Růžová = sázka na jistotu

Zdroj

Dnešní příspěvek je takové malé podivné pozastavení nad jednou mou metodou, jak si vybírám kosmetiku. Říká se, že se nemá kniha soudit podle jejího obalu. Nu, protože mám ráda hezké obaly, soudím produkty ZÁSADNĚ podle jejich obalu (což ne vždy končí skvělým kaufem). Kromě obalu mám ještě druhý způsob souzení, a to podle barvy. Speciálně podle růžové barvy.

Nejsem nijak velký fanatik po růžové (což je paradoxní, protože mám zrovna nalakovaný růžový lak, ale no a co :D). A přitom je to nanejvýš užitečná barva! Hned vám prozradím proč. 

Vzpomínám si, jak jsem si šla poprvé koupit úplně sama jako velká holka z kapesného deodorant. Sáhla jsem po oranžovém (protože fůůůj růžové věci = blonďatý mozek). Doma jsem pak svého rozhodnutí maximálně litovala, protože oranžové produkty voní po oranžových věcech. Schválně, co se vám vybaví pod oranžovou barvou? Pomeranč, mrkev, afrikány, dýně, meruňky, paprika. A co se vám vybaví, když se řekne růžová? Všechny skvělé kytičky světa! Chcete vonět jako mrkev, nebo jako růže? 

Ve chvíli, kdy jsem si uvědomila, že růžové věci budou s největší pravděpodobností vonět po kytičkách, jsem došla naprostého kosmetického osvícení. Od té doby se můj výběr nových a nevyzkoušených produktů zásadně stočil do úzkého výběru růžových obalů. Proč? Protože se mi zatím osvědčilo mé pravidlo, že růžové věci voní hezky. Na druhém místě jsou červené a fialové, pak modré. Vyhýbám se zeleným a fialovým. Ale neplatí to u všeho, většinou tak volím při nějakých směsích vůní, které nedokážu jednoznačně identifikovat. Třeba zelený okurkový Ziaja krém mi voněl skvěle, nebo žluto-oranžový balzám Balea Candy Queen. 

Tak co, už si ťukáte na čelo, co to ta Primadonna zase mele? Ale zkuste se podívat do svědomí svých kosmetických svatyní (nebo do krabice se šminkami) a podívejte se, kolik růžové se tam růžoví (upřímně se teď modlím, aby měl každý alespoň jeden růžový krém :D). Nejlépe se mi toto pravidlo osvědčilo u deodorantů a voňavek, následně u krémů. Vůbec nefunguje u dekorativní kosmetiky.

Možná je tohle moje pravidlo už trochu zastaralé. Čím víc se zajímám o kosmetiku, tím víc zkoumám i obaly předtím, než produkt koupím. Často se mi stává, že obyčejná nevzhledná lahvička skrývá zázrak nad zázraky a naopak. Jen jsem vás dnes chtěla pobavit dalším záhadným fungováním svého Primadonního mozečku :)



Vybíráte produkty podle barev? 
Máte své pravidlo, jak vybírat nevyzkoušenou kosmetiku?




Komentáře

  1. Koukla jsem na poličku a hned jsem tam viděla dvě růžové věci, haha :D Takhle nad tím přemýšlet mě nikdo nenapadlo :D Nevím, nejčastěji si kupuji modré věci, protože je to má oblíbená barva, ale nikdy bych nesáhla po oranžové, protože tu vyloženě nesnáším.. Jo a ještě nechápu jednu věc a to proč si pořád kupuju růžové laky.. Už mě to štve, protože jich mám hodně, samé odstíny růžové a pak to vypadá jako kdybych tu barvu milovala, ale není to tak :D Vždy ve výprodejovém koši najdi růžovou barvu za super cenu a hned letí se mnou k pokladně :D

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty růžové laky jsou legrační :D Modré věci mám taky ráda :)

      Vymazat
  2. Ach Primadonno, Primadonno. :D Já se růžové ještě donedávna vyhýbala jako čert kříži. Nesnášela jsem ji, vždycky když prošel někdo v růžovém nebo mi někdo před očima mával něčím růžovým, málem mi naskákala kopřivka. :D Teď mám v šatníku neonově růžové krajkové šaty, pár triček, spoustu spodního prádla, ale do kosmetiky mi zatím moc nezasáhla. Mám růžové rtěnky, pár narůžovělých očních stínů. Podle obalu vybírám zřídka. Ale tvá logika je super, jen já bych ty oranžové věci nezatracovala, páč miluju pomeranče a mandarinky... nesnáším afrikány, to je pravda, ale doufám, opravdu doufám, že tuto vůni NIKDY NIKDO do NIČEHO nepoužije! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem růžovou zatracovala :D pomeranče a mandarinky jsou fajn, miluju pomerančové sprcháče, ale nějak se bojím oranžových deodorantů :D

      Vymazat
  3. Když se nad tím tak zamyslím, tak si nevybírám kosmetiku podle obalu. Pěkný obal je ke skvělému výrobku plus. Ale když chodíme s mamkou a vybíráme nějaký čistící prostředek nebo aviváž, tak vždy bereme modrý obal. Mám zkušenost s tím, že nám modrá nejvíce voní. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi šikovná, já jsem v tom mnohem povrchnější. S čisticími prostředky máš pravdu, taky mám ráda modré :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥