Vzorečkování: Weleda šampon s prosem

Mám ráda vzorečky, považuji je za jeden z nejlepších lidských vynálezů. Není totiž nic horšího, než si koupit zajíce (vzoreček) v pytli, nebo jak se tomu říká. Prostě, koupit si produkt, na který se hrne samá chvála, který má nejlepší hodnocení a všichni jej opěvují na zlatém piedestále. Vy si ho dáte na čumák, osypete se a zase se vrátíte ke staré dobré induloně. Můj původní plán byl přidat spotřebované a vyzkoušené vzorečky k článkům "spotřebováno", ale protože jsem nezastavitelný spisovatel a rozepisuji se ke každé hovadině, budu muset vzorečkům věnovat speciální seriál. Dopředu upozorňuji, že to bude hodně povrchní seriál, protože přeci nejde kosmetiku poznat jen při jednom vyzkoušením. Nebo to jde? Určitě alespoň trochu ano. Protože jsou maličkosti, které vás přimějí si produkt koupit. Barva, vůně, konzistence a hlavně - účinek! A někdy je ten účinek tak příšerný, že byste nejraději celou tu kolekci kosmetiky vyhladili z povrchu zemského. Hádejte, o čem bude dnešní pozastavení nad prvním vzorečkem? :D


Vzoreček šamponů Weleda jsem dostala v Biooo při kupování šamponu Urtekram. Weledu jsem předním nikdy nezkoušela, ale pokukovala jsem po ní v drogérce, tak jsem se těšila, ze poznám něco nového. Vždycky si před odchodem z domu dávám docela dost času na probuzení, snídani, čančání a kdesi cosi. Většinou všechno stihnu s přehledem, ale někdy se zapomenu u čtení blogů a pak maximálně nestíhám. Nejhloupější nápad je zkoušet novou kosmetiku těsně před odchodem z domu.

Všechny nové šampónky podrobují zatěžkávací zkoušce v podobě umývání naolejovaná hlavy. Večer jsem proto ulehla s hlavou od olejíčku Alverde a ráno šupla do sprchy se vzorečkem Weleda. Vzoreček mi stačil na dvě umyti. Už při umývání jsem měla pocit jakoby mi olej pořad zůstával na vlasech. Jak začínaly vlasy usychat, bylo jasné, že jsem olejík nevymydlila, ač jsem vlasy drhla poradně. 

To osudné ráno jsem si tedy umyla hlavu Weledou, hodila prádlo do pračky a s usychajícími vlasy pozorovala, že je mám stále mastné. Katastrofa, když potřebujete alespoň tři hoďky na uschnutí vlasů (protože jedete přírodu a vyhýbáte se fénům). První mínusko pro tuhle zelenou Weledu. Díky bohu za suché záchranné šampony! Mastnou hlavu jsem tedy zachraňovala suchým šamponem, rychle věšela prádlo a nestíhala při odchodu z domu. 


Co to bylo za vzoreček? Weleda vyživující šampon s prosem. Měla jsem v něj naprostou důvěru, protože Weleda je jméno často zmiňované a často opěvované, ale bohužel mě nechal ve štychu ve chvíli, kdy jsem potřebovala stoprocentní spolehlivost (to už začíná znít jako reklama na deodorant, ne na šampon :D). Ale představte si to! Uděláte si krásný ranní plán a namísto načechraných vlasů máte po umytí mastnou kebuli... Vůně šamponu se mi moc nelíbila a nelíbil se mi ani (ne)účinek při smývání oleje. Na šampony jsem náročná. Jsem ráda, když hezky voní (i když se teď umývá Urtekramem bez parfemace a jsem úplně spokojená), nesmí mě po nich svědit hlava a musí dokázat smýt moje olejové obsese. Jestli by se s Weledou snesla pokožka mé hlavy je otázkou, po tomhle jednom umytí mě hlava nesvědila, ale na to bych potřebovala alespoň pár týdnů testování, to jedno umytí nic moc neřekne, ale vypadalo slibně.

Tenhle malinký vzoreček Weleda šamponu s prosem mě zklamal vlastně jen z jediného důvodu - neuměl umýt vlasy tak, aby byly opravdu čisté a zbavit je mastnoty. Jak říkám, zatěžkávací zkouška. A navíc v tu nejnevhodnější možnou situaci, ráno před odchodem. Jsem proto dost v rozpacích. Zkoušet Weleda šampony dál? Možná zase někdy počkám na další vzoreček a třeba mě přesvědčí o svém opaku :)

Co myslíte, dá se ze vzorečku poznat, jaký je celý produkt?
Máte zkušenosti se šampony Weleda?


Komentáře

  1. Mluvíš mi z duše! Včera jsem si myla hlavu taky šamponem ve vzorečku od Weledy, byl žlutý a myslím, že byl taky s prosem (jistá si ale nejsem :( ) a byl k němu i balzámek. No katastrofa. Vlasy mastné, zplihlé a dost mi vadila ta parfemace. Přitom jsem si od toho tolik slibovala :(
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Uf! To mi spadl kámen ze srdce, bála jsem se, že jsem jediná s takovou zkušeností. Škoda přeškoda, těšila jsem se na tu vyhlášenou Weledu :(

      Vymazat
  2. tiež sa mi raz stala taká vec, že som skúšala vzorku vtedy, keď som potrebovala byť pekná a nakoniec som skončila s mastnými vlasmi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nejhorší čas zkoušení vzorečků :D Už jsem poučená a zkouším raději o víkendu, když jsem zrovna doma :D

      Vymazat
  3. Já vzorečky moc nevyhledávám :D Vadí mi, že tam toho je tak málo, a proto ani nepoznám, jestli mi ta věc sedí. Dokážu je ocenit jen u parfémů. Ale jinak od Weledy mám sprcháč, taky nějaký zelený a je celkem fajn.

    V jednoduchosti je krása

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlas s těmi vzorečky, z jednoho se soudit nedá :)

      Vymazat
  4. Tiez som mala vzorky tohoto a inych samponov od weledy a vzdy som mala po umyti mastnejsie vlay nez pred (a to som nevymyvala olejovy zabal). ale napr. mojej segre sedia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtělo by to víc vzorečků, abych zjistila, jestli sedí, či ne, ale jsem ráda, že to říkáš a že nejsem jediná s podivnou zkušeností.

      Vymazat
  5. Já teda na tyhle obilné šampóny od Weledy nikdy moc chvály nečetla...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to budu asi jedna z mála, které šampony od Weledy vyhovují :-) Mám suché vlasy (a to jako fest!), taktéž je pravidelně olejuju a jsem s tím proso šamponem spokojená.
    Mimochodem - skvěle myje třeba i Urtekram (aloe vera), nebo mám hodně ráda i Alverde šampony :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. - Záchvat nadšení - Bebe čte můj blog! Bebe čte můj blog!!!!! :D
      Z malého vzorečku a jednoho umytí toho člověk moc nepozná, jsem dost na vážkách. Olej z vlasů sice neumyl, ale třeba bych jiný milovala víc. Děkuju za tipy, s jedním Urtekramem se teď kamarádím a jsem nadšená :)

      Vymazat
  7. Tak tohle bych od Weledy nečekala. Všude čtu samou chválu. Ještě jsem od nich nic neměla. Podle mě vzorečky hodně napoví, jaká kosmetika je, i když je moc nevyhledávám. Třeba z růžové kosmetiky, co jsem měla nedávno recenzi já, tak jsem zjistila, že jejich oční krém mi nevyhovuje a vůně taky není nic pro mě. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Podle mě ano :) já mám tedy zkušenosti spíše s vzorkami jídla a doplňků stravy a tam poznáš minimálně hned, zda ti to chutná nebo ne :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥