je "logické" bojovat proti pocení zvenku, tedy deodoranty, antiperspiranty, krémy a podobně. Tohle jsou tabletky se silnou koncentrací šalvěje - boj zevnitř. Je totiž dost pravděpodobné, že nadměrné pocení způsobuje stres a psychické vypětí. Třeba jen neumíme poslouchat naše tělo a přetěžujeme ho a nadměrné pocení je signálem, že je něco špatně.

Tablety Šalvěj od Liftea jsou úplně čistě přírodní (jak se píše v tomto článku) metoda proti pocení, což mě trochu rozesmívá, protože mi věci v tabletkách přírodní nepřijdou. Ale na druhou stranu mě to uklidňuje, určitě je to přírodnější, než ten Dricrlor. Tak tedy, co to obsahuje? Obsahem jsou dvě přírodní složky - Šalvěj lékařská a yzop lékařský. O šalvěji už jsme si povídali, je skvělá a zdravá - článek si můžete přečíst tady. Yzop upřímně vůbec neznám, ale určitě je taky príma. 

A teď nezbývá nic jiného, než vyzkoušet, jestli to opravdu funguje.

Tenhle příspěvek je můj měsíční deníček/zápisníček při užívání těchto tabletek.

1. den 4.3. 2015 - první tabletka, jsem zvědavá, jestli to pomůže.

2. den 5.3. 2015 - druhá tabletka
3. den 6.3. 2015 - a třetí tabletka. Zatím žádné účinky necítím, při běhu na poštu a zpátky jsem se opotila jak nějaký Olympionik :D
4. den 7.3. 2015 - přemýšlím, jak poznám, že ty tabletky fungují? Jo, asi blbá otázka, ale zajímá mě to, jestli ze dne na den přestane moje tělo vyluzovat pot či jak :D Hlavně zvesela!
5. den 8.3. 2015 - dneska je MDŽ, kdyby nebylo Googlu, tak na to asi ani nepřijdu :D
6. den 9.3. 2015 - Pořád nic
7. den 10.3. 2015 - Dneska je to první týden a pořád nic, doufám, že to začne účinkovat brzy.
8. den 11.3. 2015 - Docela těžko se mi to posuzuje, to musím uznat, protože k tomu používám i jiné přípravky proti pocení (jakože deodoranty). Ale přijde mi, že to je asi maličko lepší.
9. den 12.3. 2015 - Pořád mám stejný pocit :D
10. den 13.3. 2015 - Pátek třináctého! Bububu!
11. den 14.3. 2015 - Dneska byla venku dost zima a pršelo, ale nemám pocit, že bych se nějak zbytečně a nadměrně zapotila.
12. den 15.3. 2015 - Dneska kmitám od rána do večera a umývám a uklízím a nepotím se. Asi úspěch!
13. den 16.3. 2015 - Několik hodin jsem lítala venku v péřovce a vrátila se zpocená, jak po maratonu, takže pořád nic.
14. den 17.3. 2015 - Nevím, co jsem od toho vlastně čekala, asi podobný účinek, jako měl Driclor, tedy z moře vysušenou poušť (to je mega metafota, co? :D), prostě že to přestane ze dne na den, ale asi je to dlouhodobá záležitost. Uvidíme za další týden.
15. den 18.3. 2015 - Dneska jsem v polovině tabletek (je jich 30, říkala jsem to?). Nedělám nic moc fyzicky náročného a nejsem zpocená. Uvidíme zítra, to jdu pobíhat po knihovnách.
16. den 19.3. 2015 - Hohó! Tak pozor, dámy a pánové! Dneska lítám po městě nabalená v zimním kabátě a šále (zatímco si všichni vykračují v lehkých jarních bundičkách), s batohem plných knih na zádech a za normálních okolností bych byla zpocená jak alík, ale NIC! Jsem z toho sama v šoku. Potím se jenom miniminiminimálně a nemám žádný nepříjemný pocit, jako z Dricloru. Oujé! Snad to bude fungovat i nadále! Paní v lékárně mi říkala, že se pro to lidi vrací, tak že bych taky objevila proč?
17. den 20.3. 2015  - Dneska bylo zatmění slunce, dívali jste se? Já jo, ale zase asi dost blbě, protože jsem nic neviděla. Nikdy nechápu, co přesně se zatmí :D Ale nebyla jsem u toho zpocená, což je plus :D No ale, musím to vzít zpátky. K mému obrovskému zklamání se u odpoledního posedávání u počítače zapotím (protože je mi zima, tak se tím asi ohřívám, nebo fakt nevím). Škoda, no.
18. den 21.3. 2015 - Hm, tak dneska to nějak nefunguje, radovala jsem se předčasně.
19. den 22.3. 2015 - No nevím, no. Víkend trávím odpočíváním a povalováním se a žádnou aktivitu moc nevyvíjím, tak to nemůžu moc soudit.
20. den 23.3. 2015 - Dneska to taky nic moc nefunguje. Pfffff!
21. den 24.3. 2015 - No, tak dneska je teda pěkný den. Ráno mi nezazvonil budík, takže jsem se pak při běhu do práce dost orosila. Takže to proti pocení ze stresu taky moc nepomáhá.
22. den 25.3. 2015 - Myslela jsem si, že tak po čtrnácti den užívání tohodle se fakt přestanu potit a nějak mám pocit, že je to takové návalové, jakože někdy se potím fakt o dost míň, ale někdy normálně.
23. den 26.3. 2015 - Dneska se nepotím, ale taky toho moc nedělám, nikde nepobíhám, tak nevím, jestli to mají na svědomí ty pilule.
24. den 27.3. 2015 - Možná to účinkuje vždycky jen jeden den v měsíci, protože dneska teda zase nic. Jsem z toho zklamaná, šalvěj mi přijde jako skvělá věc a vkládala jsem do produktu větší naděje. Nu ale ještě mám před sebou 6 dní, všechno může být jinak!
25. den 28.3. 2015 - Tak dneska bych se zrovna potit nepotřebovala a jsem zlitá jak maratonec. Myslela jsem si, že jsem si zapomněla vzít piluli, že by to třeba proto neúčinkovalo, ale ne, vzala jsem si ju ráno poctivě a stejně prdlajs. Skoro je mi to blbý brát, přeci jen ten obal nevypadá nejpřírodněji. Vůbec je to legrace, kolik toho do sebe cpem, myslím, že budu potřebovat nějaký jarní detox.
26. den 29.3. 2015 - Dneska se nepotím, protože celý den klepu kosu. Jsem obalená oblečením jak Santa dárky na Vánoce.
27. den 30.3. 2015 - Dneska taky nic, ale nutno dodat, že i dneska je docela zimina. Pokud to začalo fungovat TEĎ, tak to teda trochu pozdě. Je to takový ten zákon schválnosti. Měsíc mám hrozné vlasy, pak se objednám ke kadeřnici a v tu chvíli začnou mé vlasy zářit a vlát ve větru jak v reklamě (protože mají strach z toho stříhání si vždycky říkám :D). Vždycky všechno začne fungovat prostě na poslední chvíli.
28. den 31.3. 2015 - Nevím, jestli má cenu to ještě komentovat. Dneska jsem běžela jak splašená na poštu a vrátila jsem se mokrá jak po maratonu (taky u toho dost pršelo, vybrala jsem si nejlepší chvilku).
29. den 1.4. 2015 - Ani dneska mi nepřijde, že by to nějak obzvlášť fungovalo. Škoda...
30. den 2.4. 2015 - Poslední den třicetidenní protipotící kůry se šalvějí od Liftea je za námi. Tak jdem na hodnocení výsledků.

Přiznám se, že jsem do toho vkládala docela velké naděje, ale žádný výrazný účinek jsem nepocítila, což je divné, když jsem je brala celý měsíc! Pořád to byla taková nepříjemná nejistota, jestli budou zrovna ten den fungovat, nebo ne, to mi nebylo příjemné ani po psychické stránce. Potřebuji něco, na co se můžu stoprocentně spolehnout, ne něco, co mooožná bude fungovat. Uvidíme, jak bude moje tělo reagovat, až je brát nebudu, asi teprve potom poznám, jestli byly účinné, nebo ne.


Jak se vám líbil můj výzkumný článek? 
Přesvědčil vás, nebo spíš odradil? 
Máte s těmito tabletkami zkušenost?





Obrázky tadytady a tady

Komentáře

  1. o tomhle jsem už slyšela, ale vůbec nikdo neříkal, nic kladného.. :(

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/gelove-linky-od-astoru.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alespoň se nenecháš nachytat, byly vážně docela k ničemu :-/

      Vymazat
  2. na druhej strane vyzivove doplnky ci bylinky a podobne veci vacsinou treba brat aspon dva tri mesiace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, ale jsem radši, když se účinky objeví už první měsíc užívání. V případě těchto kapslí budu místo nich radši pít tři měsíce šalvějový čaj :)

      Vymazat
  3. Super článok, dúfala som, že to bude niečo naozaj funkčné...škoda. :/
    ChristyShades

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, taky jsem doufala a nic :( Děkuju za sledování blogu :)

      Vymazat
  4. Nemám, ale zato mám pocit že mně osobně by proti pocení nepomohla ani svěcená :-D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥