Mého srdce šamp(i)on: Minus 417


Ve chvíli, kdy jsem se rozhodla, že už nechci mít druhý den po umytí hned mastné vlasy a svědivou hlavu, začal můj nelítostný boj při hledání toho správného šamponu. Výběr je obrovský, ale který bude ten pravý pro mé vlasy? To z hezké etikety bohužel nepoznám. Při brouzdání eshopem NuSpring mi padl do oka šampon s vitamíny a minerály z Mrtvého moře značky Minus 417, rozhodla jsem se ho vyzkoušet a hned na začátek musím říct, že jsem opravdu dobře udělala. 

Minus 417 je značka přírodní (doufám) kosmetické péče, která využívá blahodárných účinků minerálů z Mrtvého moře. Do mých rukou se dostal -417 Catharsis Vitamin Mineral Shampoo, neboli šampon s vitamíny a minerály, který je určený na obnovu a výživu slabých a poškozených vlasů. Šampon obsahuje (jak jsem vyčetla na webu tady) "Výtažky z minerálů z Mrtvého moře, aloe vera, přírodní oleje z mandlí, avokáda a hroznových jadýrek, výtažky z papáje, heřmánku, vanilky a kaštanu koňského, vitaminy A, B, C, E a F." Prostě samé krásné věci, po kterých by měly vlásky jen jásat. Pokud vás zajímá složení šamponu (jakože asi ano), mrkněte sem.


Šampon má jemnou bílou barvu a jemnou vůni. Pění hezky, protože obsahuje sodium coceth sulfate, což by měl být "hodný" sulfát, ale kdo ví. Všímáte si taky různých pěn u různých přípravků? Klasické SLS kosmetiky mají takovou velkou a pevnou pěnu s pořádnými bublinami, tento šampon má naopak takovou jemnou pěnu s maličkými bublinkami, podobně, jako to mají šampony s kokosovým sulfátem. Záhada, že? Trochu jsem se nejprve vyděsila, jestli to nebude mou hlavu nakonec svědit, ale víte co? Nějakým zázračným způsobem vůbec ne!

Už po prvním umytí mi bylo jasné, že jsem našla jednoho ze šamponových favoritů. Hlava nesvěděla a vlasy, které to sotva zvládají čerstvé u mytí ob den, jsou nezamaštěné mnohem déle! Jsem z toho celá paf, protože jsem to opravdu nečekala a nadšeně tleskám. Že by to byl on, mého srdce šamp(i)on?


Na šamponu oceňuji i pro mě ohromně příjemné kolébkové/páčkové otevírání (dneska mi zase nejde názvosloví), které je jednoduché a nezraňuji se o něj. V poslední době se totiž pravidelně odírám o klasická otevírání sprcháčů a chodím pak s prsty oblebenými náplastmi. Šampon na etiketě taky slibuje, že neobsahuje parabeny ani minerální oleje.

Se šamponem s vitamíny a minerály z Mrtvého moře od Minus 417 jsem obrovsky spokojená, mnohem víc, než bych si kdy myslela, že s nějakým šamponem budu. Momentálně je v mojí top dvojce šamponů společně s Urtekramem. Používám ho zatím jen pár týdnů a jsem ohromně zvědavá, jaké účinky bude mít při dlouhodobém používání.

Pokud vás tento šampon nebo kosmetika -417 (u které mi nejde vygůglovat, proč se tak jmenuje, ale pravděpodobně, protože -417 bude nějaká hloubka metrů, ze které se loví minerály a tak podobně) tak šupem kuk na eshop NuSpring, kde je na výběr z celé řady specialit. A pokud si nebudete vědět rady, jaká kosmetika je pro vás ta pravá, neváhejte jim napsat, milý personál vám určitě poradí stejně dobře, jako mě.

Znáte kosmetiku -417?
Jaký je váš nejoblíbenější šampon?



Komentáře

  1. Tak to je super, že jsi našla šampiona :) Já tuto značku znám, měla jsem možnost vyzkoušet krém na ruce a suchý olej na tělo a oba výrobky byly fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej na tělo jsem nezkoušela, děkuju za tip, určitě by se mi líbil :)

      Vymazat
  2. Nevěřím, že takový šampon opravdu existuje :O Já si musím mýt hlavu každý druhý den a už mě to pěkně štve. Jak dlouho vydrží vlasy nezamaštěné? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi trvalo roky takového šampiona objevit :) Dřív jsem myla hlavu každý den, teď každý druhý jako ty a pro mé vlasy je to veliký pokrok. Uvidíme po delší době užívání, jaký bude :)

      Vymazat
  3. Vypadá zajímavě, značku vůbec neznám. :)
    Jsem ráda, že jsi našla svůj ideální šampón. Ten můj ideální už se dávno bohužel nevyrábí, a tak stále hledám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem včera u tebe, že už ti ten tvůj nevyrábí, to mě mrzí. Držím palce, ať je hledání úspěšné :)

      Vymazat
  4. vyzera zaujimavo, ale bohuzial obsahuje methylchloroisothiazolinone a methylisothiazolinone, na ktore mam alerrgiu, takze nic :D

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem na tuhle značku koukala a asi si něco objednám, protože mě láká :)

    Astor Perfect Stay 24H & Catrice Camouflage Cream

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi se ještě moc líbí jejich bahenní péče, na tu mám zálusk pro příště :)

      Vymazat
  6. Značka mě taky hodně zaujala, objednala jsem tělové máslo a peeling a pak byla hodně zklamaná, páč dát pětikilo za něco, kde je silikon a ještě se to tváří přírodně... Jsem se zas jednou poučila :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, že tě značka zklamala. Mě šampon úplně uchvátil, i když si tou přírodností nejsem tolik jistá (protože se ve složení tolik nevyznám), ale s vlásky mi dělá zázraky, takže mu to odpustím.

      Vymazat
    2. jj, pokud ti vyhovuje, tak není důvod měnit ;)

      Vymazat
  7. Líbí se mi ty výtažky z Mrtvého moře, s tím si kupuju peelingy a krémy, přijde mi, že to opravdu působí

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥