Rtěnkoví miláčci od Dermacolu

Dneska bych vás ráda seznámila se svými třemi rtěnkovými miláčky od značky Dermacol. Se rtěnkami je to často těžké. Výrobci slibují hydrataci, výdrž, lesk a výživu rtů, ale pravda je často někde úplně jinde. Když se proto najde rtěnka, která mi vyhovuje, je to pro mě snad lepší, než narozeniny :D


První rtěnka na paškál z dnešní trojky je Lip Seduction Lipstick, rtěnka s hydratačním účinkem. Mám ji v barvě 02, která je taková nude béžová. Rtěnka má opravdu hydratační účinek, je poměrně "krémová", dobře se roztírá a na rtech zůstává jakoby mazlavá. Info od výrobce: Paleta 12 barev plných lesku pro svůdné, plné a svěží rty. Hydratační rtěnky bohaté na barevné pigmenty dodají rtům výrazné, syté zabarvení a vysoký lesk. Vysoce krycí, lehká krémová textura okamžitě vyhladí rty, dodá jim hedvábnou jemnost a vytvoří na nich ochrannou vrstvičku. Pečující olejíčky a vitamin E vyživují, hydratují a podporují regeneraci rtů, bojují proti jejich popraskání.

Moje je už opoužívaná a obal ošoupaný. Co je na ní zajímavé je to, že se otevírá jakoby vystřelením, kliknutím. Spodek rtěnky se zmáčkne a rtěnka vyjede jak na pružince (asi nemusím říkat, že to mě na ní baví nejvíc :D). Otevírání "click" metodou mají všechny tři rtěnky z dnešní recenze.

Rty nechává Lip Seduction dlouho vláčné, používám ji skoro jak balzám. Barva 02 lehce zabarvuje, vytváří takový přirozený nádech do růžově pudrové. Co se mi líbí je i vyražené logo do rtěnky, které tomu dává takovou elegantní třešničku nakonec. Lip Seduction Lipstick je rtěnka, kterou můžete nosit denně a pořád, rty budete mít svěží i po několika hodinách. Není ale moc dlouhotrvající, vydrží, ale ne navždy. Rtěnka má vonět po liči (což je jedno z ovocí, které mi moc nechutná), ale přijde mi, že voní spíš tak nějak pudrově, sladce a matně.

Mou druhou zamilovanou rtěnkou je Longlasting Lipstick, rtěnka s dlouhotrvajícím účinkem. Vlastně obě dvě další rtěnky jsou obě z kolekce Longlasting Lipstick, jedna v barvě 04, druhá v 09. Jsou to už staré edice, co jsem koukala je Longlasting Lipstick už v novém kabátě. Odstín 04 (první foto) zbarvuje rty lehce do růžové, je to taková moje denní rtěnka, není tolik výrazná. Efekt je spíš jako když přijdete z mrazu venku a máte zrůžovělé tvářičky, tak kdyby se to dělo i se rty, tak to vypadá takhle. Dneska mi popisky moc nejdou :D Tak radši info od DermacoluDlouhotrvající krémová rtěnka. Velmi příjemná, bohatá a vysoce krycí krémová textura, která dokonale přilne ke rtům. Dlouhotrvající efekt až po dobu 6 hodin. Přírodní vosky a zvláčňující oleje udržují rty hydratované a zabraňují jejich vysoušení. Intenzivní barevné pigmenty dodají rtům sytou, zářivou barvu a zanechávají rty vláčné, jemné a provoněné vanilkou. 

Vanilka je tam opravdu trochu cítit, ale je spíš taková chemická, jako vanilkový puding v prášku (tak jak voní ten prášek). Asi bych v tom vanilku nehledala, kdybych si to nepřečetla. Všechny tři rtěnky se dobře nanášejí, nezalézají do rýh a nerozpíjejí se. Zůstávají tam, kam je nanesete.

Obě longlasting rtěnky jsou o něco tužší a "sušší", než Lip Seduction, nejsou tak hydratující a krémové, ale o to víc na rtech vydrží. Odstín 09 je poměrně výrazný, nosím ji spíš na večerní příležitosti, do divadel a podobně. Světlejší růžový odstín 04 docela drží, ale není to parťák na oběd. Zato odstín 09 vydrží pití a z části i jídlo. Longlasting Lipstick je opravdu dlouhotrvající a opravdu vydrží. Opravdu, opravdu :D Rty jsou po delší době sušší, hlavně u odstínu 09, který je oproti světlejší variantě tužší a nejméně krémový ze všech tří, ale není to nic, co by se nedalo přežít.

Nakonec ještě porovnání pigmentace na rtech.



Co vy a rtěnky od Dermacolu? Máte s nimi zkušenosti?


Komentáře

  1. Jeee, to vytahování rtěnek je super. Všechny tři odstíny se mi moc líbí a na tvých rtech vypadají naprosto dokonale. A mimochodem, děkuji za balíček, dneska dorazil. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle zavírání miluju, protože nemusím mít strach, že se mi rtěnka v kabelce otevře. Bohužel si teď nevybavím, jaký mám doma odstín, ale ty tvé vypadají na rtech moc pěkně :)
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě občas vyskočí v kabelce, když po ní šahám po slepu a zrovna ji mám spodkem nahoru a zmáčknu, ale nikdy se neotevře celá, v tom je to super :)

      Vymazat
  3. já jsem si moc oblíbila od dermacolu ty tekuté rtěnky 16h lip colour :) pro mě je důležitá výdrž a tyhle opravdu drží :)

    http://puntikaty-blog.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsem ještě nezkoušela, slyšela jsem na ně rozporuplné recenze. Jaké máš odstíny?

      Vymazat
  4. Take vlastnim jednu clickit rtenku v odstinu 01 a super je. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dermacolky jsou klasika, pamatuju si, že si je už kupovala i moje mamka :) A teď ještě když koukám na tohle, tak vážně nechápu, jak se stalo, že doma žádnou nemám!?

    ...

    Janina z Blogopisu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to takové klasiky, ještě máme doma nějaké stoleté :) Fakt doporučuju, kvalita stále přetrvává :)

      Vymazat
  6. Máš nádherný rty :O A ta druhá zmiňovaná rtěnka má úchvatný odstín. Já jsem aktuálně docela rtěnkoholik, ale Dermacolku nemám ani jednu! :D Jen tu tekutou šestnáctihodinovku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :D Určitě vyzkoušej, cenově přijatelné a přitom super výkon :)

      Vymazat
  7. Krásné rtěnky, budu si muset od Dermacolu taky nějakou pořídit. :-)
    http://thedefinitelydifferent.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. prvú mám aj ja v trom istom odtieni a ešte aj 04 a je úžasná! :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  9. Dermacol rtěnky fakt umí. Sama mám tři odstíny z jejich řady Lip Seduction. A odstín č 02 je rozhodně můj nejoblíbenější. Na léto mám zase ráda korálovo-oranžový odstín 04.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lip Seduction jsou moc příjemné, ráda bych v budoucnu doplnila svou sbírku o více odstínů :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥