Vánoční kafíčkování

Zdroj
Miluju kafe! Miluju kavárny! A ze všeho nejvíc miluju ty přeslazený drahý vánoční břečky plný cukru ze Starbucks a Costa Coffee.

Pamatujete si na tu dobu, kdy se u nás začaly objevovat první kávové řetězce? S láskou vzpomínám na Coffee Heaven, kam jsem chodila moc ráda, protože to byl lepší a levnější Starbucks. O jejich tiger chai latté se mi dodnes zdá. Z Coffee Heaven se pak stalo Costa Coffee, kde mi chutná jen chai latté a to jen někdy, když mají zrovna dobrý den a povede se jim uvařit. Proto jsem začala chodit do Starbucksu. Ne kvůli imidž, ale kvůli lepšímu kafi.

Po počátečním nadšení z velkých přeslazených káviček jsem zase zklidnila hormon a přesedlala na doma uvařené kafčo do termosky. Z toho jsem pak přešla na žádné kafe a je mi fajn. Čas od času si ale udělám radost a pro velkou sladkou bombu si do těch kaváren zajdu, a to hlavně o Vánocích, kdy se vyrojí všechny ty perníčkové speciality. Kdybych měla spočítat všechny své letošní návštěvy těchto kaváren, bohatě mi stačí prsty na obou rukách a ještě nějaké zbydou. Zas takové terno to totiž není.

Zdroj
Během letošních vánočních kávových obdobích jsem vyzkoušela všeho všudy tři různé příchutě kafí (ono jich stejně zas tolik není) a jednu vánoční čokoládu. Navíc je mým požadavkem i sójové mlíčko, což není vždy dobrý nápad, protože pokud ho nemají dobré, dostanete k pití kafe s příchutí plastové židličky.

Vánoční kafíčkování začínám pravidelně perníčkovým latté ze Starbucksu. Zapomenu totiž během roku, že to není nic moc a vidina perníčků, které jsou mé nejoblíbenější cukroví, mě každoročně ošálí. Jako druhé pak vyzkouším toffeenut latté, které je stokrát lepší a stane se hned mým vánočním vítězem i se sójovým mlíčkem.
Do třetice se ale stane to, že někde dostanu nějakou poukázku na 1+1 do Costa Coffee a řeknu si, že to přeci nemůže být taková hrůza, když mají pravidelně ty nejrozkošnější vánoční kelímky. Letos jsem si dala Salted Caramel Cappuccino znovu se sójovým mlíčkem a polovina skončila vylitá v dřezu. Fuj. Na spravení chuti jsem pak zamířila do Starbucksu pro horkovou čokoládu s příchutí mandlí a medu a nic, co by tak málo připomínalo čokoládu, mandle nebo med, jsem ještě nepila. Bylo to tak o stupeň lepší, než ta hrůza z Costy, ale definitivně mě to přesvědčilo o tom, že není nad zelený čaj a čistou vodu.

Zdroj
Rozdíl mezi Starbucks a Costa Coffee vidím nejen v dobrosti připravených nápojů, ale i v obsluze. Starbucksoví zaměstnanci se chovají jinak, veseleji, přátelštěji. V Costě vás někdy přivítají dost otrávené ksichty. Vzpomínám, jak jsem loni během podzimu trávila pár dní v Londýně a při brzkém vstávání se návštěvy kaváren (kde mají wifi) staly mou pravidelnou součástí dne. V Costa Coffee mě sice hodně baví jejich věrnostní kartička, ale nevšímavý personál už tolik ne. Zato když jsem vstoupila do Starbucksu, přivítal mě nadšený řehot doprovázený slovy DOBRÝ DEEEEN CO SI DÁTE??? Následovalo vysvětlení slovy "dneska je můj první den, tak jsem ještě nadšená." Se smíchem jsem si vzala svou přeslazenou a drahou břečku a šla využít té wifiny zadarmo a měkkého křesla.

Co vy a vaše kafíčkové příhody? Máte raději kavárničky s atmosférou, nebo kávové řetězce? A pijete vůbec kafe?

Odpočítávání dnů a otevírání adventního kalendáře nám uteklo jako voda a zítra je Ježíšek! Přeji vám ten nejkrásnější večer plný rodinného klidu, pohody, splněných přání, světýlek, zlatých prasátek, třpytek, hvězdiček, vánočních vůní, cukroví, dobrého papkání a hlavně hodně smíchu! Držím všem palce, aby Štědrý večer ve vašich rodinách proběhl hlavně v klidu a bez nervů a my se všichni sešli u dalších blogových článků s veselými dušičkami a úsměvem na rtech. 

Pac a pusu



Komentáře

  1. Já když jdu do kavárny, dávám si jedině latte, protože vím, že tyhle třeba vánoční kafíčka sice vypadají úžasně, ale nikdy mi nechutnají. A ověřila jsem si to znovu včera. :D
    Přeji ti taky krásné Vánoce a celé svátky! :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem kávový barbar. Mám ráda jemnou kávovou chuť, ale už ne tu hořkost a kofeinové účinky, tak si vždycky dělám akorát hodně sladké rozpustné kafe, 2 - 3 denně. :D V kavárnách si pak vždycky dám latté nebo capuccino. Zkrátka aby tam bylo dost mléka či smetany. Ve Starbucks jsem bylo všeho všudy jednou, dala si tam nějaké karamelové capuccino. Obsluha super, kafe mě nijak nenadchlo. V jedné naší oblíbené bezlepkové restauraci, kam chodíme v práci na obědy a kde mají dobrou kávu (aspoň dle mých kolegů, já to posoudit nemůžu), jsem si dala dýňové latté a perníkové latté a že bych to musela mít víckrát... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty tvoje články mě snad nikdy nepřestanou bavit. Zrovna v neděli, když jsem byla v Praze, tak jsem proletěla dvě tyhle drahé kavárny - Starbucks, Costa. Ani v jedné jsem nebyla poprvé. není to tak, že bych je navštěvovala každodenně (zatím nejsem boháč), ale jednou za čas mě to snad nezruinuje. A musím říct, že u mě vede Starbucks. Káva v Costě je pro mě blivajz. Minulý rok jsem si ve Starbucks dávala jejich slavné perníkové latté, které mi vůbec nechutnalo. Pak jsem ještě zkoušela tu jejich čokoládu, která mi nepřišla tak špatná hodně jsem v ní cítila marcipán, který já miluju. A teď v neděli jsem si ve Starbucks dala poslední nápoj z jejich vánoční edice a to toffeenut latté, které mi chutnalo asi nejvíc. Protože jsme pak s holkama nevěděly, co dělat a strašně nás bolely nohy, tak jsme řekly, že si zajdeme ještě do Costy, tak jsem si dala cappuccino, které jen dokázalo, že káva v Costě je hnus. Vůbec nebylo dobré. Takže se odteď budu Costě vyhýbat.
    Přeji ti ty nejkrásnější Vánoce plné pohody! :)

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla poprvé kafe ve Starbucks ve Vídni. A nebylo špatné, jen na mě hodně sladké i bez cukru. Jelikož nesladím ani kafe ani čaj.. :) Ale proč bych tam mohla chodit je ta božská vůně. Mohla bych tam jen sedět a čmuchat stále dokola.

    OdpovědětVymazat
  5. Do Starbucku nechodím ani do jiné podobné kavárny pravidelně a spíš většinou skončím v nějaké nejmenované kavárničce...Kávu piji i když jsem ji poslední dobou omezila kvůli bolesti hlavy z ní, takže teď dávám více čaje. Přeji šťastné a veselé.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja miluji kavu, ale mela bych ji omezit. Kdyz si s pritelem jdeme nekam sednout tak si dam jedine latte osvedcena klasika. :-) tobe preji take Krasne Vanoce.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  7. Já nepiju starbucks ani costu (pamatuju si na své první sójové ice latte ze starbucks, byl to hnus, až takový hnus, že když jsem byla v crossu a dávala si sójové ice latte, tak chutnalo mi chutnalo stejně jako ve starbucks a říkala jsem si hm.. asi to prostě nebude nikdy dobré, načež přišla servírka a úplně se omlouvala, že mi do toho zapomněla dát kávu :D a ja aha aha a já myslela, že máte kafe jak ve Starbucks :D No s tou kávou už to bylo velice boží a od té doby mám štěstí jen na samé boží (měly bychom někdy zajít na dortíček do my raw café). NO každopádně jsem chtěla říct, že s tím personálem máš pravdu, máme Costu vedle práce a občas tam jdu doprovodit kamarádku a ty slečny/paní tam jsou vždycky velice vypruzené, evidentně milují svou práci! :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥