Weleda: Arnikový sprchový gel


Když se mi do rukou dostane nová kosmetika, chvíli si na sebe musíme zvykat. Pokukujeme po sobě, postupně se poznáváme a po čase vím, kdy je ta pravá chvíle kosmetiku použít. Arnikový sprchový gel jsem dostala od Weledy k vyzkoušení (moc děkuji!). Jedná se o gel ze speciální řady Weleda, která je určena pro sportovce. Arnika je totiž tuze užitečná kytička. Má hojivé účinky, používá se při drobných poraněních, otocích, prokrvuje cévy, pomáhá v boji proti křečovým žílám, artritidě, vředům, bodnutím hmyzem a podobně. Hezké, co říkáte? Není tedy divu, že si Weleda půjčila tuto kytičku do své sportovní řady a zklidňující blaho tak můžeme vyzkoušet i my, třeba právě díky Sprchovému gelu s Arnikou.


Sprchový gel arnika obsahuje kromě osvěžující arniky také levanduli, která má relaxační účinky a rozmarýn, který naopak dodává energii. Po koupání s tímto gelem tak budete osvěžení, uklidnění, ale energičtí. Arnika obsažená ve sprcháči taky pomáhá prohřát tělo - a tady se dostáváme k části, proč je gel určený pro sportovce. Pokud po sportu použijete Arnikový sprchový gel, obsažené látky pomohou k prokrvení pokožky a cév a k prohřátí svalů. To je dobré pro uvolnění svalového napětí a předcházení křečím. Stejně, jako se po sportu protahujeme, by pohyb neměl přestat z minuty na minutu, ale tělo by se mělo postupně uvolňovat, tepová frekvence zklidňovat a horká kůže ochlazovat. Gel má velice mírné hřejivé skoro nenápadné účinky, takže se nemusíte bát, že vám ve sprše shoří kůže.

Vůně gelu je taková hodně osvěžující. Čuchám a nejvíc cítím rozmarýn. Teda levanduli. Nebo něco sladkého? Teď cítím arniku? Nebo je to levandule? Je to směs aromatických kytiček, které voní krásně s přídavkem něčeho sladkého. Gel je průhledný, lehce zabarvený (viz "nudle" ve víčku na pravé dolní fotce).


Ale Primadonnko, na co mi bude takový gel, když nejsem žádný sportovec? Ha! Tady je ten chyták. Kolikrát týdně přijdete domů unavení, nevrlí, s bolavým zablokovaným krkem? Jak často při mytí běžným mycí přípravkem (tenhle výraz díky reklamám na prací prášky nikdy nezapomenu) toužíte po něčem, co vás prohřeje, uvolní svaly a osvěží mysl? Aha? Arnikový sprchový gel je příjemná relaxační záležitost i pro vrcholové nesportovce, Primadonnka byť toho důkazem. Díky výzvě #mujduvod se snažím alespoň těch pět minut denně věnovat nějakému pohybu. Je hrozně legrační, jak rychle vaše tělo na pohyb reaguje. I hloupých 5 minut stačí k tomu, abych se nesvíjela bolestí v bedrech a za krkem vždycky, když se mám zvednout ze židle. Jako odměnu za svůj pětiminutový posilovací výkon se pak osvěžím a uvolním sprchovým gelem s arnikou a je mi hrozně fajn.

Arnikový sprchový gel seženete třeba v eshopu Weleda. A nezapomeňte - celý červen probíhá soutěž na Instagramu #mujduvod, ve které můžete vyhrát třeba právě tento sprchový gel.



Komentáře

  1. Tento sprcháč chcem už veľmi dlho vyskúšať :) Tvoja recenzia ma o jeho kúpe ešte viac presvedčila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Den za dnem si ho víc a víc pochvaluji :) Zkus štěstí na Instagramu s výzvou #mujduvod a třeba bude tvůj :)

      Vymazat
  2. Weleda je strašně super :)) Já mám doma arnikový olej pro sportovce, do nedávna jsem si myslela, že u mě nenajde využití, ale od té doby, co Weleda spustila svou super kampaň, kde mě přinutila se hýbat, tak uplatnění našel :D Tento sprcháč musí být určitě skvělý!

    Kosmetické radosti za poslední dobu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arnikový olejíček mám taky a hrozně si lebedím, v kombinaci se sprcháčem mě zachraňují od ztuhlého krku :) Asi budu muset prozkoumat víc věcí pro sportovce, protože jsou fakt super :D

      Vymazat
  3. Opravdu by mě zajímalo jestli to má takové účinky doopravdy jak píšeš :-) Kolikrát si říkám, dávat za pitomý sprcháč 200,- se mi nechce ale tvoje řádky mě přesvědčují natolik že mám sto chutí vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Weleda je drahá, to nepopírám, ale zrovna tenhle arnikový krasavec je vážně super. Zrovna po včerejšku jsem se na něj fakt těšila, už jenom ta vůně mi uvolní bolavé nohy :D Zkus se zapojit do výzvy #mujduvod na Instagramu a třeba se ti poštěstí vyhrát :)

      Vymazat
  4. Tento sprcháč jsem také nedávno recenzovala na blogu. A jsem z celé arnikové řady fakt nadšená :).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥