Alverde Oriental Bazaar: Pudr


Pokud bych měla udělit cenu za nejblbější předmět z překrásné podzimní orientální limitky Alverde Oriental Bazaar, pudr  by byl opravdu horkým favoritem. Všechno je na něm totiž špatně. 



Okouzleně jsem stála u osudného stojánku s limitovanými krásami a nerozhodně osahavála všechny pudry. Na první pohled vypadá totiž jako úplný sen. Má dávkovač, který se dá odšroubovat a tím pádem i doplňovat. Má i štěteček, ze kterého kupodivu žádné štětinky nevypadávají, takže to vypadá dobře. Mám ráda všechny možné i nemožné cestovní verze, takže pudru hned začnu přezdívat cestovní náčiní. Ne, že bych tak cestovala, ale i kabelka je zavazadlo a nosit s sebou štětec i pudr se mi nikdy nechce. A ještě navíc ten zlatý dizajn! A ten název - Bronzing Sand! No hned jsem se viděla, jak se koupu ve zlatavém slunci a chytám bronz na písčité pláži za šumění oceánu...


Doma jsem hned vybalila všechny své úlovky a letěla k zrcadlu ze sebe udělat orientální princeznu (princezna je totiž heslo dnešního článku! Takže, kdo poctivě čte, napište mi do komentáře princezna :). Po napatlání na sebe všeho, co jsem si pořídila, mi bylo jasné, že na tyhle orientální divočiny nejsem správný barevný typ. A pudr? Třešinka na závěr. Obronzovatěl mi obličej tak, že jsem vypadala, jako bych spadla čumákem do toho bronzového písku a zašpinila si celý obličej. Krom toho, že je pudr neskutečně tmavý má ještě jako bonus třpytky. 


Proč jsem si nevzala druhou světlejší verzi? Protože ta mi přišla světlá jak pro mrtvolu. Ani u jediného nebyly testery, takže jsem se rozhodovala jen jestli ho nutně potřebuji, nebo nikoli. Ale bohužel vždycky něco zbytečného nutně potřebuji. Po zděšeném pohledu na svůj hnědý obličej jsem začala s důkladným zkoumáním celé téhle vymoženosti. Pudr má takovou podivnou vůni, šroubování funguje dobře, štěteček je docela příjemný, i když nanášet pudr s ním je spíš opravdu rekreační záležitost, na denním pořádku si to nedokážu představit. Zavírátko má uprostřed tyčku, která projde skrze štěteček a ucpe dávkovací díru, takže se pudr nikdy nevysypává, což je fajn. Všimla jsem si ale, že víčko nejsem dost dobře úplně dovřít a k mému vzteku zůstává trochu povytažené. No, jak říkám, všechno špatně.


Tak co teď? Chtěla jsi to, tak to máš! Pudr je opravdu, ale opravdu tmavý. Co s ním? Začít chodit na solárko? Odstěhovat se do teplých krajin? Nejsem žádný plejtvák, takže usilovně vymýšlím, co provedu. A rázen se z pudru rázem stává bronzer! A víte co? Jako bronzer je skvělý! Má dobrou výdrž a když se hooooodně vystínuje a rozetře, tak vypadá i přirozeně. Takže vám, moji milí, představuji svůj nový přírodní bronzer, který se trochu minul svým původním pudrovým povoláním. 


Krize zažehnána a funkce pudru/bronzeru zachráněna. Ale netěší mě to, abych vám pravdu řekla. Jsem ráda, když kosmetika slouží k tomu, k čemu je určená. Když je šampon opravdu schopný fungovat jako šampon a nemusím ho degradovat na mýdlo. Když můžu peeling na obličej opravdu používat na obličej a ne si s ním začít peelingovat nohy. A když pudr slouží jako pudr a není tak příšerně hnědý, že se z něj raději stane bronzer. Toto bych limitce vyčetla úplně nejvíc. Odstíny, ze kterých si snad nikdo nemohl vybrat!


Na poslední fotce ještě porovnání pudru a mé světlé kůže, o které jsem si až doteď myslela, že je pěkně opálená z letního sluníčka. 


Co vy a pudry? Který je váš nej?


Komentáře

  1. princezna! :D ... já jsem byla z těchto pudrů ze začátku úplně nadšená, jakože fakt boží nápad, navíc pudrů u nás mastňáků není nikdy dost, ale jak jsem viděla ty odstíny, okamžitě mě přešla chuť - bylo mi jasné, že bronzing je moc tmavý, takže využitelný jako bronzer, který nepoužívám a ten světlejší mi přišel zase strašně do růžova a třpytkatý, což jako fujky fuj! :D takže jsem opět ušetřila a jak vidím, tak jsem udělala dobře ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne na druhú stranu nevadí používať produkty aj na niečo iné ako sú určené. Púder má peknú farbu, ja by som ho skúsila využiť aj ako očný tieň :) Aaaaa...... princezná :D
    Vianočná súťaž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavý nápad! Zkusím, ale nevím, jestli na to má dostatečnou výdrž a pigmentaci. Bojím se, aby to spíš nevypadalo, že mám kruhy pod očima :D

      Vymazat
  3. Já jsem tuhle limitku taky nadšeně okoukávala, ale nakonec jsem zjistila, že mě až tolik nezaujala. Každopádně je super, že jsi nakonec nějaké využití našla a tu Princeznu ze sebe uděláš :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře jsi udělala, příště už taky budu obezřetnější :D

      Vymazat
  4. Tyyy jo. Tak jsem nějak i ráda, že limitka k nám nedorazila, protože zatím je všechno úplně na nic. Kromě oleje na rty. Aspoň že jsi našla využití jako bronzer a myslím, že tě ani nepřekvapí, když napíšu princezna. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem našla ten olej převržený na stolku a jak ležel na boku, tak hned vytekl, takže už i na ten se začínám mračit :D Příště mě do DMka nikdo v období limitek nedostane, je to bezpečnější :D

      Vymazat
  5. Primadonka princeznou! :-) Mě se tahle limitka na pohled strašně líbila, ale nějak jsem si nebyla schopná vybrat. A jak jsi psala ty a Liška výše, jako nápad mi to přišlo geniální. Pudr se štětcem, navíc s možností doplňování.. Do kabelky ideální. Ale co z toho, když nejsem ani mulatka ani sněhurka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vystihla jsi to přesně, docela bych chtěla vidět, komu tyhle navrhované odstíny určovali, jestli prostě namátkově zkusili vyrobit nějaké barvičky, nebo to fakt byla cílová skupina.

      Vymazat
  6. Tak krásný obal se jim povedl a obsah tak strašně podělaj, achjo. Super recenze, princezno :) Já mám nejraději pudr od Rimmelu - Stay Matte :)
    Infinity of Colors

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poučení pro příště :) Já zas jedu pudry od Dermacolu, ale až dojdou, tak budu hledat nějakou přírodní variantu.

      Vymazat
  7. Nechápu, jak si někdo, kdo má světlou pleť může něco takového koupit ?? Bronzové pudry jsou pro tmavší pleť. Vám bych doporučila něco jednodušího

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co byste mi doporučila? :) Dneska už hi používám jako bronzer a jsem spoko :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥