Novoroční předsevzetí

Zdroj
Každý Nový rok se lidé zblázní a k prvnímu první se rozhodnou změnit svůj život. Nevím, kolika to vydrží do konce roku a dál, ale od většiny slyším, že se na svá zásadní předsevzetí nakonec vykašlali a dál si jedou svůj život tak, jak je jim dobře. Předsevzetí si zásadně nedávám, protože "zhubnu 10 kilo" mi ke štěstí nepřidá ani smítečko radosti a nevím, proč bych měla zrovna takovéhle životní rozhodnutí zavazovat nějakým datumem. Namísto toho si dávám životní předsevzetí kdykoli, kdy je to potřeba a kdy cítím, že nadešel čas s něčím začít nebo skončit.

Víte, jaké jsem měla předsevzetí na rok 2015? Vykašlat se na lidi, kteří mi za to nestojí. Spolužáci, kteří se ozývají pravidelně před zkouškovým, ale přes léto vám ani neodpoví na zprávu? Pryč s nimi. Kamarádka, která se ozývá pravidelně, když měla narozeniny, svátek, nebo když se blíží Vánoce? Ať si trhne kopýtkem! Kluk, který vám co čtvrt roku motá hlavu s tím, že jste žena jeho snů, ale k ničemu se nemá a své sukničkářství vysvětluje "jiným stylem života"? Ať jde do kopru. A takhle bych mohla počítat donekonečna. Jak můj "očistný" rok dopadl? NAPROSTO SKVĚLE! Přestala jsem se stresovat tím, že jsou někteří mí kamarádi naprd a prostě jsem se jim přestala ozývat a místo nich věnuji čas těm, kteří mi za to stojí.

Zdroj
Pokud si něco předsevzu na rok 2016, tak to bude větší míra asertivity. A nejen prosazování vlastního názoru, ale zároveň taky větší míru "nenechat si srát na hlavu" (jsem nějaká rozdivočená a nevím, jak to slušně říct, omlouvám se za dnešní novoroční vulgarismy). Uplynulý rok byl pěkná divočina, někdy to bylo hodně napínavé, někdy veselé, někdy ubrečené, jindy zuřivé, ale všeho všudy docela dobré, úspěšné a rozhodně zajímavé. Vždycky si říkám, jak je rok dlouhá doba, ale utíká to rychle jako voda.

Předsevzetím se ale nevyhne ani Primadonnčí blogís! Co bude jinak? Kašlu na Twitter. Veškeré info se bude odehrávat hlavně na Facebooku a na Google+, který nové příspěvky zveřejňuje automaticky (halelůja!). Chudák Twitter to v naší české kotlince nemá jednoduché a mě to ani moc nebaví (a ani mi to moc nejde). Nechám ho tak nějak ladem, ale mazat se mi ještě nechce (protože mé tvíty o řasenkách lajkuje Josef Kokta!!!).

Novinkou posledních prosincových dní je založení Instagramu! Dlouho jsem se vzpouzela, ale rozhodla jsem se mu dát šanci. Ještě mu vůbec nerozumím, ale s těmi filtry je každý hned umělcem a fotografem v jednom.

Poslední bod dnešního povídání je spíš omluva a upozornění, než přímo předsevzetí. V posledních měsících jsem zjistila, že nestíhám odpovídat na komentáře ani číst vaše nové příspěvky. Snažím se to dohánět o polední pauze, po večerech a o víkendech (jako všichni ostatně), ale ne vždy se mi povede odpovědět na vše a vše si přečíst. Nezlobte se na mě za to a pokud máte nějakou otázku, tak mě urgujte a pište maily.

Zdroj
Pac a pusu a ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!


Komentáře

  1. Gratulujem k úspechu roku 2015! Tiež začínam pociťovať potrebu nejak si takto usporiadať ľudí vo svojom živote, lebo cítim, že kvôli niektorým (hoci ich mám veľmi rada) strácam až príliš veľa energie a nervov.
    Teším sa na tvoje nové príspevky v roku 2016 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce k "očistě" lidí, jde to ztuha a je to těžké, ale vyplatí se to :) Ať je ti v tom novém roce co nejkrásněji!

      Vymazat
  2. Já také používám jen FB a Instagram.. :) Twitter mám založenej ale moc s ním neumím.. :(

    Přeji ti do nového roku, vše nejlepší jak v osobním životě tak hlavně i v tom blogovém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem s Twitterem sama :D Děkuju Hevi, tobě taky jen to nejlepší!

      Vymazat
  3. Já Ti tedy přeji do Nového roku jen to nejlepší, a at se Ti všechna předsevzetí splní!:) Já momentálně mou lásku - instagram provozovat nemůžu, protože jsem ztratila mobil, ale Twitter podle mě stejně moc lidí nesleduje:)

    ***Nový rok, nové já***
    Pinki Claire

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přání! I tobě, Klári, do nového roku jen samé krásné zážitky a kupu splněných snů :)

      Vymazat
  4. Myslím si, že větší asertivita je dobré netermínové předsevzetí. :)
    Hodně štěstí a spokojenosti do nového roku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Tobě taky tak, a hlavně pevné zdravíčko :)

      Vymazat
  5. Pěkný článek, hele já mám twitter moc ráda, ale je pravda, že tam o blogu moc nepíšu no, když tak jen, že je nový článek, jinak na insta tě začnu hned sledovat! :)

    Chapter #12 of 2015

    OdpovědětVymazat
  6. Krásny článok. Veľmi sa mi páči aj tvoje predsavzatie a dúfam, že si ho splníš :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  7. Minulý rok sa aj mne nejako dosť vyčistili vzťahy, nemala som to ani v pláne, skrátka sa tak stalo a som s tým vcelku spokojná, oslobodilo ma to od množstva falošných kamarátov a negativistou, ono sa hovorí, že niekedy musia jedny ľudia odísť, aby vytvorili priestor pre druhých, nových kamarátov. Uvidíme, aký bude tento rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasím a sama to teď vidím, jak místo těch falešných nahradili lidé mnohem lepší :) Hodně štěstí v novém roce!

      Vymazat
  8. Moc hezky napsané. Takovou čistku jsem už udělala dávno a předsevzetí si taky nedávám. Ani blogu a s Twitterem jsem se ještě nějak neseznámila a ani to nemám v plánu. Instagram je fajn a ty filtry jsou opravdu skvělé. Hned jsem si tě dala do sledování, ale taky mu ještě moc dobře nerozumím. V tom nestíhání komentování blogů nejsi sama. Taky to teď tak nějak flákám, ale snad se to zlepší. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že ta čistka postihla i víc lidí, to jsem ráda, že nejsem jediný brutální člověk :D Taky bych chtěla mít víc času na blogování, tak uvidíme, jak to letos bude :)

      Vymazat
  9. Krásný článek. Jsi opravdu rozumné děvče :))) Já si předsevzetí dávám ráda, protože vím, že to je jen na pár dní :D Nebo hodin. Takže mi to nijak neublíží a nejsem z toho smutná. :D Letos jsem si dala, že budu jíst pravidelně, zdravě. Zatím je co, tak to jde. :) Už dva dny, ha! :D
    Twitter jsem taky nějak nepochopila, taky mi už jen leží ladem. Přeji ti krásný nový rok a rozhodně lepšího chlapa, sukničkáři jsou k ničemu. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jo, a poslední týdny nestíhám číst všechny články na blozích, ani sledovat videa, ani odpovídat na komentáře, tak jsem o Silvestra provedla čistku a rozhodla se sledovat jich asi tak 5x méně. Ty, co mě baví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je rozumné, taky postupně čistím blogy, už po té době docela vím, koho čtu ráda :) Sukničkář byl spíš příklad, na takové blby narazí v životě všichni :) Přeji pevné nervy a zdraví do nového roku a snad i více času na blogování :)

      Vymazat
  11. Gratulace za rok 2015! ja mam predsevzeti nasetrit si tento rok na tenhle trakturek, http://www.naradi-vesely.cz/traktor-tm122-22h2.html abych nemusela dva dny sekat travu. bude to tezky. budu se muset vzdat nekolika oblibenych cinnosti, ale o to vic budu rada, kdyz se to povede. Vsem preji vse nej do roku 2016"

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥