Wild Ombré od L’Oréal Paris

Zdroj
Ombré už sice zase vyšlo z módy, ale pomalu se blíží léto, kdy se vysluníčkované vlasy pravidelně stávají hitovkou. A mě se tenhle vlasový polibek od sluníčka prostě pořád líbí. Nedalo mi to a loni v létě jsem vyzkoušela barvy z řady Wild Ombré od L’Oréal Paris z řady Préférence. Stříhám se sama, barvím se sama, co si o mě asi pomyslíte :D Že jsem nějaká amazonka, či co :D

Tak ale vážně už. 

Možná bych měla říct, proč jsem přešla na "domácí salón". Mám svou kadeřnici ráda, poměr cena výkon je skvělý (skvělé vlasy za levný peníz). Je to střelená skvělá ženská, která si nebere servítky a je s ní legrace. Jenomže mě vždycky vzala moc a účes se mi líbil až tak po 14 dnech, než moje vlasy zvykly. Když jsem tam byla naposledy, tak jsem se právě objednala i na barvení. Vešla jsem do dveří a kadeřnice mi říká "Vy jdete na ombré, co?". Koukám na ní jak na věštkyni z Delfy a říkám, že ano a jak to věděla, když jsem při objednání nic neříkala. Prý to tak chtějí všechny. Tak jí ukážu obrázek, jak bych si to představovala, a jdeme na to. Když po dvou hodinách odcházím domů, na mých vlasech není po ombré ani stopy, krom DVOU ORANŽOVÝCH PRUHŮ, KTERÉ MI LEMUJÍ OBLIČEJ. Myslela jsem, že se studem propadnu. Doma jsme hráli novou hru "najdi ombré" a nikomu se to nepodařilo. Takže jsem se naštvala a řekla si, že takhle teda ne. A od té doby jsem tam nebyla. Druhý den šla ke kadeřnici i mamka a vrátila se se zprávami, že kadeřnice ombré nesnáší a nikomu ho neudělá. Jak říkám, nebere si servítky. Ale taky mi to mohla říct narovinu. Ale nevadí. Druhý den jsem šla do drogérky, koupila si Wild Ombré a přes noc se stala svým vlastním kadeřnickým salonem. K naprosté spokojenosti...

Zdroj
Kdo pomýšlí na ombré (to by možná měla být dneska už spíš jen otázka. Kdo ještě pomýšlí na ombré? Protože já už jen čekám, až mi ta "sluníčkovost" zase odroste). Tak tedy, kdo by rád ombré, ale nechce se mi ke kadeřnici, tak můžu vřele s radostí a nadšením doporučit tyhle barvy Wild Ombré od L’Oréal. V MHD často vidím ještě pozůstatky ombré šílenství, třeba to zase někdy přijde do módy. Ale musím hned na začátek říct, že takové ty oranžové konce na tmavých vlasech považuji za selhání společnosti a nelíbí se mi to. Musím říct, že ani na obalech barev se mi vlasy modelek moc nelíbí, protože je vidět "přepůlenost" (v tomto případě vyfotošopovaná) vlasů, a to podle mě prostě není to pravé ořechové (to pravé ombrové). Mi se líbí takové ty lehké nádechy od sluníčka, které vznikají, když si člověk máchá týden hlavu na sluníčku na pláži u moře a vyšisují mu, postupně pak odrůstají a tvoří se přirozené ombré.

Svět celebrit a bulváru mě většinou mine, ale když mi (už strašně dávno, ještě před mým ombré pokusem) kamarádka posílala fotku Ivanky Gottové, myslela jsem, že to nerozdýchám. Tak přesně takovéhle ombré s barvami od L’Oréalu nečekejte.

Na výběr jsou (byly?) 4 odstíny dle barvy vašich původních vlasů. Já vybírala hlavně podle výsledného obrázku, protože i když nemám světlé vlasy, nechtěla jsem, aby mi na hlavě vznikla oranžová mrkvičková zahrádka. Pokud by vás to zajímalo, napíšu příspěvek i o tom, jaká je k domácímu ombré správná technika, protože barva je jen základ, mnohem důležitější je správné nanášení (které v žádném případě není od půlky hlavy stejnoměrně dolů). Pokud vás to zajímá, dejte mi vědět, ale zřejmě jsem už s tímhle tématem leta pozadu :D

Zdroj
Takže, po výběru správné barvy (já měla jako první krabičku s  modelkou z úplně prvního horního obrázku - č. 4 pro světlé vlasy, a jako druhou várku při dodělávání tu prostřední z obrázku nad tímto textem uprostřed - č. 2 pro tmavé blond až středně hnědé).  

Co najdeme v balíčku? Obrázek jsem si půjčila z tohoto zdroje, kde je obrázek krásně popsaný a očíslovaný.

Zdroj
Jednička jsou igelitové (plastové nebo jak se to jmenuje) rukavice v sexy černé barvě, ty určitě doporučuji používat při jakémkoli barvení vlasů. Dvojka je oxidační činidlo s aplikátorem. Trojka je zesvětlovací prášek, čtyřka zesvětlovací krém. Pětka hřeben na rozčesávání a šestka je závěrečná výživná ochranná a nevímjaká péče, ta se používá až nakonec po smytí barvy.

Zdroj
Instrukce naleznete na letáčku, včetně techniky nanášení barvy, která je jednoduchá, jako facka. Všechno se smíchá v lahvičce s oxidačním činidlem (na obrázku 2), to se pak aplikátorem nanese na hřeben a vlasy se tím pročesávají, což je technika, které bych se bála jak čert kříže. Já si dělala ombré trochu složitěji (a proto nevypadá jako přepůlená nepovedená batika, ale jako nádech od sluníčka). I když myslím, že nějakou dobu teď ombré hitem nebude, tak přeci jen, kdo o něm přemýšlí, projděte si videa a návody a z každého vyberte něco, co vám bude nejlépe vyhovovat, protože rozčesání hřebenem podle mě nestačí.

Hlavně bych ale chtěla říct, že Wild Ombré jsou dobré barvy a i když peroxidují blonďaté sluníčko, tak vlasy neničí. Vždycky se u domácího barvení trochu bojím, že bude výsledek hrůza děs, ale s těmihle barvičkami to byla pohádka. Jsou intenzivní a je samozřejmě potřeba hlídat čas, ale není třeba se bát, že bude výsledek hrozný. Vypadá to totiž mnohem přirozeněji, než na obrázku. Kůra na vlasy, která je součástí každého balení, je příjemná a vlasům dodá nový život a vydrží na vícero použití (u středně dlouhých vlasů). Takže i když třeba hledáte něco nového a ne ombré, L’Oréal barvy jsou sázka na kvalitu a jistotu.

Barvíte si vlásky? Jaká je vaše současná barva? 
A co si myslíte o ombré? Patří do šrotu, nebo je to evergreen a vždycky bude in?



Komentáře

  1. Tak to klobouk dolů. Neměla bych na to odvahu. Když už ombré vlasy, tak jedině od kadeřnice. Sama doma bych si na to asi netroufla. :-) Mě se ombré líbí, kdysi jsem měla takovou bundu, ale už ji nenosím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kadeřnice mě právě tak zklamala, až jsem na ně zanevřela :D Jako "malá" jsem si vlasy barvila sama, tak jsem se do toho pustila s chutí i teď :) (teda teď před rokem :D)

      Vymazat
  2. Ombré jsem si sama dělala celkem 3x, ale nikdy mi to neslezlo do světlejší blond, protože mám svoje vlasy skoro černé. Každopádně díky ombré můžu mít dnes vlasy červené, protože mi to na ty světlejší odrosty pěkně chytlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je príma, že bylo Ombré takhle víceúčelové :)

      Vymazat
  3. Já bych neměla odvahu na to, udělat si ombre doma sama ikdyž se mi strašně moc líbí, když je samozřejmě udělané hezky :-). Nedávno jsem ještě měla to největší zlo a to barvené černé vlasy ale před necelým měsícem jsem byla u kadeřnice na stahování a barvení na hnědo a od té doby už bych se asi ani sama doma nenabarvila žádnou barvou z drogerek :D, takže se spíše radši svěřím do ruky kadeřnice. Ale samozřejmě jsou i někteří, co jsou šikovní a zvládnou to i sami doma :-).
    LuxureGirl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten prvek adrenalinu a toho, že nevíš, jak to dopadne, hraje velkou roli a baví mě asi nejvíc :D Ale kadeřnice jsou holt profesionálky, o tom žádná :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥