Saloos Bio Karité balzám na rty


Při dubnovém výletu do drogérky jsem si udělala radost asi milionem balzámů (protože si na ně potrpím, no a co, se s tím smiřte :D), jedním z nich byl i balzám na rty Bio Karité s rakytníkem od Saloos. Saloos miluju a tenhle balzám jsem už kdysi měla, tak proč ho nezkusit znovu :)

Přiznávám hned na začátek, že rakytník není moje nejoblíbenější věc na světě. Nevoní mi. Není to nijak nechutná vůně, to ne. Připomíná mi babiččinu zahrádku plnou afrikánů. Mám radši jiné vůně. Jenomže, ne všechno, co nevoní, je špatné. V tomto případě se setkáváme s přírodní kosmetikou, která je účinná, skvělá a výborná. Rakytník je mezi používanými přírodními složkami naprostý borec. Naštěstí to není nijak moc intenzivní vůně, která by mi vadila, je jemná a to se dá vydržet. Ale začneme od začátku.

Krabička balzámu je šedooranžová (nebo stříbrnoměsíčková) a přijde mi taková hipsterská, nevímproč, dnes mám podivné asociace. Každopádně je roztomilá. Obsah má 19 ml, což je víc, než mají všechny nejkouzelnější kelímky na světě (na světě je myšleno od Avonu a Oriflame), které mají jen 15 ml. Takže pecka nejpeckovatější. Dneska používám vážně divná slova, tak se omlouvám, asi jsou nějaké sluneční erupce či co. Taky mi trvá sto let se vymáčknout...

Víčko je šroubovací, pevné, neprotáčí se. Já používám balzám jen na doma/u přítele/v práci, tedy tam, kde mám čisté ruce, v MHD a vůbec po venku mám radši tužkové balzámy (říká se tomu tak? Dneska fakt nevím). Taky myslím, že mi někdo ukazoval, jak se mu tenhle balzám v létě roztekl a měl ho v ledničce, takže bych měla strach ho moc přenášet v kabelce v létě. Prostě stabilně na stolečku.  

Na složení se můžete podívat na obrázku, samý hezký olejíček. Obal říká, že se jedná o čistý přírodní bioprodukt, co bych si mohla víc přát! Regeneruje, zklidňuje a zvláčňuje rty ve všech ročních obdobích. Těmihle popisky se docela bavím, je jasné, že v každém ročním období je pokožka jinak namáhaná, ale stejně je to roztomilé, to takhle psát. Takže jinými slovy je to parťák do každého počasí ;) Teda krom horka v létě, kdy se vám rozteče.

Vůni už jsme probírali. Barvičku to má takovou zdravě oranžovou, něco tmavší, než krabička. Kytičkově oranžová, zase mi to evokuje ty afrikány. Na dotek je pevný a tuhý, ale dobře se nanáší a na rtech je jemný a hned se začíná vsakovat. Okamžitě cítím úlevu, pokud mám zrovna sušší rty. Hydratuje, vyživuje a zvelebuje. Pokud zrovna nejím, tak efekt vydrží na rtech i docela dlouho, a i když papkám, tak mám stejně pořád příjemný pocit. V boji se suchými rty je to zázračný pomocník, určitě ho budete mít rádi, protože dodá potřebné vitamíny a vykouzlí úsměv na rtech :) 

Kupovala jsem ho v DMku za 109 korun, cena se vždycky pohybuje tak kolem stovky. Co mě teď ale zajímá, je jeho reakce na teplé počasí, snad nebude moc zlobit, protože jinak ho budu muset uklidit do ledničky. Zatím jsem s ním spokojená, při dnešních třiceti stupních se jen lehce "orosil" a neroztéká se do "vodičkového" skupenství. Jen nevím, jestli si ho pořídím znovu, ale to jen proto, že Saloos má celou spoustu dalších Bio Karité balzámů, které bych chtěla vyzkoušet, a které by mi třeba voněly víc. Jinak velice doporučuji, budete se mít s tímhle balzámkem jako v pohádce.


Máte rádi vůni rakytníku?
Jaký je váš oblíbený Bio Karité balzám od Saloos?


Komentáře

  1. Balzám na rty vypadá skvěle a značka saloos je má olíbená navíc nějaký balzámek by se mi hodil a cena za tenhle je velmi přijatelná :-)
    LuxureGirl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt skvělý, teď je můj úplně nejoblíbenější :)

      Vymazat
  2. Jéé tenhle miluje moje babička :-) Já ji ho občas beru :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/stin-v-akci-lily-lolo.html

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem je nevyzkoušela, ale vypadá báječně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Také ho mám a jsem s ním velmi spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  5. Závidim, že v ČR máte v DM Saloos. U nás musím objednávať cez e-shop.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V eshopu je zase širší výběr a často lepší ceny, všechno má svá pro a proti ;)

      Vymazat
  6. Balzám vypadá fajn :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem závislá na balzámech, mám jich doma plno. Už jsem si zakázala nákup, ale tento vypadá velmi lákavě. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky právě! :D A tenhle má dlouhotrvající účinky, se závislostí pomáhá na jedničku :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥