Moje sbírka balzámů


Jedním z klíčových slov, díky kterým se nějaký čítatel dostal ke mě na blog, byla fráze "moje sbírka balzámů na rty". Nejdřív mě to docela pobavilo, ale pak jsem si zamyšleně promnula bradu a řekla si, že je to vlastně docela dobrý nápad na článek. A tady je *tradá*, moje sbírka balzámů na rty.

Pokud máte pocit, že používat najednou 16 balzámů na rty je zvláštní, tak s vámi naprosto souhlasím. Vím o sobě, že jsem balzámový závislák a mám problém. O své balzámové odvykačce jsem už psala, není to jednoduché. Balzámky na rty jsou totiž tak hezká věc! Hrdě musím říct, že ne všechny balzámy jsem si koupila sama, některé jsem vyhrála ve vašich soutěžích, nebo dostala darem, třeba ten úplně prostřední od Figs & Rouge, který jsem dostala od Genevry a zapomněla ho vyfotit ve skupinkách. 

Ani s jedním balzámem, který právě používám, nejsem na 100% spokojená. Pokud mě nezklame ihned po vyzkoušení, tak ho chvíli s nadšením používám, až zjistím, že je mi vlastně nepříjemný. Uložím ho do balzámové krabičky (jojo, mám na ně speciální krabičku) a šáhnu po jiném, o kterém jsem mezitím zapomněla, jaký je. Zprvu jsem nadšená, chvíli používám, ale kolotoč se opakuje stále dokola. Do komentářů mi napište vaše nejoblíbenější balzámy, bylo by fajn už najít svého srdce šampiona a nemuset co chvíli zkoušet nějaký nový poděs.

Tak třeba ten vanilkový Figs & Rouge, na který bude ještě recenze, byl docela velký favorit. Je přírodní a příjemný, ale taky to není úplně ono. 


Nemohla jsem odolat reklamním poutačům a pořídila si Baby Lips (recenze TU). Vůbec nejsou špatné. Fialový dokonce dodá rtům elektrizující neonový nádech. Který ale nejde vůbec sundat dolů. Zelený mentolový je o něco lepší, ale taky to není ono a po chvíli už sahám po něčem jiném. Stejně tak je to s balzámy na rty od Yves Rocher, které mám taky ve dvojici. Malinový je moc příjemný, rty malinko zabarví do červena, ale není to balzám pro každý den. O něco radši mám karité, ale ani to není ono. Hlavně na podzim a přes zimu mám rty sušší a YR balzámky se nechtějí vpít, dělají vrstvu a nejsou tolik příjemné, jak bych chtěla. 


Bodysol SOS balzám voní krásně po kokosu a je docela fajn. Ale je docela hutný a nevstřebává se. Zanechává vrstvičku, ze které šílím. Stejně tak balzám kosmetické značky Moje s nejroztomilejším obalem ever, který je příjemný, někdy hydratuje, ale někdy se nechce vstřebat a zůstává na rtech. V tom spočívá můj největší problém s balzámy. Moje rty jsou náladové. Někdy se jim líbí i ten největší kosmetický plevel, jindy odmítají drahé olejíčky a tváří se jako nafoukaná princezna, které není nic podle libosti. Z balzámu Balea Candy Queen jsem byla upřímně překvapená a nadšená, pak se mi přesladil, odložila jsem ho, po měsíci zase našla, byla nadšená, přesladila jsem se ho... A stále dokola. Je to dobrý balzám, ale je sladký a člověka to po chvíli přestane bavit. Altermed Panthenol Lipbalm je balzám, který používám už celou řadu let a patří mezi moje zimní favority. Je oranžový, hezky voní a suché rty okamžitě zachrání. Ale nevyhovuje mi přes léto, kdy na něj nemám náladu. 


Moje sbírka balzámů na rty sestává i z kelímkových balzámků. V zadní řadě se pyšní kouzelné kelímky Oriflame Tender Care, které jsem si zamilovala a na které nedám dopustit. Velké ale kelímkových balzámů spočívá v tom, že si je aplikuji na rty prstem a jsou tak nevhodné na ven. Doma dobré, v práci dobré, ale v autobuse, kde mám špinavé ruce, nikdy. 

Můj letošní favorit je kelímek od Saloos Bio Karité s rakytníkem, který je velký kamarád, rty krásně zvláční, dobře se vstřebává, ale časem se v něm udělaly hrudky. Uprostřed je máslo na rty od Nivea, které se v českých drogérkách prodává pod značkou Labello a které nádherně voní, jako borůvkový jogurt. Moc se ale nevstřebává a žádné terno není, takže většinu času jen čeká v krabičce, až se uvolní místo v řadě dobrých balzámků. Prostřední řadu vpravo zakončuje balzám Chocolate Kiss (který se mi nějak nedaří vygůglovat, abych zjistila, co je zač). Je to vlastně vazelína s čokoládovou vůní. Docela fajn, nic převratného. Vpředu je pak balzám růžové bulharské kosmetiky Rose of Bulgaria. Ani s ním nejsem stopro spokojená. Na první použití mě uchvátil (jako všechny ostatní), ale pak to s ním šlo z kopce, občas trochu pálí. 

Jedním z mých nejoblíbenějších kelímkových balzámů je bílozelená Vaseline s aloe vera, nad kterým spousta lidí ohrnuje nos, ale který si mě ohromně získat. Jezdit si pro něj na otočku do Anglie by se ale trochu prodražilo.

A pro ty, kdo nečtou celé články, znovu zopakuji otázku dne: Jaký je váš nejoblíbenější balzám na rty?


Komentáře

  1. Balzámků máš dost :) Zázračné kelímky z Oriflamu jsem taky měla, minulý rok jsem je dostala na Vánoce (sadu těch 4). Třešňový už je pryč, kokosovému jsem taky skoro na dně a vanilkový a karamelový, tak tam jsem u každého tak v půlce :D. Balzámky od YR jsem měla vanilkový a 2x kokosový a používám je moc ráda. Často si kupuju taky takový ten tlustý balzám od Astrid (jelenní lůj), ten vždycky vydrží dlouho. A vlastně BL doma mám taky, cherry :). Obecně ty balzámy mám ráda a vždycky jich mám doma několik :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že jich máš taky dost :D Jsou holt tak hezké a maličké, člověk těžko odolá :)

      Vymazat
  2. Já mám ten balzám od Nivei kelímkový malinový a používám ho jen na noc. Jsem s ním velmi spokojená a momentálně nepoužívám nic jiného. Líbí se mi, že se tak nevpije a vytvoří vrstvu a ráno ho na rtech stále trochu cítím. Přes den už používám něco barevnějšího jako je příjemné máslíčko na rty od Astoru.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý nápad, na noc by mohl být dobrý, vyzkouším!

      Vymazat
  3. Já mám taky doma spoustu balzámů, tahám je všude sebou a pořád dokupuju nové :D. Ale taky jsem ještě nenašla ten perfektní. Chtěla bych vyzkošuet ten kelímkový od Labella, protože podobný jsem ještě neměla.
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  4. Mám asi stejně balzámků jako ty :D Baby lips vlastním taky, teď jsem si pořídila další z vánoční kolekce, který je naprosto skvělý. Balzámy z Yves Rocher mám tři a nejraději mám kokos, zázračný kelímek mám taky, ale teď ho moc nepoužívám. Mým nejoblíbenějším balzámem pro tuto zimu je od labella Lip Butter :)

    Aussie Take The Heat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Banky lips a YE balzámky jedou koukám :) Lip Butter mě tolik neuchvátil, ale zkusím mu dát druhou šanci, když ho všichni vychvalují :)

      Vymazat
  5. Ták, Yves Rocher jsem měla a přišel mi takový jakýsi "tvrdý", že jsem musela hodně tlačit na rty, abych tam něco dostala. SOS jsem měla kdysi dáno a vím, že vyhovoval. Baby lips kromě příchutě katastrofa, dělal mi barevné hrudky na rtech, v koutcích. Balea úžasné příchutě, ale rty nespasil:/. K mému překvapení mi nejvíc ze všeho vyhovuje EOS, ostatní jsou k nim skeptičtí, také jsem byla, ale příjemně překvapil a díky němu jsem letošní podzim/zimu ještě nezažila suché rty. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EOS jsem ještě nezkoušela, pořád se nemůžu rozhodnout, jestli do něj jít, nebo ne. Ale s mou zásobou ho raději oželím :D

      Vymazat
  6. Balzamov som vyskúšala veľmi veľa a v používaní ich mám vždy hneď niekoľko, Momentálne u mňa kraľuje Carmex a EOS, EOS mi už došiel, no mala som chladivý mentolový a bol skvelý. A ešte je veľmi dobrý balzam Sephora, krásne sladko vonia a pery hydratuje, len je kelímkový, čiže nič pre obdobie, keď mám dlhé nechty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádné z tvých oblíbených jsem nezkoušela, až se mi podaří spotřebovat tu mou zásobu, podívám se po nich :)

      Vymazat
  7. Ja mam hrozne moc rada kelimky od Oriflame, ty jsou me oblibene. V CR na me cka jeden medovy, tak jsem na nej zvedava.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/12/giveaway-4.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Medový zní dobře, hned mám pocit, že ho potřebuju taky :D

      Vymazat
  8. Taky se chystám snad už půl roku na článek tohoto tématu. A jsem na tom podobně, kolikrát mi lepší službu udělá rtěnka než některý balzám. Jak říkáš, po rozbalení nadšení a pak to jde z kopce. Ale mám 3, které fajn jsou, tím myslím, když mám rty hodně suché, až se mi skoro drolí, tak stačí jedno použití a po chvíli jsou krásné, hladké a hydratované a nedělá to ten efekt, který má většina balzámů - čím víc se mažu, tím víc mi rty vysychají, abych musela mazat znova a znova. Jsou to Carmex, Blistex a Biotherm. Mám od každého jen jeden, tak nevím, jestli i tam se různé druhy nějak liší. Mám třeba ráda i některé od Balei, ale jiné zas třeba hezky voní, ale rty mi spíš vysušují.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřijde ti, že ty balzámy mají výdrž tak 10 minut, kdežto rtěnky hodiny a mnohdy dělají rty hezčí? Nemáme to jednoduché :D

      Vymazat
  9. v tomto sme si velice podobné, len ja mám tých balzámov už asi 40 :D nová príchuť? nový obal? nová značka? nová reklama? musím mať! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Juu to je teda krásná sbírka! Já mám balzámů také poměrně hodně, ale musím říct, že ani s jedním se neshodujeme. :D Sice mám dva Baby Lips a jeden kelímek od Oriflame, ale jiné příchuti. :) Můj nejoblíbenější balzám je asi Carmex, protože jako jediný opravdu pomáhá, ale vadí mi jeho vůně a příchuť, takže ho moc nepoužívám. :/ Z tvé sbírky jsem vždycky chtěla vyzkoušet nějaký balzám od YR, ale tvůj názor mě od toho trochu odpudil nebo jak to říct. :D :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S balzámky se radí těžko, každému sedne něco jiného. Třeba budeš naopak YR milovat :)

      Vymazat
  11. Teda, to je pořádná sbírka :D Já se snažím počet balzámků na rty udržovat pod číslem deset a zatím se mi to daří. Borůvkový Lip butter od Nivey mám taky a miluji ho, za mě je to naopak jeden z nejlepších balzámků. Holt každému vyhovuje trošku něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pod deset balzámků je rozumný počet, tím se začnu asi taky řídit :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥