Barevný krém na rty od Alverde

Když jsem byla v dubnu na výzvědech v DMku, přinesla jsem si domů mimo jiné také Colored Lip Cream od Alverde v odstínu 10 Juicy Cherry. Dneska jsem se konečně dostala k jeho recenzování. Musím říct, že na léto mi tahle výrazná barva přijde geniální, v jakémkoli provedení. Pojďme se podívat, jak u mě šťavnatý třešňový krém na rty obstál.


Lip Cream má roztomilou dózičku se zeleným šroubovacím víčkem a průhlednou částí s krémmem s obsahem 7 ml. Obsahuje jojobový olej a bambucké máslo a je bez syntetických konzervantů. Můj odstín 10 je v sytě červené barvičce, jménu Juicy Cherry nedělá ostudu ani jeho lehce třešinková vůně. Koupila jsem ho ve slevě za 60 korun.


Co mě na první dotek zaujalo je jeho konzistence, která se mi asi nepodaří správně popsat :D Není moc tekutý, spíš hutný, krémový, ale ne krémově krémový jako krémy na ruce, spíš tak matně krémový, nejvíc mi připomíná akrylové barvy (tou konzistencí). Na první pohled vypadá matně. Po nanesení na rty je jemný a voňavý. Natírátko (dneska zase neumím kosmetické názvosloví) je zkosené, takže se s ním dobře vykreslují rty. Ty hydratuje, dlouho zůstává jemný a mazlavý. Moc se neleskle, je spíš matnější, ale nezasychává, zůstává tekutý. Není to rtěnka, není to lesk. Je to krém!

Nejvíc mě překvapilo první nanesení. Nelepí, nevysušuje. A je tak zvláštní! Přijdu si, jako kdybych malovala právě těmi akrylkami na plátno. Je takový heboučký, jako peříčko nebo košík plný koťátek. Nanášení je doslova pohlazením pro rty.


No, ale má taky své stinné stránky. Nanesu na rty ve dvou vrstvách, aby byla barva pěkně sytá, a krém pěkně vykreslí a zvýrazní všechny rýhy, ve kterých taky s radostí zůstává. Zůstává tekutý a nezasychá, takže se obtiskává všude, kde to jde. Pokud jdete na obídek nebo pokud se chcete napít, připravte se na červené obtisky na všem. Při jídle se krém zcela ztratí a zůstane jen v okrajích jako konturka. Výdrž naprosto žádná, bohužel.

Po delší době se vstřebá, ale zůstanou vykreslené rýhy a rty jakoby zešupinkovatí. Moc hezké to bohužel není. Je mi skoro líto, že to musím takhle narovinu napsat, protože i když je Colored Lip Cream vlastně docela hrozný produkt, nade vše ho miluji. Znovu už si ho nekoupím (nebo v nějaké méně výrazné barvě jako balzám, protože je neuvěřitelně příjemný) a ani ho asi nemůžu doporučit, ale mám k němu takový zvláštní zamilovaný vztah. I když mám trochu obavy si ho vzít do společnosti, protože zvýrazňuje rýhy, stejně bych ho nejraději používala nejlépe pořád. Tak si ho alespoň nanáším na doma a cítím se jako princezna.

Pokud hledáte dlouhodržící vytrvalou rtěnku, která přežije několik hodin, se kterou se můžete najíst a napít a nebát se vyjít do společnosti s jistotou, že se vám nerozmaže, raději se poohlédněte po něčem jiném. Pokud ale hledáte barevnou rtěnku/balzám/krém na doma, které se rozpíjejí, zalézají do rýh, se kterými se nebudete moci napít nebo najíst, aniž by se neztratily ze rtů, a se kterými se budete bát vyjít ven, protože ze rtů postupně vymizí a zůstane jen v rýhách, pak je tohle naprosto jednoznačná volba! :D

Znáte Colored Lip Cream od Alverde? Jaké s ním máte zkušenosti? 
Vyzkoušíte i přes mé nedoporučení?


Komentáře

  1. Ha, mám ho taky, dokonce ve dvou odstínech a taky jsem na něj chtěla psát recenzi. :D A mně teda tak hrozný nepřijde, sice nezasychá a otře se, ale to mi dělají skoro všechny lesky. Nedokonalosti ani rýhy mi nezvýrazňuje a ta konzistence mě strašně baví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem je viděla v tvém nákupním článku, tak mě to pobavilo :D Jako ta konzistence mě taky strašně baví, jsem schopná se s ním 10 minu malovat (a pomalu vymalovat celý obličej), ale s výdrží spokojená nejsem, všude obtisklé na skleničkách...

      Vymazat
  2. A já myslela, že budu první. Taky jsem chtěla psát recenzi na tu barvičku, co jsi mi poslala. Vlastnostmi je podobná jako ta tvoje. Všude se obtiskuje, ale je strašně příjemná. Nosím ji tehdy, kdy vím, že nebudu nikde pít ani jíst a už vůbec ne dávat někomu pusu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, sice výdrž nula a když se chceš najít/napít, tak je to jak po výbuchu barev všude kolem, ale je tak hrozně příjemný, že se ho nevzdám :)

      Vymazat
  3. Ja ho mám rada pretože nevysušuje pery, všetky lesky mi pery strašne vysušujú, aj niektoré rúže, ale tento lesk nie. Avšak tiež neviem, či by som si ho kúpila opäť ked vidím ten extra výber farieb - ani jedna sa mi nepáčia, ja potrebujem malinovú resp. takú mám najradšej a na výber je len oranžová, fialová alebo červenooranžová nič pre mňa, mám tú fialovú ale používam ju málo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, že je super, že nevysušuje rty. Mi se barvičky docela líbí, fialový zní taky zajímavě :)

      Vymazat
  4. Pěkný jemný odstín :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/makeup-10x-jinak-paletka-e-style-charm.html

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se tyto balzámky od Alverde zamlouvají, ale upřímně se mi nelíbí výběr barev, mají samé takové co mi zrovna nesluší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barvičky mají zvláštní, to je pravda, ani moc nevydrží, ale ta konzistence a pocit na rtech je nenahraditelný! :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥