Eva Toulová: O kráse, zvířátkách a štěstí


Co by tak dodalo mému blogování šťávu? Čím bych potěšila své milované čtenáře? To jsou otázky, nad kterými dumám dennodenně. Když mi jednoho dne ve virtuální schránce přistál email s návrhem na rozhovor, radostně jsem rozhazovala ručičkama a volala "sláva". Povídání se zajímavými lidmi mě baví ze všeho nejvíc. Hned prvním rozhovorem nasazuji laťku pekelně vysoko, protože zpovídanou osobností není nikdo jiný, než Eva Toulová, mladá režisérka, spisovatelka a výtvarnice, která uvedla loni do kin celovečerní film Šťastná. Tak pojďme na to :)

1. Co vás motivovalo k napsání knihy Šťastná? V čem se kniha a film liší? 
Já pořád něco tvořila už od malička. Když jsem zrovna nekreslila, tak jsme třeba s ostatními dětmi vydávali dětský časopis. Takže napsání knihy bylo, myslím, přirozeným vývojem. V knize Šťastná jsem ztvárňovala své známé umělecké prostředí a nese hodně autobiografických prvků. Od filmu se ale liší zásadně – sice jsem v původní verzi z knihy vycházela, ale po šestnáctém přepisování scénáře zbylo z původní knihy jen jméno hlavní hrdinky – Šťastná.

2. Co vás baví? 
Určitě mě baví má práce – jinak bych jí nedělala. Kromě natáčení mě hodně baví i lidi – myslím, že na každém člověku se dá najít něco zajímavého, co je důvodem, proč s tím člověkem trávit čas. Baví mě filmy, kino, galerie obrazů, cestování, zvířata, plavání, mlsání... je toho vážně hodně. Snažím se najít pozitivní stranu i na těch věcech, co mě nebaví. Jsem poměrně optimista.

3. Co vás dokáže rozesmát? 
Mám ráda spíš inteligentní humor. Určitě mě rozesměje dobrá filmová komedie, nebo třeba divadlo – poslední dobou chodím často do Divadla na Jezerce, kde je, dle mého názoru, většina her postavena na dobrém humoru. A samozřejmě mě rozesmívají každodenní vtipné situace.

4. Kdybych byla zvířátko, byla bych… 
Delfín, protože jsem jako Vodnář velkým milovníkem vody. Delfín je zároveň inteligentní přátelské zvíře a inteligence je jednou z vlastností, které si vážím nejvíce.

5. Jak pečujete o své vlasy? 
Kdo mě zná, ví, že dávám vlasům hodně zabrat – co půlrok mám jinou barvu vlasů a nevyhýbám se ani méně obvyklým barvičkám jako modrá, růžová nebo zelená. O vlasy se mi poměrně často stará kadeřník. Nedávno mi na nich dělal kolagenovou několika fázovou masku. Jinak sama si každý den dávám po rozčesání do konečků olej, protože jsou, jako každé kudrnaté vlasy především suché.

6. Jste čančalka, nebo po ránu popadnete to první, co vidíte? 
Rozhodně ta druhá varianta. To, že bych vstávala brzo kvůli make-upu u mě nehrozí. Občas sice chci vypadat k světu, proto mám kabelku plnou rtěnek, stínů, řasenky a jiných zkrášlovadel a maluju se většinou až v tramvaji nebo metru cestou.

7. Kam chodíte pro inspiraci o beauty tematice a o kosmetice? 
Ráda pročítám různé blogy, jako třeba ten tvůj :) . Líbí se mi číst zkušenosti přímo od reálných uživatelek, v čemž si myslím, že jsou blogy lepší, než nějaký skrytý PR článek v časopise, který si předplatila nějaká kosmetická firma. Ráda si pročítám i diskuze, z nichž si pak utvořím celkový názor.

8. Jaké je vaše nejoblíbenější roční období a proč? 
I když mám ráda plavání, které se pojí s létem, nejraději mám podzim. Není zas taková zima ani zas takové horko. Sem tam se objeví krásná mlha a pod nohama šustí barevné listí – prostě krása.

9. Co plánujete do budoucna? 
Jsem zapojena do několika projektů – filmových i seriálových, ale film je vždycky běh na dlouhou trať. Zároveň s tím dokončuji postprodukci reklam – nyní aktuálně pro pánské obleky Bandy s Martinem Krausem.

10. Poradíte nám, jak být šťastná? 
Na to samozřejmě žádný recept neexistuje – ale překonání lenosti, strachu nebo jiných bariér, udělat si čas na ty skutečně důležité věci a být spokojený sám se sebou určitě není špatným základem.



Evě za krásný barevný rozhovor moc děkuji, stejně jako za poskytnutí fotografií :)



Komentáře

  1. Pekný článok. A fakt sa mi páči, že Evička číta blogy, tiež si myslím, že názory nás blogeriek sú oveľa objektívnejšie ako tie v časopisoch a navyše sú aj podrobnejšie, v časopisoch či článko je zvyčajne toho napísaného žalostne málo, sama som už časopisy totálne prestala kupovať, jedine pred Vianocami kvôli diáru, ale proste sú pre mňa nanič, nič sa nedozviem, o beauty totálne nič. Ešte že existujú blogerky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, taky si přesně takhle dělám názor na produkty, projedu bloggerky a diskuze, kde se člověk dozví nejvíc :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥