Jak mi jde yýzva #mujduvod s Weledou?


Tak jsem tak na začátku června v pololehu klouzala pomalu na židli v kanceláři dál a dál k sesuvu k zemi a říkala si "mám já toto zapotřebí?" Kdybych měla kačku za každý střet s blbcem, tak už bydlím někde na hradě jak princezna s alespoň dvanácti kočkama a tuctem pěkných zahradníků. Věřím, že v takovémhle rozpoložení nejsem sama. Předprázdninové měsíce jsou šílené. Okurková sezóna je pro mě teď novým cílem a těším se na ní skoro víc, jak na dovolenou. Vidím kolem sebe spoustu nespokojených, unavených a vystresovaných lidí, kteří si toho na bedra nakládají víc, než je potřeba, protože neumějí říct ne. Nebo kteří musí všechno stihnout v termínu, protože to na ně naloží někdo jiný. Celý červen běží výzva #mujduvod se značkou přírodní kosmetiky Weleda, které se můžete s tímto hashtagem zúčastnit na Instagramu a vyhrát něco z jejich kosmetiky pro sportovce. Že nejste žádný sportovec? Tak to jste tu správně, protože ani já nejsem žádný atlet.

Znáte mě, vždycky si všechno stejně udělám po své. Stejně tak jsem pojmula i sportovní výzvu s Weledou. Před pár týdny jsem vám psala o svých malých krůčcích za lepším fyzickým stavem ve článku Hubnutí s Khloé a Dr. Popovem. Ono totiž rozhodnutí změnit svůj život, své tělo nebo svou mysl není záležitost jednoho dne. Ani jednoho měsíce. Je to na celý život. Khloé Kardashian v knížce Strong Looks Better Naked píše o tom, že dostat tělo do stavu, v jakém je teď (třeba můj "hrbík" na zádech, jak říkala slečna na rehabilitacích, "madla lásky", jak říkáme špíčkům na boku v práci, vyhřezlá plotýnka a podobné neduhy sedavých zaměstnání a žádného pohybu) není záležitostí ze dne na den, takhle jsme tělo huntovali poměrně dlouho. Stejně tak není možné se za 30 dní stát absolutní kočkou z plakátu. Chce to čas a vytrvalost. S tímhle přistupuji i k výzvě #mujduvod, která mě podporuje v tom, abych nezapomínala na těch pár sedlehů denně.

Co se mi na celé této měsíční akci líbí, je svoboda rozhodnutí. Jaký je můj první důvod? #mujduvod nezbláznit se! Nezbláznit se z práce, z lidí, ze sebe samé. Udržet si čistou a hodnou mysl, nenechat se naštvat hloupými lidmi, nebrat si všechno tolik osobně a umět odpočívat. Taky je to #mujduvod udělat denně pár pohybů, díky kterým se postupně posilují ochablé svaly. Rozhodně nemám postavu na to, abych mohla soutěžit v miss pláž 2016. Soustředím se na to, aby mi bylo dobře. Abych pila hodně vody a vyhýbala se zbytečným cukrům. Přestala jsem sladit kafíčko (protože jsem přešla na sójová mlíčka a spol, která jsou uměle doslazovaná, i když se tomu snažím co nejvíc vyhnout). Jsou to fakt maličké ústupky, na které postupně zapomenu a které se odnaučuji. A někdy to jde.

Jsou ale dny, kdy mi dojde šťáva nedá se dělat nic jiného, než doplnit energii. Třeba včera jsem snědla mini double karamelové Magnum, jahodového Mrože na špejli, krajíc melounu a jednu jahůdku. Do bříška se mi už nic dalšího nevešlo a bylo mi legračně, protože takovéhle příšerné večeřové kombinace normálně nejím a cítila jsem se proto jako rebel. Někdy jsou dny extrémní a jen málokdy dělá člověk to stejné, co den předchozí. Během červnových víkendů jsem se občas ocitla pracovně venku, kde jsem 12 hodin organizovala náš tým, prezentovala, podávala, chodila a po příchodu domů děkovala všem nebesům za Weleďáckou sportovní řadu s arnikou. Ono se to nezdá, když jsem neběžela maraton nebo neujela 100 km na kole. Ale i celodenní pochodování se na těle podepíše. Nohy mě bolí při té vzpomínce ještě teď a hřejivý masážní olej s arnikou Weleda mi krásně uvolnil ztuhlou krční páteř.

Přijde mi, že si čím dál tím víc lidí uvědomuje, že zdravá mysl a zdravé tělo jdou ruku v ruce a jedno bez druhého nemůže být. Tak chápu i pojetí výzvy #mujduvod, která pro mě koncem června rozhodně nekončí. Těch důvodů mám totiž spoustu.

#mujduvod vyhrát na leností a místo čučení na telku si jít zacvičit jógu s mou oblíbenou Adriene
#mujduvod nesedět tak často u počítače a když je krásně, vyběhnout ven, hledat čtyřlístky, procházet se, dýchat čerstvý kyslík a smát se na celé kolo
#mujduvod mít se ráda taková, jaká jsem i se všemi neduhy, zlozvyky a neřestmi

Škoda, že nemá Weleda i náramek s nápisem #mujduvod, protože takový rozhodně potřebuji, abych měla tyhle svoje malé mantřičky pořád před očima.

Moji milí, mějte se rádi, buďte sami k sobě hodní, odměňujte se za zásluhy (zásluhou je i vstaní ráno z postele), dávejte na sebe pozor a smějte se, až vás budou bolet bříška. 



Komentáře

  1. Krásný a pravdivý článek! Já toho mám moc protože to na mě nakládají jiní, ale jen co skončím školu, dávám si voraz a začnu si plnit své sny – jestli si někdo myslí, že po takové dřině, kdy běžně spím jen 5 hodin a něco jako volný čas už téměř neznám a o prázdninách stejně pracuju, dostane hned po škole do práce, tak se fakt plete. Začnu si plnit své podnikatelské sny (i když nejsou velké), chtěla bych se podívat na pár vysněných míst na světě. Ale rozhodně se nenechám zhltnout dnešním systémem, který říká něco jako "makej dokud nechcípneš"... Už několik let jsem ani u moře nebyla. Ne že bych na to neměla peníze, ale nemám na to zkrátka čas. Trošku jsem nepobrala, od čeho jsou tu ty prázdniny, já si vždy myslela, že aby si lidi odpočinuli a vyprázdnili hlavu, ale to si asi můžou dovolit jen někteří...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, ať se ti tvé sny vyplní! Já jsem po škole dva měsíce opravdu hooodně odpočívala a slunila se, trochu jsem cestovala a nastoupila pak na nejdřív tříčtvrteční a posléze plynule na plný úvazek a zvykla jsem si. Teď se snažím najít všemožné cestičky, jak si přivydělat i jiným podnikavějším způsobem, protože představa toho, že budu navždycky zaměstnanec, mě děsí, a nenechám si brát své sny o tom, co všechno jednou bude :)

      Vymazat
  2. Primadonnko, moc pěkný článek. A hlavně pravdivý. Určitě 30 dní nestačí k dokonalé postavě, ale právě těch 30 dní je super start a motivace díky této firmě. Mimochodem ten náramek bych také potřebovala a bylo by fajn, kdyby ho Weleda nechala udělat a rozdávala ho.

    Co je nového v drogeriích?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za hezký komentář, Peggie :) Náramky bych potřebovala snad na všechno, abych to nezapomněla :D

      Vymazat
  3. Pěkně napsáno! Na všechno chce čas a neříct si že teď budu jíst zdravě, cvičit a po létě se zase nafutrovat vším možným. Chce si vybudovat takový životní styl. Tělo si na to po čase zvykne a vše půjde daleko lépe. I já se snažím hýbat ale tak aby mě to zase nebylo na obtíž, tj. například že nepůjdu nuceně běhat jenom proto abych něco shodila ale půjdu běhat pro sebe abych relaxovala a proto že já chci. Rozhodně neprosazuji diety typu vyhýbat se všem dobrotám, jíst pokrmy bez chutě a co nejvíc cvičit. Podle mě by člověk měl jíst vše na co má chuť ale spíš hlídat to v jaké míře. Miluji sladké a není den abych si nedala nějakou alespoň malou sladkost, přesto se snažím alespoň méně sladit nápoje a celkově spíš piji vodu. Snažím se nejíst tolik pečiva a hlavně sladké pečivo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky to píšeš, Terezko! Určitě je nejdůležitější hlavně vlastní přesvědčení a odhodlání, které vychází zevnitř, než jen "běhat, hubnout, nejíst", to nejde vydržet moc dlouho. Pro mě je nejjednodušší postupně z jídelníčku vyřazovat nenápadně nezdravosti jednu po druhé, ať je to třeba "přestávám sladit kafe" nebo "místo zákusku ovoce". Tělo si po nějaké době zvykne a ani si na tyhle závislosti předešlé nevzpomene :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥