Souboj kouzelných kelímků: Avon vs. Oriflame

Na dnešní článek se těším už nějakou dobu. Kouzelné kelímky miluju a zkoušení nových věcí jakbysmet, takže jsem neváhala a pořídila si VŠECHNY :D A teď bych ráda srovnala dva žhavé kandidáty, oba s vůní vanilky. Kouzelné kelímky od Oriflame bude zastupovat vanilkový Tender Care, podobnou kouzelnou záležitost zase Avon Naturals Vanilla Essential Balm. Připravit, pozor, jedém!

Nejdřív se podíváme na dizajn krabiček. Kelímek od Avonu vypadá jako zmenšenina krémů na obličej, přijde mi roztomilý. Je na něm samolepka s popisky a viditelným označením. Kelímek od Oriflame je takový vajíčkový, jednoduchý, takhle z boku ho zdobí jen zlatý proužek. Na fotce je vidět, jak je ten proužek už trochu jetý, a to se jedná a úplně nový balzám! Oba balzámky mají šroubovací víčka. Na první fotce to není moc vidět, vypadá to, že kelímky mají stejnou barvu, ale Tender Care má takovou světle žluťoučkou, nejlépe je rozdíl vidět až na třetí fotce. Tam je taky poznat výhoda Avonu. Dizajn kelímku je symetrický, takže je jeho obsah i dobře dostupný, což může být problém u Tender Care, který má docela úzký krček, hrdlo, nebo prostě TO. Za mě, co se dizajnu týče, vyhrává Avon, přijde mi roztomilejší.

Vlevo Avon, vpravo Oriflame
Vlevo Avon, vpravo Oriflame
Složení Tender Care Oriflame - Zdroj
Obsah obou kelímků je 15 ml, jsou to tedy takový malí ňuníci roztomilí. Složení je samá přírodní ropa a sem tam vitamín, prostě vazelína, i když Tender Care má být "přírodně" čistá vazelína. Nu, podívat se můžete sami. 

Teď se mrkneme na vůni. Kelímek od Avonu voní hezky intenzivně po vanilce. Voní i po nanesení na rty, což je milé, protože se nikdy nemůžu vanilkové vůně nabažit. Škoda, že po vanilce nevoní i MHD během letních dnů... Tender care od Oriflame voní oproti Avonovému kelímku jemně a skoro není cítit. Musím zabořit nos skoro až dovnitř, abych si pak přičuchla k vůni vanilkového pudinku. Víc se mi líbí vůně u Avonového kelímku, je taková krémovější. Ve vůni tedy u mě vyhrává Avon.

Složení Avon
A teď konzistence. Kelímek od Oriflame je jemný, příjemný, snadno se nanáší a příjemně se vpíjí do rtů. Avon kelímek je trochu tužší na omak, ale taky se dobře roztírá, má tmavší a jakoby zakalenější barvu, než Tender Care. Nu, a teď přijde ta nejdůležitější část, a to výsledný efekt. Tender Care je známá boží záležitost, je jemný, příjemný, dobře hydratuje a můžete ho použít na vše, od rtů až po paty. Ale zato ten od Avonu... Po nanesení na rty udělá vrstvu a ne a ne se vpít. Zůstane takový film, který se prostě nevstřebá. Na to, jak je mazlavý, rty vysouší a nehydratuje. Na jiné části těla jsem se ho nejprve bála zkoušet, protože mi přišlo, že bych se cítila ulepená. Nakonec mi ho ale bylo líto a mažu s ním lokty a suchá místa na nohou. A cítím se ulepená, ale přijde mi, že asi docela trochu funguje alespoň tam.

Vlevo Avon, vpravo Oriflame
Essential Balm od Avonu určitě není můj nejoblíbenější balzám na rty. Krásně voní, ale to bohužel není všechno. Pokud se budete někdy mezi těmito dvě rozhodovat, tak na Avon raději zapomeňte, akorát budete zklamaní, jako já. Na rtech je mi nepříjemný a takový malý objem na lokty a paty se spotřebuje docela rychle, takže ani to mi nepřijde moc výhodné. Bohužel se kelímku od Oriflame nevyrovná ani po paty, co se účinku týče (což je ale to nejdůležitější).

Pokud vás zajímá i cena, tak jsem oba objednávala z parfums. Kelímek od Avonu stál 59 korun, Tender Care jsem koupila v sadě 4 za 209, jeden tedy za 52,25 korun. Jinak se jeden Oriflame kelímek pohybuje kolem 100 korun.

Osobně si ale myslím, že existuje celá řada balzámových alternativ, Baleou počínaje, Saloosem konče. Se suchými rty Tender Care ale zatočit dokáže, to je pravda.


Co říkáte na srovnání kouzelných kelímků? Máte s nimi zkušenosti?




P.S.: Namazala jsem si lokty vazelínou od Balea, ale protože je mi docela teplo, tak mám jen tričko s krátkým rukávem, a ty lokty mi po stole při psaní hrozně kloužou :D

Komentáře

  1. Já kelímek od Oriflamu používám docela často a vyhovuje mi. Ten od Avonu jsem ještě neměla. Moc pěkné porovnání. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Avon nedoporučuju, ale co já vím, třeba by ti sedl :)

      Vymazat
  2. Super článek :) Měla jsem ten od Oriflame a byla jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja kelimky id Oriflame miluji pomaha mi na popraskane suche rty. Tento jsem nemela, ale vyzkousela jsem cokoladovy a normalni bez vune a jsem spokojena.

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou skvělé, na popraskaná suchá místa nejlepší, jak říkáš :)

      Vymazat
  4. Ja nedopustím na oriflame, sama mám karamelový!

    OdpovědětVymazat
  5. Od Oriflame jsem ho neměla, ale od Avonu ano, broskvový tuším a normální, nic extra výjimečného :). Mám hodně háklivé rty, takže si musím pořizovat lepší balzámy.

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oriflame je skvělý, taky mám háklivé rty a Oriflame je opravdu lahůdka, Avon mu bohužel nesahá ani po kotníky :-/

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥