Bez pěny s Yves Rocher

Na začátku měsíce jsem při svém kosmetickém nákupním šílenství zamířila i do Yves Rocher a nadšeně si pořídila jejich nový Low ShamPoo šampon (celé nákupy můžete vidět v letním HAULu). Je tak nový, že na něj ještě nejsou žádné recenze, jen ve francouzštině! Uáááu, novinka, konečně jseem narazila na nějakou novinku, která ještě není v blogosféře úplně profláklá! Konečně se proslavím! Ještě ten den jsem si hned umyla hlavu a nadšeně očekávala výsledky, které vám dneska detailně popíšu.


Hned na první umývání jsem pro šampon připravila zatěžkávací zkoušku v podobě omaštěné hlavy olejíčkem od Alverde. Olejuji vlasy poměrně často (protože ony to milují) a od šamponu tak chci, aby mi olejíky z hlavy bezchybně smyl. Což se jednou nepovedlo nějakému Alverde šamponu, zůstaly mi mastné pruhy u hlavy. Takže jsem se hned docela bála, že budu muset po uschnutí vlasy umýt ještě jednou nějakou pěnou. Ale co se nestalo, učiněný zázrak!

Šampon je strašně hezky voňavý, ale neumím popsat, jak. Je to jemňoulinká lehce nasládlá vůně kytiček, připomíná mi heřmánkový čaj nebo okurkovou limonádu, ale je vůni nebo chuť, spíš jejich auru. Voní jako rozkvetlá louka. Nečekejte žádný klasický tekutý šampon, konzistencí připomíná spíš krém nebo kůru na vlasy. A opravdu nezapění ani maličko, čekovala jsem se v zrcadle. Neobsahuje totiž nejen silikony, parabeny a barviva, ale ani sulfáty! A ze sulfátů (včetně coco sulfátu) svědí hlava. Tak uvidíme, jak to tenhle brouk zvládne.


U Alverde šamponů (jiné přírodní jsem ještě nevyzkoušela, takže prostě budu srovnávat s těmihle) se mi stává, že při umývání vlasy drhnou, někdy je i nahlas slyšet vrzání, přísahám! U Yves Rocher Low-Poo šamponku se nic takového nestalo, vlásky byly naopak na omak jemné.

Po prvním umytí jsem tedy napjatě čekala, co se stane. Umyje šampon i olejík z mastných vlasů? ANO! Láska na první umytí? Vlásky šampon úplně milují. A ani jsem nepotřebovala kondicionér, jak mi šly hezky rozčesat. Zajímavé je, že šly rozčesat i mokré (jó já vím, mokré se česat nemají. taky je většinou nečešu, maximálně upravím pěšinku, ale tentokrát hřeben klouzal jak divý po celých vlasech). Zatím samá chvála, že? Kde je háček? Bohužel, háčeček se tu našel...


Šampon z vlasů umyje mastnotu, jsou hebké a snadné na rozčesání, není potřeba kondicioner. Ale přišlo mi, že mám vlasy nějak moc uhlazené. Ony se mi totiž samovolně vlní, ale po tomhle šamponu zůstaly rovné (což je něco, co nechci). Kamarádka druhý den komentovala moje vlásky jako "ty ses konečně učesala, co?". Ne, že bych se nečesala, ale mám takové rozdováděné vlasy. A takové se mi líbí. Hledám v šamponech objem a nezatěžování vlákna, ne narovnanost jak z reklamy. Ale to bych překousla.

Další věc - většinou si myju hlavu ob den večer, někdy i jednou za tři dny, to záleží hlavně na svědivosti hlavy, která je můj největší problém. Doufala jsem, že když tam není žádný sulfát, tak mě hlava svědit nebude. Jenomže, večer jsem umyla hlavu, pokožka mi přišla naprosto krásně vymytá. Druhý den ráno jsem už ale začala pociťovat svědění, další den jsem to už ani nedokázala vydržet do večera a musela si hlavu umýt už odpoledne. Po prvním umytí je ještě moc brzy na to, dělat nějaké soudy, takže jsem tomu dala víc času a doufala, že si vlásky zvyknou. Vydržela jsem šampon používat tři týdny. Ke konci už to bylo vážně nesnesitelné, ráno jsem umyla vlásky a večer mě hlava svědila tak, že jsem jí musela mýt znovu. Zkoušela jsem to "opravit" různými bylinkovými přelivy, kopřivami, nebo octovou vodou a nic. Achjo :(


Šampon je vyroben z 99% přírodních složek. Možná, že to 1% je to, co nedělá mojí hlavičce dobře, Upřímně, pořád ještě moc složení nerozumím, takže mi nezbývá nic jiného, než věřit, že když je něco strašně přírodní a bezsulfátové, tak je to taky skvělé. Možná, že mi coco sulfát nevadí, musím ještě vyzkoušet tisíc milion šamponů, než najdu ten pravý. 

Tak co s tím uděláme... Nechce se mi říct, že je to hrozný šampon, protože jsem se do Yves Rocher zamilovala a nerada bych jim křivdila. Třeba to chce opravdu víc času na to, aby si vlásky zvykly. Svědění hlavy je můj velký problém, je dost možné, že pro ty, které hlava nesvědí, bude Low ShamPoo to pravé ořechové, protože kdyby nebylo svědění, byla by to má velká láska. Vlásky jsou po něm strašně hezké a čisťoucké. Nedělá žádný masivní objem, ale přišlo mi, že mi trochu povyrostly vlásky rychleji, jakou měly radost. 

Plusy: šetrné k pokožce, neobsahuje "škodlivé" chemické látky, umyje vlasy do čista, vlasy jsou po něm zdravé a krásné
Mínusy: Nesnesitelně mě z něj svědí hlava

Závěr: Šampon teď používám jako masku (hrozně vychytané!) - nanesu před umytím šamponu do délek a na konečky, poté smyju, pak nanesu šampon, umyju a mám vlásky krásnější, než kdy dřív. Jen k té pokožce hlavy se nesmí dostat...

Používáte přírodní šampony? Čím bojujete proti svědění hlavy?


Komentáře

  1. YR tiež zbožňujem, ale myslím, že by mi mohol prekážať, lebo tiež sa mi pár krát stalo, že ma po nejakom šampńe svrbela hlava...
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  2. Tento šampon jsem v nabídce viděla, ale říkala jsem si, co to je za blbost, aby nepěnil, protože když šampon nepění, tak mě to neskutečně vytáčí.. :D

    July Favourites

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to blbost, jsou to sulfáty, které pění, přidávají se do kosmetiky zbytečně, protože jsme naučení, že bez pěny to nejde, což je omyl ;)

      Vymazat
  3. Já nevím, já bych ho na hlavu asi vylila celý, dokud by prostě nezačal pěnit. :-D Ale jinak vypadá fajn. Mě by naopak vyhovovalo, že mi vyhladí vlasy. Nemám ráda šampony, co dodávají objem, těm se vyhýbám.Naštěstí nemám problém se svěděním hlavy, tak ho možná vyzkouším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hrozně zajímavý pocit a vlasy jsou po něm krásné, snad tě nezačne svědit hlava jako mě :) Používám ho teď jako masku a vlasy dělá super.

      Vymazat
  4. Tohle mě hodně zaujalo konečně něco nového ve světě šamponu. Zaujalo mě hlavně, že dokáže uhladit vlasy, to bych právě potřebovala. Mám dost husté a objemné vlasy a každý šampon mi vždy přidá na objemu a tohle bych vážně uvítala:) Jen škoda, že tě tak moc po něm svědí hlava, já naštěstí nikdy se svěděním hlavy problém nemám a doufám, že ani mít nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za vyzkoušení určitě stojí, pokud se nebojíš svědění. Ale i pak se dá používat jako maska k uhlazení vlasů, myje opravdu skvěle a vlasy ho mají rádi :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥