Ledová káva podle Genevry


Na začátku července se u Genevry na blogu objevil článek o tom, jak vyrobit ledovou kávu. Na receptu mě zaujalo, jak si Genevra poradila s absencí shakeru. Kávu miluju ve všech podobách, ale nějak jsem úplně zapomněla, jak se vyrábí ledová. Moje pokusy "dám led do hrnečku, zaliju horkou vodou z kávovaru, je to břečka" mě od ledového pokušení skoro odradily. A ono se to musí všechno smíchat v shakeru!!! Nemohla jsem jinak, než to sama vyzkoušet na vlastní kůži, protože taky nemám shaker :D

Co potřebujeme? Mlíčko a kávu, skleničku (či jinou nádobu, ze které potom nápoj budeme usosávat) a shaker, případně cokoli, co se dá bezpečně uzavřít a promíchat. Já použila tumbler na kávu. Libovolně přidáme další ingredience - led, cukr nebo v mém případě zmrzlinu (místo toho cukru). Následuje fotoreport :)


Kachničkový ledíček ve skleničce - nakonec jsem ho taky přidala do tumbleru a zamíchala všechno dohromady, protože mi nejprve nedošlo, že když si ho takhle hezky připravím do skleničky, nebudu si moc odměřit mléko. Mléko použijeme studené!


Kávu jsem před nějakou dobou přestala sladit, ale studenou mám radši sladkou, takže jsem místo cukru použila oříškovou zmrzlinu. Ideální je asi vanilková, ale tu doma nemáme. 


Všechno postupně nandáme do nádobky (kdo by byl řekl, že to půjde tak špatně vyfotit), uzavřeme a promícháme. Ingredience a jejich množství se odvíjí podle vaší potřeby a chutě. Já dala na jednu porci jednu lžičku kávy, dvě lžičky zmrzliny, tři ledy a mlíčko do 3/4 šálku. 


Poté dobře promícháme a směs přelijeme do nějaké fešné letní skleničky a můžeme si užívat opojné chutě. Genevra měla kávu tak hezky napěněnou, to se mi úplně nepovedlo (možná tou zmrzlinou?). Takže se nebojte pořádně šejkovat :)



Máte rádi kávu? Pijete raději teplou, nebo studenou?


Komentáře

  1. Budu to muset také konečně vyzkoušet. :)
    Kafíčko vypadá vážně lákavě a v tohle vedru je ideální mňamkou.

    OdpovědětVymazat
  2. Já si v létě dělám studené kafe. Nejsem kávový fajnšmekr, klidně se přiznám, že mám ráda rozpustné kafe, a to se rozpustí i ve studeném mléce. Takže dám do hrnku dvě třetiny mléka, rozpustím v něm kafe, doleju studenou vodou a je to. Možná je to barbarské, ale mně to chutná. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jeeeee, ani by mě nenapadlo, že můj recept bude někdo zkoušet. :-D Velmi mile jsi mě překvapila. Je zvláštní, že ti nenapěnila. Možná bych poradila nejdřív si odměřit mléko do skleničky a v shakeru to promíchat jen s cukrem (zmrzlinu bych do shakeru nedávala), kávou a mlékem. Do skleničky dát led, zmrzlinu a celé to zalít namíchanou kávou. Shaker by taky neměl být úplně plný, aby se měla kde ta pěna tvořit. A když ti ani tak nenapění, tak bych si skleničku doplnila hromadou šlehačky. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to bylo tím, že tam dávám fakt mini mlíčka, zkusím to příště podle tvé rady a třeba se napění víc :) Děkuju!

      Vymazat
  4. Mňam, tak tu si musím udělat.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/makeup-10x-jinak-sleek-rio-rio.html

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam. Ja si veľmi podobne robím moju milovanú letnú kávičku a stojí to zato

    Budem veľmi rada, ak sa zapojíš do mojej 1. GIVEAWAY :) alebo nahliadneš môj blog :-* Moja srdcovka - blog by Katy

    OdpovědětVymazat
  6. Ľadová káva je najlepšia letná mňamka! :)
    giveaway

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥