Rašelinová maska na obličej TurBliss


Vzpomínám si na jednu scénu z Přátel, kdy Phoebe posedl duch její zesnulé tety (tak nějak) a ta došla klidu až když "viděla úplně všechno na světě". Pravděpodobně mám tu zápletku pomotanou, ale tak nějak se snažím žít i svůj život. Zažít a vyzkoušet toho co nejvíc. Myslím si, že už jsem jsem toho spoustu poznala, zažila a vyzkoušela. Jenomže, pak otevřu měsíční krabičku krásy LoveLula a zjistím, že nevím vůbec, ale vůbec nic. Věděli jste, že existuje rašelinová maska na obličej?


TurBliss je skandinávská značka přírodní kosmetiky, která ve svých výrobcích využívá vzácných přírodních kyselin k zasažení pokožky na buněčné úrovni. Tři ženy z Estonska začaly zkoumat, jaké účinky má rašelina na lidskou pokožku. Vznikla z toho kolekce neuvěřitelné rašelinové kosmetiky. Rašelina? To, co se dává na kytičky? Jo, rašelina. Upřímně vám řeknu, že jsem byla vyděšená, když jsem skleničku s maskou otevřela, uviděla to černé "bláto" a přeložila si, s čím mám vlastně tu čest. A víte co? Vůbec nebylo čeho se bát.


Čas od času mě na internetu potká obrázek my vs. příroda - kytičkám dáváme čistou vodu, ale sami sebe proléváme chemickou kolou. Naštěstí se pomalu vracíme zpátky k "babiččině zahrádce" a hledáme, kterou část přírody si dát na obličej. Rašelina mě až dodnes nenapadla. Začneme vůní masky TurBliss, protože se mi žádnou vůni nepovedlo detekovat. Prostě nevím. Necítím nic, co bych očekávala - hlínu, kytičky, stromečky, nic. Úplně bez vůně maska není, říkejme tomu tedy přírodní aroma.


Maska by se měla používat jednou až třikrát do týdne a nikdy, ale opravdu NIKDY by neměla na obličeji vyschnout. Výrobce doporučuje masku během doporučených deseti minut aplikace zvlhčovat, ať už prsty, navlhčeným vatovým tamponkem, houbičkou nebo sprejem s vodou. Maska by taky neměla přijít do kontaktu s olejíčky, protože ty tvoří film, který brání vstřebávání živin do pokožky. Rašelinová maska má uvedeno, že léčí všechny kožní problémy, včetně akné a různých druhů dermatitidy. Slibuje okamžitý viditelný výsledek. Zajímavé, že?


Vždycky, když vidím slova v cizím jazyce, kterým nerozumím (třeba Norština a Finština), vzpomenu si na hru Hutututututu, kterou jsme hráli na školách v přírodě. Vždycky, když šáhnu pro masku, si tohle hututututu v hlavě říkám a snažím se netvářit jako nejvtipnější člověk na světě. Maska TurBliss Bioactive Peat Mask for All Skin Types má totiž zasloužené místo v poličce nejpoužívanější kosmetiky. Používám ji několikrát týdně už skoro měsíc a musím říct, že se mi pleť ohromně zlepšila. Poprvé jsem ji použila kolem očí, kde mě trápila už dlouhou dobu zlomyslná peorální dermatitida (protože když už to tam je, maskou se to nemůže zhoršit, říkala jsem si) a hned jsem pozorovala účinky. Sice ne takové ty teleshoppingové, kdy mixér před vašima očima rozdrtí cihlu, ale příjemný pocit úlevy a radosti, který poznáte jen sami na sobě. Teď dávám masku na celý obličej, cítím se jako aboridžinec a pleť mám krásnou, přijde mi, že i póry jsou lepší a černé tečky mizí.


Kam pro tenhle zázrak? Eshop LoveLula má v nabídce větší lahvičku 60 ml, má poloviční zkušební byla součástí březnového beauty boxu.



Komentáře

  1. Vypadá a zní to moc pěkně, navíc to nestojí ani takovou pálku, jak jsem čekala. :) Super tip!

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, tak ta vypadá úžasně! Celý nápad této masky mě zaujal a mooooc ráda bych ji vyzkoušela! S akné mám problémy, a proto si na pleť už napaplám skoro všechno jen abych se ho zbavila, ale stejně to moc nejde. Momentálně používám zelený jíl, který je super. Účinky jsou hned vidět, ale maska se musí používat fakt pravidelně. Každopádně tuhle bych fakt moc chtěla vyzkoušet!

    Nails | OPI Brisbane Bronze

    OdpovědětVymazat
  3. To vyzerá ako niečo, čo by som presne využila :)

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá teda mírně děsivě, ale popis a účinky mě moc zaujaly, omrknu ji :). Jaká je přesně konzistence, hladká nebo hrubší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konzistenci má hrubou, takové rašelinové blátíčko. Na pleti je ale příjemná, neškrábe při nanášení, ani z ní nemám žádnou reakci, za mě opravdu zázrak přírody :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥