Keratin doma: TRESemmé Keratin Smooth


Když mi bylo 11, začaly se mi kroutit vlasy a od té doby si o sobě myslím, že jsem kudrnatá, i když to už dávno není pravda a nechci si přiznat, že jsem prostě normální rovnovláska. Můj styl vlasů je takový dost nadivoko, nechávám si je volně proschnout, modlím se za každé pootočení (kterému pak pyšně říkám kudrna) a ráda bych se uměla krásně učesat. Dřív jsem si vlasy denně foukala a žehlila, až jsem zjistila, že z toho se třepí konečky a už to teď nedělám. Jenomže, blíží se Vánoce a s nimi klepe na dveře i plesová sezóna. Každá holčička chce být někdy princezna.

O keratinu jsem poprvé slyšela už dávno, ještě dřív, než jsem se vydala do bjůtyblogosféry a ještě za časů, co jsem chodila pravidelně ke kadeřnici. Podle mých výpočtů jsou to tak tři roky zpátky. Keratinová aplikace na vlasy byla v té době velký bům, vzpomínám, jak jsem o tom slyšela mluvit i náhodné blonďaté kolemjdoucí, které si ve své blonďaté skupince nadšeně vyprávěly, jak chodí pravidelně. V duchu jsem si závistivě říkala "Mít na to prachy, vy jedny nejen mentální blondýny, tak na to taky jdu." Před těmi lety byla jediná možnost, jak dopřát svým vláskům keratinový zázrak, jít ke kadeřnici a zaplatit několik tisíc. Pak se začaly objevovat objevovat přípravky na keratin doma, díky kterým může každý sám aplikovat doma, a tak jsem váhala jen pár vteřin, jestli tuhle narovnávací a vyživující kůru vyzkoušet.


Do rukou se mi dostala startovní zkušební zmenšená sada TRESemmé Keratin Smooth 7 Day Smooth Control, kterou si můžete v plné velikosti prohlédnout na oficiálních webovkách Keratin Doma. Sada slibuje perfektně hlaďoučké a rovné vlásky až po 7 dní, tedy až 3 umytí po nanesení účinné složky. Zajímavé, že?

Jediný problém vidím v účelu kůry. Set je pro ty, kteří touží po rovných vlasech, což je pravý opak toho, po čem toužím já. Ráda bych měla vlasy samou loknu (jé jeje). Mé vlasy jsou takové kaktusovoovečkovské, samovolně se někdy zavlní, dělají si co chtějí, rostou kde se jim chce. Měla jsem teď období, kdy mi hodně vypadávaly, což možná byla příprava na zimní srst jako u zvířátek, takže mi teď kolem hlavy svítí vlásková svatozář malých vlasů, které rostou uprostřed hlavy. I přes to všechno ale netoužím po rovných vlasech. Na druhou stranu mě ohromně zajímá, jak účinkuje brazilský keratin, protože na něj slyším jen samou chválu. 



Ve startovním balíčku jsem našla zmenšené verze šamponu, kondicionéru a teplem aktivované keratinové péče plus návod, jak na to (s obrázky, za který jsem vždycky ráda). Nezbývalo nic jiného, než celou tuhle parádní minisadu vyzkoušet. Zmenšené verze mají menší obsah, šampon a kondicionér 30 ml, péče s keratinem 15 ml. Při mé délce a hustotě vlasů vydrží tohle "cestovní" balení na dvě až tři umytí. Plná verze produktů TRESemmé Keratin Smooth 7 Days Smooth System je samozřejmě větší, šampon a kondicionér mají po 250 ml, péče pak 120 ml. 


Přiznávám, že jsem se těšila jak malé děcko. Víte proč? Protože po otevření mě ovanula překrásná vůně. Celá ta malá roztomilá krabička voněla jako stádo kytiček, což já ráda. Šampon samotný voněl o něco míň výrazně, než jsem čekala, trochu jsem tam cítila něco chemického. Dobře pění a stačí ho tak malé množství. Žádné zatěžkávací olejové zkoušky jsem na něj nezkoušela, takže o jeho mycích schopnostech toho moc nevím.


Kondicionér už voněl spíš jen jako mýdlo, což je docela škoda, ale co naplat. Z takhle maličké sady bohužel nepoznám, jestli má výživné účinky na konečky, jestli posiluje vlasy, nic. Jediné, co můžu říct, je, že jsem neměla problém s rozčesáním mokrých vlasů, hřeben klouzal jako po másle.


Nejzajímavější na této sadě je ale teplem aktivovaná kůra. Nic podobného se zatím nezkoušela. Po umytí vlasů šamponem a kondicionérem se trochu prosuší ručníkem, pak se rozdělí do několika sekcí a do každé sekce vlasů se nanese tato poslední kůra. Už při nanášení jsem viděla, jak jsou vlásky uhlazenější. Po nanesení kůry přichází na řadu fén. Vlasy vyfénujeme do úplného sucha. Po fénu se chopíme žehličky, vlasy znovu rozdělíme do sekcí a každou sekci přežehlíme alespoň 3x. Vlasy normálně nefoukám a nežehlím, proto mi (hlavně to žehlení) přišlo poměrně dost invazivní. Ale budiž, co bych pro krásu neudělala! Jo a třešnička nakonec - kůra voní ze všeho nejkrásněji!

Samozřejmě vás nepřipravím ani o výsledný efekt! Když jsem viděla prvně vedle sebe obě fotky, musela jsem se opravdu nahlas smát, jak obrovský je vidět rozdíl a přitom to ani nedalo tolik práce. Na levé fotce vidíte mé vlásky předtím, na pravé potom. Skoro se za tu levou stydím. Brazilský keratin TRESemmé tomu opravdu dodá šťávu.


Mé rychlé seznámení s TRESemmé Keratin Smooth 7 Days Smooth System neboli brazilský keratin sama doma, byl přes prvotní skeptické očekávání docela úspěch. Zbytek sady si schovám na nějakou slavnostní událost, kde budu potřebovat vypadat k světu. Neumím si představit, že si začnu znovu často fénovat a žehlit vlasy, to pro mě opravdu není, navíc šampony přírodou taky moc nezavánějí a i když mě po nich hlava zatím nesvědí, znám se. 

Pro všechny, kteří se doteď jen slastně dívaly na krásně uhlazené vlasy všech celebrit je tahle sada perfektní a opravdu ji můžu doporučit. Set pro překrásné domácí keratinové parádění seženete na webu Keratin Doma. Tím ale krasojízda jménem brazilský keratin nekončí. Obrovský výběr různých vlasových přípravků, od šamponů po olejíčky, které obsahují keratin, seženete na Keratin Shop.

Používáte brazilský keratin? 
Chodíte na keratin ke kadeřnici, nebo si ho aplikujete doma?


Komentáře

  1. krásný článek
    Keratin nepoužívám, nechodím na něj. Ale měla jsem už plno obyč. drogerkových šamponů, kde psali, že obsahují keratin (a někde kreatin, nevím, jestli je to to samé). Mně na vlasy nejvíc pomahájí oleje (kokosový, arganový), po olejovém zábalu je mám zas "vyživené" několik měsíců. Konečky se mi už dva roky netřepí a to je nezastřihávám.
    K tvé fotce, já nevím, ale mně se víc líbí tvé vlasy "před" :))) Hezké od přírody. Na té fotce "po" už prostě vidím takové to vyfénování, kdy mi připadají rovné, ale přesto načechrané nebo jak to popsat.
    Vidím tě poprvé pořádně na fotce (hahaha) a musím říct, že vypadáš tak dobře! Doufám, že jednou přijde den a budeš nám sem běžně dávat tvé fotky ;) Ale počkám si. Jinak by to neměla být kůra ale kúra. Já nevím, jestli tohle do mě tak vydatně ve škole vtloukli, ale pokaždé, když jsi to napsala, jsem měla vidinu, jak si na hlavu kladeš kůru ze stromu. Snad to nevezmeš nijak zle, ty víš, že tvoje články naprosto miluju! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám nejraději přírodní čisté oleje, tohle je spíš pro slečny, které chtějí mít krásné rovné lesklé uhlazené vlasy. Osobně mám taky radši vlasy na divoko, ale někdy se to hodí, zrovna třeba na ty plesy, protože kulmu nemám a natáčet vlasy žehličkou neumím, takže zlaté rovné :D

      Děkuju moc za opravu! Nemůžu si zaboha vzpomenout, že by mi to někdy někdo říkal :D Odteď už si budu kůru/kúru pamatovat :)

      Vymazat
    2. Jo tak tohle do nás hodně hustili, těch slov s ú uprostřed je víc. Taky to ale občas "zapomenu". Samozřejmě všechny kúry (mani, pedi), ale i túra, túje, skútr, citoslovce vrkú, cukrú, dokonce i bú, medúza :) Já si to pamatuju hlavně u té kůry, u těch ostatním spíš jen když nad tím začnu přemýšlet. Já češtinu milovala, mně tyhle výjimky bavily :D

      Vymazat
  2. Já jsem kdysi měla masku s keratinem Blond me, dostala jsem ji v Ladyboxu a pamatuji si, že jsem byla z ní úplně nadšená. Taky bych chtěla mít vlnité vlasy, ale nebaví mě si je tak stále upravovat, natáčet a tak se snažím abych měla vlasy úplně rovné, což se mi docela daří bez větší námahy. Tato sada vypadá moc hezky, ale taky se vyhýbám foukání vlasů. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To foukání a žehlení mi tam taky vadí, ale jinak to nejde, když se ty látky aktivují teplem. Jinak účel na narovnání splňuje perfektně, opravdu to vydrží :)

      Vymazat
  3. Parádní výsledek, to by bylo něco pro moje vlasy :) Koukám na ty jejich stránky a říkám si, že 900 asi zase není tak hodně, to by pro mě byl třeba ideální dárek na Vánoce, který by mi udělal radost. Já jsem si jednou taky objednávala nějakou sadu s keratinem, stála mě asi 600, ale nějaké velké účinky tam nebyly. Navíc mi ta sada dost smrděla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 900 za celou sadu docela jde, speciálně, jestli je tohle to, po čem ty a tvé vlásky toužíte. I ta maličká sada vydržela asi dvě umytí, než se mi vlasy zase začaly vlnit. Popros Ježíška :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥