Vlasové tonikum z 10 rostlin od Havlíka


O kráse a zázračností produktů Havlíkovy přírodní apotéky jsem toho slyšela dost na to, aby se ve mě vzbudila jiskřička zvědavosti, co je na tom českém výrobci přírodní kosmetiky tak skvělého. Na Interbeauty Prague 2016 jsem zavítala do jejich stánečku a po několika minutách ukazování a říkání "Co je tohle? A co je tamto?" jsem odcházela s taštičkou a úsměvem na rtech. V taštičce jsem si nesla několik produktů, mezi nimi také Vlasové tonikum z 10 rostlin. Vzala jsem si menší verzi tohoto vlasového zázraku, protože nejsem takový hazardér, abych si brala rovnou plné verze. Tuto možnost opravdu velice a hodně moc oceňuji. Vzorečky jsou super, ale z nich se účinek poznává špatně. Zato malé verze a cestovní balení už jsou dostatečně velké na to, abyste poznali, jestli je daná věc mňam, nebo fuj.


Vždycky jsem chtěla být dlouhovlasá princezna zlatovláska. Samozřejmě, že nejsem ani jedno. Stejně, jako prochází má osobnost nějakým vývojem, mají svůj vlastní styl dospívání i mé vlásky. V jedenácti letech se mi z ničeho nic zkroutily a asi rok jsem byla kudrnatá. Pak jsem si je začala barvit (dodnes vzpomínám na svou první fialovou barvu z Delvity a černou ze sáčku, která chytla jako zelená) a bylo po kroucení. Bojovala jsem s lupy, s objemem, s mastnými vlásky. Někdo svádí boje s akné, mé bitevní pole se odehrávalo na hlavě. A nic není dobojováno, dnes a denně zápasím s tím, aby mě pokožka nesvědila a vláskům bylo dobře. Proto vynáším přírodní kosmetiku do nebe, protože z té sněhové vánice, kterou jsem na hlavě čas od času zažívala, se staly občasné sněháňky, když omylem (ale zcela při smyslech) použiju chemický šampon, nebo nějaké zaručené zkrášlovadlo, které zaručeně nefunguje.

Ta kvanta vlasové péče, kterou jsem vyzkoušela! Kdybyste to jen tušili! A ty chvíle závistivých pohledů na vlasy mých "obdařených kamarádek", kterým rostou jako z vody! Moje španělská kamarádka si jednou  za čas ustřihne vlasy nad ramena a do půl roku je má skoro po zadek. No je toto spravedlnost? Touha po zrychlení růstu vlasů mě taky provází už odněpaměti. Vyzkoušela jsem všemožné masky a preparáty, včetně té hrůzy, která se jmenuje hořčičná maska na vlasy a kterou může doporučovat snad jen nějaký sadomasochista. Hořčici na vlasy jsem vyzkoušela loni s tím výsledkem, že musela jít polovina (!!!!!!!!) vlasů pryč, protože byly naprosto vysušené a konce roztřepené do půlky. Fujtajxl.

Díky této příhodě (nebojte, brzy se dostaneme k Havlíkovi) mi došla jedna zásadní věc. Hlava není zahrádka a vlasy se na ní pěstovat nedají. Nebo ano, dají, ale není to jen o tom, co dáváte SVRCHU. Důležitá je především vaše výživa a psychický stav. Schválně, vzpomeňte si na stresové období a kvalitu vaší pleti a stav vlasů. Proč myslíte, že (alespoň já si to myslím) je léto spojováno s krásnými rozevlátými vlasy a vůbec celkovým hezkým vzhledem pleti a štěstím? Protože prázdniny, protože sluníčko, protože čerstvé ovoce! Kdo chce krásné vlásky mít, ten musí hodně vody pít. A jíst oříšky.


A teď konečně k dnešní recenzi - Vlasové tonikum z 10 rostlin, které má na svědomí Havlíkova přírodní apotéka. Proč jsem se do něj zamilovala a hned, co ho dopotřebuji, si poletím pro velkou verzi? Protože je skvělé! Uklidňuje mojí nezbednou pokožku hlavy. Obsahuje strašně krásné bylinky a kytičky - kopřivu, lopuch, levanduli, ořešák, rooibos, světlík, oves, pohanku, sléz a chmel. Kopřivu mám na vlasy ráda, během sezóny kopřiv si dělám výluh a vlasy tím splachuji. Levanduli mám ráda, protože má uklidňující účinky a je prevencí proti lupům. Rooibos mi krásně voní a čaj miluji. Celá tahle královská kombinace bylinek dělá s vlásky divy. Kromě té zklidněné pokožky bez lupů podporuje růst vlasů. Fakt. Alespoň těch mých. Nejprve jsem si toho nevšimla, protože jsem tonikum pořizovala hlavně ke zklidnění a vyléčení pokožky. Prodlužující se vlasy nezvyklou rychlostí jsou rozhodně vítaný bonus. Teď ale klid, neznamená to, že by mi vlasy povyrostly o 5 centimetrů za měsíc, to rozhodně ne. To je asi stejná hloupost jako "zhubni 30 kg za 30 dní". Každému rostou vlásky jinak a žádné unifikované sliby tu říkat nemůžu. Na mé vlásky to působí a rostou rychleji. Jako třešinku na dortu vidím upozornění o šetření vody na obalu - Když mě používáš, vypni vodu


Nevěřícně kroutím hlavou - jak může být přírodní bylinkový produkt tak skvělý a účinný? Ba ne, věřím tomu. Síla kytiček 4ever! Vlasové tonikum z 10 rostlin z Havlíkovy přírodní apotéky se zařadilo mezi stálice na poličce a nehodlám se ho vzdát. Už teď se těším, až si půjdu, tentokrát už do jejich obchůdku, pro další nášup a objevím zase něco dalšího krásného.



Komentáře

  1. Pěkný článek, díky za tip :) Můžu se zeptat, jak ho používáš - na mokré/suché vlasy? A nezamastí je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martinko, používám jak na mokré, tak suché vlasy. Tonikum nemastí, není mastné, spíš vodičkové, naopak mám pocit, že vlásky oživuje. Včera jsem ho dopotřebovala, tak poletím pro další :)

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď :) Já jsem právě hodně obezřetná, protože mam hrozně jemné vlásky, které zmastí kdeco. Momentálně používám lopuchový výluh, který je na bázi vody a alkoholu (+ bylinky) a mastí mi vlasy příšerně :/

      Vymazat
    3. Nemáš vůbec zač, Marti :) Víš, co bude nejlepší? Napiš jim do Havlíkovy apotéky, tak ti poradí asi nejlépe, sami znají účinky svých produktů na celé škále typu vlasů. Bála bych se ti poradit něco, s čím bys nebyla spokojená. Mi se vlasy taky mastí, ale spíš trpím na lupy a svědění hlavy a na to je tonikum úžasné.

      Vymazat
    4. Máš pravdu, to bude asi nejlepší :) Děkuji za radu a hezký večer!

      Vymazat
  2. Moc ti děkuji za tip, produkt vypadá dost dobře.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím, taky mám raději menší verze než vzorečky. Ale tonikum vypadá super, mě jeden čas vlasy hodně padaly, a tak jsem zkusila olaplex a moc mi pomohl. A vlasy začínají růst. Ale tohle tonikum mě baví a zajímá mě, takže až více omrknu Havlíkovi produkty, asi bude mezi nimi.

    OdpovědětVymazat
  4. Tonikum vypadá dobře, já si často kupuju vlasová tonika ani ne tak kvůli růstu, jako spíš že mi to prostě dělá dobře na kůži hlavy, která pak tolik nesvědí a je to úleva :). Ale od Havlíka bych si už nejspíš nic nekoupila. Měla jsem dva jejich výrobky, i s poštovným to stálo celkem dost a výsledek? Kde nic tu nic. Čistící maska zřejmě nefungovala jak měla, protože jsem po ní obličej vyčištěný vůbec neměla a krém byl... no... dost divný. Řídký ale přitom takový "uplpaný". Ačkoliv složení mají krásné.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥