Kamarádi z chemické vlasovky 1: Italský profesionál Fanola

Nějakou dobu už se snažím vlasy nezatěžovat chemií, jenomže mi doma leží doslova litry "chemických" šamponů, na které tak smutně pokukuju a je mi jich líto. Tak jsem si řekla, že vám o nich alespoň něco pěkného napíšu, aby si taky užily trochu slávy, když už mi jenom leží schované ve skříňce. O šamponech Fanola jsem už psala. Strašně je miluju, hlavně oranžovou Nutri Care řadu, která voní naprosto božsky. Voní jako karamelky, Toffifee, nebe a ráj! ♥ Kdo hledá nějaký opravdu dobrý šampon a není spokojený s výběrem z drogerky, doporučuji vygůglit eshopy, které prodávají právě Fanolu (jsou v ČR asi dva) a tam vysloveně za pár kaček šampony nakoupit (tuším, že jsem kupovala velký 1000 ml do dvou stovek!). Dneska bych se ráda trochu podrobněji zaměřila na dva produkty od italské profesionální vlasové péče Fanola

První ohromně zajímavá věc je šampon Oro Therapy 24k Shampoo Oro Puro, ve volném překladu tedy zlatá terapie. Šampon totiž obsahuje mikroaktivní zlato, arganový olej a olej ze šáchoru, které spolu pečují o vlasy a dodávají jim (chemický) lesk a výživu. 


Složení je na šamponku bohužel přelepené českým popiskem. Cedulinku jsem se snažila strhnout (viz odrbané rohy), ale nepovedlo se mi to, takže můžu jen odhadovat, co za zvěrstva šampon obsahuje. Pokud ale nejdete prvotně po složení (taky jsem to dlouhou dobu neřešila), tak budete se šamponkem spokojeni.


Voní příjemně, pění příjemně a vlasy umyje příjemně. Nemusím po něm ani používat kondicionér, ale to záleží na typu vlasů. Ty moje jsou jemné, takže jsem s rozčesáváním nikdy neměla moc velký problém. Vlásky jsou tedy jemné, lesklé, doslova září a mají i pěkný objem.


Mám radost z toho arganového oleje. Mikrozlato mi přišlo nejdřív takové podivné, vůbec mi částky stříbra, diamantů a všeho podobného přijdou v kosmetice podezřelé (protože mi přijdou takové toxické, nevím), takže jsem byla spíš skeptická, ale šampon mě uchvátil. Nepřekoná můj oblíbený Nutri Care, ale kdo se identifikuje jako zlatokopka, může se koupat ve zlatě od hlavy až k patě :D


Druhý ohromně zajímavý a nevšední produkt Fanola je Scrub gel pre-shampoo, peeling na vlasy! O něm jsem se ve Fanola článku už zmiňovala a dneska ho zopakuji trochu podrobněji, protože mě stále nepřestává fascinovat. 


Co je tedy tenhle peeling zač? Je to jemně krémově zbarvený gel, který obsahuje jemné částečky. Po nanesení na lebku jemně pár minut masírujete a necháte chvilku působit. Gel je chladivý a má mentolovou jemnou vůni, je hrozně příjemný. Pokud trpíte na svědivou hlavu a už nevíte, co dělat, abyste si kebulu nerozškrábali, tenhle peeling pro vás bude jako naprostý ráj. Nevím, jestli je to dlouhodobé řešení, to asi ne, ale je to strašně příjemné :D Vypílingujete pěkně lebečku a pak umyjete šamponem. Hlava je pak čistá a krásná, staré částky kůže se odrolí a všechno je skvělé. Když se může peelingovat obličej, pokožka, nohy, ruce, tak proč ne taky hlava?


Nemůžu pochopit "genialitu" českých distributorů - pojďme dát na šampon průhlednou samolepku s návodem tak, aby se nedalo přečíst vůbec nic! :D Nepochopíš.


Ještě něco k obalu - peeling má takový tubičkový dávkovač, kterým ho nanášíte přímo mezi vlasy, takže ani kapka nepřijde zmarem. Takovýhle dávkovač mi přijde naprosto ideální a měl by být povinnou součástí veškeré péče na vlasy.



Co říkáte na produkty Fanola? Oslnily vás? Vyzkoušíte?



Komentáře

  1. Zajímavé produkty o kterých jsem ještě nikdy nic nečetla. Dobrý tip.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyto výrobky vidím poprvé a za vyzkoušení určitě stojí. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Přiznám se, že tuhle značku vůbec neznám. Podle popisu zní dobře, ale já už si teď kupuju taky jen přírodní péči. Natura Siberica má peeling na pokožku hlavy, plánuju si ho někdy pořídit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S přírodními šampony mi postupně odeznělo i svědění, tak už peelingy moc nepotřebuju. Netušila jsem, že ho dělají i v přírodním provedení, děkuju za tip! :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥