10 + 1 nejžhavějších makeup trendů 2016

Můj den je hektický. Ráno vstávám v 6:47, rozlepím oči, rychle se obléknu, slupnu banán a před půl osmou běžím na MHD. Když vstanu dobrou nohou, stihnu se namalovat (a někdy i učesat!), když ne, maluji se až v práci (kvůli malování jsem vstávala v 6:27, ale pak jsem se rozhodla, že na autobusáky zapůsobovat nemusím a radši si přispím). Po osmé dorazím do práce. Uvařím si čaj a kafe, natočím vodu, zapnu počítač, u toho snídám a maluji se. Kolem poledne jdu na oběd. Odpoledne po práci si jdu buď zasportovat, nebo se vidím s milými lidmi, jdu na kulturu a podobně (když mám sílu). Ve zvlášť vypjatých dnech jedu rovnou domů a jdu spát třeba v devět. Řeknu vám, že sotva stíhám sepisovat blogovací články a už tuplem nestíhám sledovat makeup trendy. Věřím, že nejsem jediná holčička s hektickým životním stylem a nedostatkem času, proto bych vám v dnešním článku ráda představila žhavé beauty trendy letošního jara, které na mě vykoukly v tomto článku. Vyzkoušela jsem je pro vás na vlastní kůži (abyste nemuseli). Doufám, že vás pobaví stejně, jako mě.


1. X marks the spot

Módní minimalistický křížek perfektně označuje místo pro přistání (mini) helikoptéry. Využitelnost v reálném životě ale není žádná. Podlehnete tomuto beauty trendu a začnete označovat své nehty stejným křížkem, kterým piráti v dávných dobách označovali místo ukrytého pokladu na pustém ostrově?


2. Galactic cat eye

Galaktická linka obíhá vaše oko jako prstenec Saturnu. Tento makeup je vhodný na maškarní bál (pokud jdete za planetu), na rodinnou oslavu (pokud jdete za planetu), do budoucnosti nebo nikdy. Výhodou je jeho rychlost, během pár minut máte namalováno. Hodí se jako doplnění vašeho nude looku, řasenka není potřeba. Pokud se vám linka obtiskne na víčko nebo rozmaže, nic se neděje, samotným konceptem už způsobíte dostatečné pozdvižení.


3. White out

Sněhurka, Elsa, sněhová královna i Mrazík můžou jen závidět. Sněhobílé obočí se hodí do všech zimních dní jako protest proti zimě. Nebo když vám dojde barva na obočí, kterou běžně používáte. Nebo když chcete být pro jeden den inverzní negativ. Udivte své kolegy a spolužáky netajícím zmrzlým obočím! Úspěch zaručen.


4. Mani meltdown

Zmrzlé obočí vzbuzuje chuť na zmrzlinu. Doplňte svůj futuristický makeup usedlými nude nehty alá tající zmrzlina. Zaručeně před vámi roztaje i ten nejtvrdošíjnější idol. #veryfuture


5. Brush stroke beauty

Pokud se vám nepovedou galaktické linky, můžete z nich rovnou jednoduchým způsobem vytvořit překrásné líčení inspirované zuřivými tahy štětcem. Na preciznost si dneska už nikdo nehraje, dokonalé linky jak podle pravítka jsou dávno pasé. Ukaž, že jsi divoška a máš na víc! Probuď v sobě uměleckou duši a ukaž všem, že zvládáš nejen líčení, ale i umělecké tahy štětcem tam, kde nemají co dělat. Říká se, že čistá duše je jako nepopsaný papír. I čistá tvář je nepopsaný papír, tak proč nevyužít co nejvíc místa? 


6. Makeout lips

Jak docílit žárlivého efektu u vašeho ex? Ukažte mu, že je o vás zájem s makeout rty! Rozmazaná rtěnka alá po zuřivé líbačce jasně ukáže, že nemáte o nápadníky nouzi. Makeout lips jsou nová verze známého revenge body. Chtivý pohled potencionálních zájemců o sblížení po celý den zaručen.


7. Knockout brows

Nastěnčino zmrzlé obočí dostatečně nezapůsobilo? Vsaďte na divokost a udělejte ze svého upraveného obočí rozježenou džungli v barvě, která pro vás vůbec není přirozená! Vhodné jako večerní líčení, na výlet do přírody, na nákup nebo jen tak na neděli.


8. Mirror mirror

Nemáte čas na hodinové zkrášlovací rituály? Nevadí! Dokonalé futuristické nehty můžete mít už za 5 minut! Potřebujete jen lepenku, bílý lak a lihovky v černé a stříbrné barvě. Na nic si nemusíte hrát, úspora času je na prvním místě! Lepenku nalepíme dle libosti. S tímto beauty tipem získáte 9x více času, než dřív, protože stačí nalakovat jen jeden nehet. Zvolený prostředníček může být náhoda, nebo příprava pro efektivní vyjádření svého nesouhlasného názoru.


9. New wave goth

V jednoduchosti je krása, ale v síle je síla! Líčení není jenom pro pipiny, i rockerky a tvrdé holky si najdou to své. Miluješ temnotu, satanistické rituály a když bylo v módě emo, nestihla jsi se dostatečně vyřádit v patkách a temném líčení? Gotický makeup je zpět! A stejně, jako obrácený pentagram, je i gotické líčení obrácené a zaměřuje se ne na víčko, ale na jemnou oblast pod okem. Při správně načasovaných slzách je 100% emo efekt zaručen.


10. Eye on the prize

Nejen strýček gůgle má oči všude. Buď i ty prozíravá a doplň své crazy barevné nehty aplikací ve tvaru očí! Oči lze vyrobit z fima, moduritu nebo pro dosažení reálného efektu vystřihnout z módního časopisu. Praktičnost žádná. K vykoukaným nehtům jsou jako doplněk vhodné pouze bezprstové rukavice. Vhodné také jako redukční dieta, neboť prsty s takto zkrášlenými 4D nehty nelze dát k sobě, natož jimi uchopit vidličku.


10 + 1. Painterly shadow

Buď svá, buď Picasso. Nebo člen skupiny Kiss. Malířský makeup je vhodný pro ty, kterým ani kombinace předchozích deseti tipů nestačí. Volíme jasné a zářivé barvy. Při špatně zvolené barevné kombinaci hrozí zaměnitelnost s oběťmi domácího násilí (což není žádná legrace a taková nápodoba by se neměla zkoušet ani jako vtip). Nanášíme zběsilými trhavými pohyby.


Trendy z módního mola nejsou vždycky to pravé ořechové. Osobně zůstávám u své jednoduché linky a řasenky. Ale znáte to, odvážnému štěstí přeje...






Zdroj obrázků: Mashable

Komentáře

  1. No to je pecka, nemůžu z čísla 7. :) Parádní a přesně pro mně :)

    OdpovědětVymazat
  2. To si snad někdo udělal pr**l. Já ty módní trendy občas nechápu. Co těm lidem se honí v hlavě když toto vymýšlejí. Ta 10. to je paráda, s tím určitě budu chodit třeba do práce aby lidi viděli co je trend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně přesně! Terezko, taky se chytám za hlavu a proto jsem nějaké ty trendy vyzkoušela, protože v realitě jsou nepoužitelné :D

      Vymazat
  3. Lidi už samou roztažností neví co by vymýšleli :D. Kdysi jsem slyšela, že móda se tak často mění proto, že je špatná – no, asi na tom něco bude :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaha, to je dobré! No, při vzpomínce na moje batikované zvonáče, které se už zase začínají objevovat na ulicích a na legíny, které jsem nosila ve třetí třídě a už pomalu mizí, se skoro děsím toho, co přijde příště :D

      Vymazat
  4. Mám dost :-DDD
    Geniální článek! :-D :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  5. Já těm makeup "trendům" asi vůbec nerozumím :D Tohle mi přijde strašně ulítlý a šílený :D


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek, hezky sis s tím pohrála :) žádný z těchto trendů mě teda zrovna moc nenadchl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Niky! Taky tyhle trendy asi na ulici nevyvětrám :D

      Vymazat
  7. Ty mě prostě bavíš. :-D Nedokážu si představit, kdyby se tyto trendy dostaly na ulici. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se :D Souhlasím, Marti, taky si to neumím představit v reálu :D

      Vymazat
  8. Já ty tvoje články prostě zbožňuji!!

    OdpovědětVymazat
  9. Nektere jsou vazne hruza :D
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek, hodně jsem se u něj nasmála. :D Navíc tvoje popisy nemají chybu. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥