L'Occitane: Sprcháče ze světa lahodných vůní

Miluju L'Occitane! Nechápu, proč mi trvalo tak dlouho napsat nějaký článek o těhle skvělých a voňavých kytičkových produktech. Asi proto, že jsem si chtěla dát hodně záležet, kdo ví. Anebo proto, že jsem prostě líná a než se podaří vyfotit všechny produkty a ještě o nich něco napsat, trvá to strašněmoc přesvědčování a uplácení se čokoládou :)

Na začátek bychom si ale měli jednou provždy ujasnit, jak se L'Occitane vyslovuje :)


Tak, a teď, když už víme, že to není Lositán, Lokitant ani Lokotitane, tak se můžeme podívat na dva mé oblíbené sprchové gely a jedno klasické mýdlíčko :)

Jako první se nám představí Gel Douche Ravissant od L'Occitane. Francouzsky umím maximálně bonžůr, takže si při používání L'Occitane produktů přijdu hrozně vznešeně a buržoázně. Vždycky, když šáhnu po tomhle sprcháčovi, tak si v hlavě řeknu "gel důš" a směju se tomu :D Každopádně ale, Gel Douche Ravissant je boží poňuchňání, mám ho ráda hlavně přes léto, protože vůně je lehce do citrónové a citrón je moje letní obsese. Na mytí je příjemný, hezky mi pění a nevysušuje. Ale já mám pokožku v pohodě a vysušuje mě jen máloco, takže kdo ví. Takže, určitě ho můžu doporučit všem, co hledají nějakou jemnou a letní radovánku do koupele pro svěží a energetické umývání. Jediné, co mě tolik nebere, je dizajn lahvičky, které mi přijde takový staromódní a hodil by se mi spíš k voňavce.




Druhý sprcháč, který mám ještě o něco radši než předchozí gel důš je Fleurs de Cerisier/Cherry Blossom neboli sprchový gel s vůní třešňových květů. Kdo má rád třešinky, určitě očuchejte řadu Třešňový květ, která strašně krásně voní. Sprcháček voní intenzivně třešňově a kdo má rád voňavé mydlení, musí mu podlehnout (stejně jako já). Měla jsem kdysi i třešinkovou voňavku, která mě tolik neuchvátila, mnohem radši mám tuhle vůni ve sprše. Oproti předchozímu gel důšu má tenhle naprosto (z mého pohledu) skvělý a hravý dizajn.



Oba gely mají blbuvzdorné otevírání (zatlačím a otevřu), které mi ohromně vyhovuje. Musím říct, že s otevíráním kosmetiky často bojuji a nejvíc se peru s věcmi od Yves Rocher, když mají takové to kulaté víčko (třeba micelárka nebo šeříkový krém), to mi prostě nejde otevřít. Takže volám halelůja, když mají výrobky primitivní otevírání :D



Na závěr se podíváme ještě na mýdlíčko ze stejné třešňokvětové řady. Mýdlo voní stejně jako třešňový sprchový gel. Ve sprše používám tekuté gely a mýdla, tuhá mýdla mám jen na ruce. Tohle mýdélko je skvělé, protože mi zanechává ručičky nejenom umyté a voňavé, ale taky neskutečně jemné. Navíc je to krásný dáreček, který potěší. A navíc, když si ho dáte do prádla, tak vám všechno provoní (taky to děláte? Tohle je taková babičkovská metoda, kterou jsem začala dělat právě po babičkách a vždycky mě příjemně překvapí, když na mě vypadne z ponožek mýdlo, na které jsem už dávno zapomněla :D).




Jste taky L'Occitanový závisláci jako já? 
Které produkty se vám od této značky líbí, a které naopak nemáte rádi?


Komentáře

  1. Jeee, ten třešňový gel by byl akorát pro mě. Musí nádherně vonět, i balení je moc hezké. Od L´occitane jsem ještě nic neměla. Tohle otvírání je fajn. Já zase většinou bojuji s otevíráním u některých ústních vod i prostředků na uklízení, kdy musím zmáčknout uzávěr, zatlačit a otočit. Moc věcí najednou. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo s tím taky bojuju, s těmi dětskými pojistkami :D

      Vymazat
  2. Jé vypadají fakt úžasně, chci si přivonět :D

    OdpovědětVymazat
  3. tak tie vyzerajú super, musia úžasne voňať :D
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na ten třešňový jsi mě nalákala.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/tag-25-nahodnych-otazek.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥