Kosmetické hračky z dětství

Nevím jak vy, ale já jsem ve třinácti nebyla žádný bjůty guru. Nevěděla jsem, co to je labutěnka, jakou stranou patří pinetky nebo že existuje báze pod oční stíny. Nevěděla jsem vlastně vůbec nic, ale přes to jsem byla parádnice a chtěla jsem se malovat a parádit. Rozpočet třináctiletého dítěte ale vůbec není kosmetik friendly, takže pro mě existovaly v té době 2+1 cesty, jak nějaká malovátka získat. Cesta 1 - maminčiny staré a nepoužívané šminky (tohle tvořilo základ mé kosmetické výbavy té doby). Cesta 2 - holčičí časopisy s přílohami (tu jsem používala nejvíc). Cesta 3 - dárky od příbuzných a kamarádek k narozeninám (taky príma). Narazila jsem tuhle při úklidu na krabici nepoužívaných šminek a řekla si, že bych vám je mohla ukázat a společně bychom mohli zavzpomínat na ty staré dobré časy :)


Na první fotce je moje červená krabička s nepoužívanými šminkami. Poznáváte nějaké? Většina z nich je z časopisů (dost jsem jela Dívku, Top Dívku, Cosmopolitan, nebo třeba Yellow). Samozřejmě kvalita odpovídá ceně (zdarma k časopisu), takže ani nejlepší báze pod oční stíny tyhle časákové barvičky neudrží. Docela velká část dekorativní kosmetiky je taky po mamince, takže staré pudry nebo stíny na oči v tužce, které už dávno nemalují, ale neměla jsem ještě to srdce je vyhodit. Máte taky nějakou takovou krabičku zbytečných kosmetických pokladů, kterých se nedokážete zbavit? Více už na fotkách :)

Stíny na oči v tužce, moje první štětce (které chlupatí a nefungují), na třetí fotce je dekorativní kosmetika na rty.


Tužka na obočí z časopisu (která vůbec nemaluje), stříbrná tužka na oči, historická (neboli vyschlá) řasenka Oriflame a tekuté linky Essence.


Oční stíny, barvičky krásné, ale za moc nestojí :D


Nakonec ještě něco z nekosmetických doplňků.


K mé výbavě té doby, kterou už ale dávno nemám, patřily také laky na nehty se třpytkami všeho druhu, samolepky na nehty a různé samolepky a kamínky na nehty.

Co vy a vaše malovátka z dětství? Pochlubte se!


Komentáře

  1. Obdiv, že to ještě máš. Já už to poslala malým princeznám od kamarádky.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/recenze-purex.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý nápad, Hevi! :) Ale asi to spíš schovám svým budoucím dětem, aby měli co objevovat, jako když jsem já dostala maminčiny staré poklady :)

      Vymazat
  2. Moc pěkný článek. Já už všechno vyhodila. Až na jednu paletku, kterou mám skoro 10 roků. Byla to moje první. Je tak nádherná, skoro nepoužitá a je mi líto jí vyhodit. :-D Taky jsem uvažovala nad tím, že ji na blogu ukážu a tím se s ní rozloučím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi to přijde škoda, taky jsem dřív vyhazovala víc věcí, ale pak vždycky přijde nečekaný karneval a staré paletky z časáků hned najdou využití :) P.S.: Děkuju za pomoc s komentáři, už se to pěkně řadí a čísluje, jsi nej ♥

      Vymazat
    2. A myslíš, že po 10 letech paletka očních stínů, nějakých barviček na rty a pudru nebude nějak závadná? Nevím, jak dlouhou životnost tato kosmetika má. :-D Nemáš vůbec za co, ráda jsem pomohla. :-)

      Vymazat
    3. To nevím, věčně nevydrží, ale na dětské šmrdlání určitě postačí :) O životnosti kosmetiky bude za pár dní článek :D

      Vymazat
    4. Tak to je super, budu se těšit. :-D

      Vymazat
  3. Když mi bylo třináct, nelíčila jsem se. Začala jsem asi ve čtrnácti letech řasenkou a tu mi dala mamka, pak jsem si líčidla kupovala z kapesného, které jsem dostávala na internát, každý týden :D
    Je fajn, že ty svoje ještě máš.

    OdpovědětVymazat
  4. Týjo, to teď je úplně jiná doba, až se za to stydím O:) já toho vím víc, než bych měla v mém věku, ale to je asi tím každodenním sledováním blogů a youtube :D :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  5. No tak to si tiež pamätám.. Mamka mi tiež dala nejaké šminky, čo už nechcela a z časopisov som toho tiež mala dosť... :D A raz za čas mi mamina dovolila si niečo objednať z Avonu, väčšinou som si vybrala lesk na pery alebo lak. To boli časy! :) Super článok!

    OdpovědětVymazat
  6. Super nápad na článek. :D Já ty svoje dávno vyhodila. Ale pamatuju si jeden lesk na rty, co se prodává ještě teď. :D

    http://www.vmd-drogerie.cz/ac-jahoda-lesk-na-rty-roll-on-s-ovocnou-prichuti-8-ml/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Lesky na rty mi žádné nezbyly, ale pamatuji taky na jeden hodně fialový od čongů :D

      Vymazat
  7. pamätám si nejaké paletky, čo mi dala mama, ale nechcela veľmi, aby som sa s nimi hrala, boli to bláznivé odtiene, ale vyhodili sme ich už dávno :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem byla taková parádnice :D Zrovna nedávno jsem našla lesk na rty v paletce se štětečkem od časopisu Witch :D Jinak jsem "kosmetiku" hodně dostávala, něco jsem taky čmajzla mamce.. Třeba ten pudr vlevo na fotce mám doma ještě schovaný.. Je šíleně světlý (ne, že bycho ho chtěla používat) a nemám to srdce ho vyhodit.. :D Hezký článek :-)))
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Witch pamatuju, tam bylo malovátek :D Pudr je hrozně světlý, říkám si, že se třeba bude jednou hodit na nějaký karneval :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥