Přírodní deodorant Ponio Růžová alej


Při prohlížení eshopu s přírodní kosmetikou Krásná každý den se mi srdce tetelí blahem. Přijdu si jako v cukrárně a nevím, kam se podívat dřív. Když pak balíček se dvěma produkty na testování dorazí, hned se vrhám do opatrného rozbalování krásného balícího papíru a očuchávám a ošmatlávám novou kosmetiku. Během února jsem měla šanci vyzkoušet Přírodní deodorant Ponio Růžová alej. Deodorant celou krabičku provoněl nádhernou vůní a byla jsem zvědavá, jaký bude.

Na rovinu vám řeknu, že jsem na deodoranty poměrně náročná a žádný mi na 100% nevyhovuje. Ještě jsem svého maximálního oblíbence nenašla. Dlouho jsem bojovala s pocením a pochopením toho, proč se to vůbec člověku děje. Teď už vím, že pocení je přirozené! Měla jsem během středoškolských let obrovské trauma z toho, abych se náhodou nezapotila, neudělaly se mi kruhy v podpaží a hlavně aby se někdo tím pádem nedozvěděl, že jsem taky člověk. Odnesla jsem to záněty potních žláz a poučením, že ne vše lze vyřešit agresivní kosmetikou. Teď je mi nejlépe bez všech mazátek, malovátek a vonítek. Nejlépe se cítím, když si dám sprchu, vezmu si bavlněné tričko a když chci být hodně velká parádnice, navoním se. Ale to jen tak bokem, jedno zamyšlení o kosmetice jsem už psala a není potřeba se do něj pouštět znovu.


Tak tedy, já a deodoranty, to je vztah náročný a komplikovaný a nikdy ne zcela šťastný. Když jsem viděla, že eshop s přírodní kosmetikou Krásná každý den má v nabídce taky tenhle krásný růžový deodorant, byla jsem rozhodnutá ho vyzkoušet a doufala jsem, že si ho zamiluju. A víte co? Zamilovala jsem si ho! Ponio je značka slovenská a ohromně voňavá. Už jsem vyzkoušela naprosto božskou Kakaovou masážní kostku a při očuchávání té nádherné vůně přírodního deodorantu Růžová alej je mi jasné, že v poznávání Ponia ještě nekončím. Jaká vůně deodorantu je? Cítím tam toho spoustu! Svěží citronovou vůni, ale ne jako citrusy, spíš jako citronová tráva, je to taková zemitější citrónová vůně. Dále pak jemné tóny růží a snad i trochu levandule. Levanduli ve složení nenajdeme, ale přítomen je rozmarýnový extrakt, který možná bude tím posledním podtónem. Celkové spojení všech vůní a esenciálních olejíčků je naprosto skvělé a božské a můžu čuchat bez omrzení do nekonečna. 


Druhá skvělá věc je obal. Je totiž papírový. Z nefalšovaného nešizeného pevného kartonu. Ani není povoskovaný, je to prostě pravá nešizená čtvrtka (o něco tvrdší čtvrtka). Tomu říkám pravý přírodní produkt - od hlavy až k patě! Růžová barva, béžový potisk a ty krásné vlnky, na to je tak krásný pohled. Koupelničku deodorant Ponio Růžová alej okamžitě oživí a celou rozzáří. Manipulace s deodorantem ale vyžaduje trochu praxe. Míša z eshopu Krásná každý den mě naštěstí instruovala jak na to. Vysouvá se zatlačením do spodní části a na začátku to může jít trochu ztuha, takže se toho nesmíme bát! Instrukce jsou napsané i u produktu na stránkách eshopu, včetně vysvětleného složení, určitě se podívejte!


A teď to hlavní - konzistence a účinek. Přírodních deodorantů jsou mraky a každý je nějaký jiný. Přírodní deodorant Ponio Růžová alej z eshopu Krásná každý den mi svou konzistencí připomíná krémový deodorant Soaphoria Nevinnost, který mám od podzimu a stále jsem se ještě neodhodlala k jeho recenzování, protože si nejsem jistá, jestli je dobrý, nebo hrozný. O Růžové aleji Ponio vím ale od první chvíle, že je skvělý. V čem to tedy je? Oba zmiňované deodoranty mají takové miniaturní hrubé částečky, které se postupně vstřebají. Pokud ale nanesete během dne na sebe více vrstev (respektive pokud to s množstvím přeženete), zůstane v podpaží nepatrná vrstva. deodorant Ponio je tuhý, zatímco ten Soaphoriácký je krémový, v tom je taky velký rozdíl. Ponio taky mnohem lépe voní a lépe se vstřebává. A ty drobné částečky má znatelně drobnější, než Soaphoriácký deo krém. Kdybych tu Soaphorii předtím nezkoušela, asi bych byla vyplašená, co to jako je, proto vám to říkám. Ale nebojte se!

Nu a ten účinek, ten si opravdu musím pochválit. Míša z eshopu Krásná každý den mi poradila, abych - pokud se bude deodorant špatně nanášet, protože je v zimě díky kokosovému oleji tužší - ho jemně potřela vodou. Ze začátku jsem to s vodou opravdu zkoušela a tuhý deodorant krásně povolil. Jsem zvědavá, jaký bude přes léto (jestli mi do té doby vydrží, protože mi přijde, že ho spotřebovávám docela rychle. Vysunutý kousek na dolní fotce už je rozhodně pryč, což je ale při měsíčním používání docela maličko). 

Ještě vám toho potřebuji tolik říct! K technickým věcem mám dvě poznámky, a pak už přejdeme k účinnosti a závěrečnému hodnocení. Technická věc 1: Jak dostat deodorant zpátky do obalu? Návod najdete zase v popisku produktu deodorantu Ponio Růžová alej stránkách eshopu. Je to jednoduché a pomůže fyzika. Stačí dnem poklepat o pevný povrch a deodorant se zasune sám. Ze začátku jsem otloukala poměrně silně dlaždičky v koupelně, pak jsem si všimla, že trochu vysutého deodorantu vůbec nevadí, protože pod víčkem je místa dost. Technická věc 2: Papírový obal a v koupelně, kde je voda a vlhko? V naprostém klidu! I při tom, když deodorant vlhčím vodou a pár kapek spadne na obal, se nic neděje. Ještě jsem ho nekoupala, ale při běžné manipulaci nedochází k žádnému poškození.


A na úplný konec ten slibovaný účinek. Deodorant nezabraňuje pocení, ale zápachu, takže se sice zapotíte, ale budete krásně vonět. Zkoušela jsem s deodorantem i cvičení a přišlo mi, že se s narůstající mírou námahy rozvoněl o to víc. Na oblečení nedělá žádné skvrny, což je taky skvělé. Na pokožce je příjemný. Určitě bych vám ho doporučila alespoň jednou na vyzkoušení. Nebojte se neobvyklé konzistence, pokud ještě nemáte s přírodními deodoranty dostatečné zkušenosti, není na tom nic špatného, právě naopak. Osobně jsem s Přírodním deodorantem Ponio Růžová alej moc spokojená a používám ho velice často, protože té vůni neodolám.

Kde ho seženete? Na eshopu Krásná každý den! Míše  za vyzkoušení moc děkuji! :)


Komentáře

  1. Úžasná recenze, kterou jsem přečetla jedním dechem! Až jsem si u článku říkala "panebože, šetři si ty písmenka trochu! Víš, jakou muselo dát práci je sepsat?!" :-D
    Moc užitečné info a rozhodně mě to nalákalo k testu! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šetři si ty písmenka :D :D :D Děkuju Bebe! Někdy se prostě potřebuju svěřit se všemi prožitky :D

      Vymazat
  2. Ja mam variantu eukalyptus- pomaranc. Kludne by som ho efektom prirovnala k antiperspirantom. Clovek sa sice poti, ale pripravok pot vo velkej miere pohlcuje, takze podpazusie zostava suche. Zase ta Soaphoria, ktoru spominas pot nepohlcuje. Zapach brania oba rovnako efektne. Ak mozem pripomienku, dost ma rusilo zdoraznovanie eshopu skoro v kazdom odstavci. Vsetci vieme, ze eshop je fajn a ze tam je vyborny vyber. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eukalyptus pomeranč zní jako zajímavá kombinace - jaká je jeho vůně? Za připomínku děkuju, vítám ji! Jak jsem se hodně rozepsala, tak jsem si ani neuvědomila, že se zmínky mění ve spam :D Omlouvám se za rušivý efekt, příště si to ohlídám lépe :)

      Vymazat
    2. Vonia sviežo, s prevahou pomaranča. Ten "môj" je ale v obale z tvrdého plastu (skoro ako sklo).

      Vymazat
    3. Díky za info! Na obal bych si ráda šáhla :D

      Vymazat
  3. Přírodní deodorant jsem ještě nevyzkoušela, ale musím říct, že touhle recenzi jsi mě fakt nalakákala na to ho vyzkoušet :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se jedná o zajímavou a voňavou zkušenost :)

      Vymazat
  4. Wau, hodně dlouhá recenze :D já ještě přírodní deodorant nezkoušela žádný, ale nějak mě ani nelákají, nevím proč :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každého láká něco jiného :) Zkouším přírodní i proto, že na ty "chemické" mám často různé reakce a s přírodními mi to nehrozí :)

      Vymazat
  5. Mám jen vzoreček deodorantu od této značky a jsem s ním taky moc spokojená. Určitě později objednám i plné balení. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš stejný vzoreček, jako je tento deodorant? Jsem zvědavá, jestli budeš spokojená i s plným balením :)

      Vymazat
  6. Moc pěkně sepsáno. Návod k použití se mi bude určitě hodit, až budu "deoš" zkoušet :)

    Piosek
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez návodu od paní Míši bych byla nahraná, takže i mě se hodil :)

      Vymazat
  7. Tiež mám rovnaký problém a s touto kozmetikou som ešte nemala česť, ale určiteju po tvojej recenzii vyskúšam. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Teda ty umíš nalákat. :D Já bohužel potřebuju do práce Rexonu Maximum Protection, ale na takové to domácí mazání to může být fajn. :) Až dojedu Alverde, tak Ponio vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na domácí mazání je super, na ven taky používám něco ostřejšího :)

      Vymazat
  9. Ahoj, já moc za sebe nemůžu doporučit. Mě to udělalo na oblečení fleky. Navíc zůstávají v podpaží bílé hrudky, které se drolí. Vůně mi pivoňky zdaleka nepřipomíná, ale nevoní to špatně. Určitě to není vhodné na cesty nebo do kabelky. Jediné, co mohu napsat jako plus je složení a opravdu redukce pocení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí. Já ho používala hlavně na doma, souhlasím s tou nevhodností na cesty nebo do kabelky a byla jsem s ním moc spokojená :)

      Vymazat
    2. Ahoj, tak to mě naopak přijde jako dělaný na cesty! :) Jeho obal je krásně malý, takže se mi vždycky vejde do jakékoliv tašky, kapsy či kabelky. Kdykoli se potřebuji přetřít, tak funguje. Když je větší zima, tak stačí jen chvilinku jezdit po kůži a díky kokosáku hned roztává. A jestli ti nechává bílé hrudky, tak je to jen díky tomu,že si ho dáváš zbytečně moc, stačí s ním podpaží jenom lehce přetřít :) a fleky to dělá taky jenom kvůli tomu že si ho dáváš moc,taky jsem to s ním na začátku přehnala, ale tady platí čím míň, tím líp :-D i s malou vrstvou mi většinou vydrží celý den a nemusím se přetírat... ale každé nám vyhovuje něco jiného, že :-) ...

      Vymazat
    3. Ahoj, děkuju za komentář! Mi přišel nevhodný na cesty hlavně proto, že jsem jej před použitím trochu namočila vodou a to mi v terénu nevyhovovalo. Nakonec jsem po roce a půl zakotvila u kuličkových - Alverde a teď nová láska JOIK, ty mi vyhovují úplně ze všech nejvíc :) A dobrá rada s tím ho dávat míň, asi to tím opravdu bylo :)

      Vymazat
  10. Málo kdy dám na recenze, ale tady se snad i přesvědčit nechám :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná a velmi podrobná recenze. Ta musela dát práce. Znám to. Taky píšu recenze ... :-) Předpokládám, že hliník neobsahuje viď? Určitě ho vyzkouším. Děkuji za recenzi! Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hliník neobsahuje, složení se dočteš na stránkách KKD. Obsahuje samé přírodní nádhery :)

      Vymazat
  12. Super recenze �� . Už jsem byla z poloviny " nahlodaná " , recenze mě pobavila a " dorazila ��. Musím vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Hani, za milý komentář. Snad se bude deodorant líbit! :)

      Vymazat
  13. Já jsem si do teď kupovala jen Perspi Rock,
    ale teď jak čtu tuhle recenzi, tak musím vyzkoušet Ponio. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobný "solný" mám od Balea, ale není přírodní a přijde mi, že občas funguje a občas ne. Jaký je perspi rock? Ponio byl super, ten si spousta holek chválí. Měla jsem ho moc ráda :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥