Balea: Krémové lásky


Dneska se podíváme na tři krémové lásky od Balei: Balea Bodycreme Cocos & Balea Soft Creme & Balea Bodybutter Kakao. O kakaovém máslu jsem už jednou psala v článku o oblíbených čokoládových produktech. Pořád se ho nemůžu nabažit, takže dneska repete :)

Začneme od nejhutnější konzistence. Balea Bodybutter Kakao je naprostá kakaová láska. Voní jako kakao po ránu s bábovkou (teda bez té bábovky) a je naprosto úžasné! Pěkně hutné a máslovité. Dobře se roztírá, rychle se vsakuje a poměrně dobře i hydratuje. A provoní celou kůži. Vůně nevydrží navždycky, ale i tak voní překvapivě dlouho. Je super třeba během zimy, kdy mám na tělo radši hutnější krémy, nebo na suchá místa. Je jemné, nemastí. Obsahuje 20% bambuckého másla a zřejmě i výtažek z kakaového másla (theobroma cacao butter). Pokožce má dodat elasticitu a hebkost. Nevím, jak elasticitu, ale hebkost určitě. Velikost 200 ml.



Druhý voňavý krémový Balea miláček je Balea Bodycreme Cocos, který má skvělých 500 ml, takže vydrží navěky věků! Všechny Balea produkty jsou za přijatelný peníz, tyhle krémy se pohybují od 30 do 80 korun (myslím, samozřejmě jsem si nenechala účtenky), ale nejsou drahé a vydrží a hezky hydratují, takže naprostá bomba.

Zpátky k Balea Bodycreme Cocos. Je mnohem krémovitější, než předchozí máslo, roztírá se jedna báseň a voní jako kokosové sušenky (takové to Bounty). Je příjemné a jemné, docela hezky hydratuje. V popisku se píše, že krém obsahuje extrakt kokosu a vitamín E. Přírodní kokosový olej a hydratující bambucké máslo zabraňují vysoušení pokožky. Cenný avokádový olej dodává pokožce pružnost. Aha aha, takže tam najdeme nejen kokosový olej, ale i bambucké máslo a avokádový olej! Zajímavé, zajímavé. Jinak se složení samozřejmě samá chemie. Tenhle je můj nejoblíbenější ze všech tří. Voní jemně po kokosu (kakao člověka časem přesladí), je obrovský (500 ml!!!) a jemňoučký, na léto perfektní.



Třetí krémová láska z dnešního článku je Balea Soft Creme. Narazila jsem na něj při hledání nějakého krému na ruce, který si můžu mazat každých 30 minut. Chtěla jsem, aby byl krém velký a levný. Hydratující krémy na ruce používám hlavně večer, kdy se jimi namažu před spaním, ale během dne používám cokoli, protože pořád někde pobíhám, co chvíli si umývám ruce atd, takže potřebuju něčím ukojit svou megaspotřebu. A padlo mi oko na Balea Soft Creme, který stál nějaký neuvěřitelně levný peníz. Po otevření mi spadla čelist, protože krém voní ÚPLNĚ STEJNĚ JAKO TY MODRÉ NA RUCE OD NIVEA! Ale úúúplně stejně. Jemná krémová vůně dětství.

Na obalu se dočteme, že Formule s pečujícími oleji a vitamínem E hydratují pokožku a jemně o ni pečují. Zanechává ji příjemně hladkou a hebkou. Krém se dobře roztírá a rychle se vstřebává, aniž by zanechával mastný film. Teď jsem si vzpomněla na něco úplně mimo. Víte, kdo vymyslel "hloubku" u kosmetických a čistících přípravků? Roland Barthes! Komu jméno nic neříká, byl to především sémiotik. Zabýval se například významem reklam na prací prostředky a začal používat právě ten pojem "čištění do hloubky" a vůbec aspekt toho, že prádlo může mít nějakou hloubku. Taky říkal, že pěna je jen reklamní komodita, která nám symbolizuje nějakou hravost dětských let a naučila nás, že co nepění, to nečistí. Takže jsme teď všichni zblblí tím, že čím víc šampon pění, tím čistší máme vlasy. Když pak čas od času vyzkouším šampony od Alverde a pění tak ze třetiny, co ostatní, jsem v šoku, protože mám naučené, že pěna čistí. Tak, to by byla dnešní přednáška ze světa sémiotiky a reklamy. To jen abyste taky byli o něco moudřejší :D

Ale zpátky ke krému. Budete překvapeni, protože pečující oleje opravdu obsahuje: Ricinus communis oil (ricinový olej). Ok, tak to je jediný olej, který jsem ze složení vyčetla a je to jen výtažek. Každopádně je ale důležité, že krém je opravdu jemný a opravdu příjemný. Přijde mi nejmíň hutný ze všech tří, hodně lehký a nejtekutější (ale nikde se nerozlívá, to ne, jen co se konzistence v porovnání týče). Obsah 250 ml.



Balea krémy mám ráda. Jsou velké, levné a hezky hydratují. Samozřejmě to není žádná high-end kosmetika, ale víme, že jméno často předčí samotný výrobek. Tyhle tři krémy můžu s čistým svědomím doporučit na celotělové mazání.

A ještě jedna vychytávka na závěr. Všimli jste si takové té drážky na víčku u Balea Soft Creme a Balea Bodycreme Cocos? Pokud na sebe tyhle dva krémy postavíte, zjistíte, že díky té drážce do sebe zapadají! Máslo má placaté víčko, ale tyhle dva krémy jsou kompatibilní! Nevím, jestli z toho máte taky takovou radost, ale mě tenhle objev dost potěšil :D


Používáte Balea krémy? Které jsou vaše nejoblíbenější?



Komentáře

  1. Na kokosový nedám dopustit. :) Miluju ho..a ten čokoládový určo taky vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosový taky miluju, ten je nej :) Čokoládový určitě vyzkoušej :)

      Vymazat
  2. Kakaový krém znám a mám moc ráda :-))





    OdpovědětVymazat
  3. Kakaový mám, je to zlato .. :) Sensitive som si chcela kúpiť, no nebola som si istá, no vďaka tvojmu článku poň pri najbližšej príležitosti utekám.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi přijdou skvělé všechny, každý je jiný a jsou skvělé a příjemné :)

      Vymazat
  4. Kakaové máslo jsem zrovna spotřebovala :)
    Používala jsem ho hlavně v zimě, ale měla jsem ho už jen trošku, tak jsem si udělala zábal na nožky. Přecijen by se mi mohl zkazit a já nerada ,,plýtvám" kosmetikou :)
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že kakao tu všechny milujete, jsem ráda :) Na zimu je příjemný, souhlasím :)

      Vymazat
  5. Balea kremy jsem jeste vubec nezkousela, takze az bude moznost budu se muset po nich podivat.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Teda vypadají moc dobře! Nejvíc mě zaujalo kakao a kokos. Určitě se po nich podívám a pořídím si jeden :)

    Květinová voda Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě do nich jdi, kakao je máslíčkový, kokos tekutější, osobně můj favorit :)

      Vymazat
  7. Kokos je moje láska.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/mini-haul-outfit.html

    OdpovědětVymazat
  8. Nedávno som niekde zahliadla tento soft creme a hneď mi napadlo, že už len názvom mi pripomína niveu, ktorú sem tam používam. Chcela som kúpiť aj tento baleacky, ale nejak som na to zabudla, musím teda navštíviť DMku. :-D A zasa naopak, mala som aj to kakaové maslo a mne strašne smrdelo. Bola som strašne sklamaná, lebo na každom blogu, kde som o ňom čítala tak len samé pozitívne recenzie najmä teda na tú kakaovu voňu. Tak som sa ho rozhodla kupiť, že super, tešila som sa a keď som sa ním napatlala tak uplne sklamanie, totálne mi smrdel a musel sa ísť znova osprchovať, lebo som to nemohla cítiť. :-D neviem prečo, ale nesadol mi vôbec tou voňou. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥