Weleda: Masážní olej s arnikou


V dnešní recenzi se podíváme na jednu specialitu z koutů přírodní kosmetiky značky Weleda. Jedná se o Masážní olej s arnikou, do kterého jsem až po uši zamilovaná. Pokud si ho zamilujete i vy, tak neváhejte a zapojte se do výzvy #mujduvod, která běží do konce června na Instagramu a díky které můžete vyhrát třeba právě tento olejíček. 

Co arnikový olejíček umí? Dodává pružnost pokožce a podkožnímu svalstvu, používá se jako prevence proti vzniku křečových žil. Sportovci ho, jak se dočteme na krabičce, používají před i po sportu. Olejíček totiž navozuje pocity tepla, což je jedna z vlastností, které na něm miluji. Krásně a jemně pokožku prohřívá a uvolňuje svaly. Dneska píšu vlastnosti olejíčku hned na začátek, protože se už nemůžu dočkat, až vám o nich povím! Musím říct, že mě výzva #mujduvod opravdu namotivovala, řekla jsem si "když ne teď, tak kdy?" a začala jsem denně malilinko cvičit. Odměňuji se pak péčí pro sportovce od Weledy a cítím se taky jako atlet. 


Před prvním použitím jsem pečlivě zkoumala krabičku s návodem a vyčetla zajímavý způsob použití. Po vykoupání se olej nanáší na ještě vlhkou pokožku krouživými pohyby vždy směrem k srdci. Dávám si na to velký pozor, abych kroužila dlaněmi i nanášela postupně směrem k srdci, i když bych potřebovala zrovna tento pokyn trochu víc objasnit. Zadala jsem si do gůglu "nanášet směrem k srdci" a na prvních příčkách mi vyskočily články o boji s celulitidou. Teď hodně odbočuji, přeskakuji a fabuluji, ale nemohl by způsob nanášení od nohou k srdci stimulovat lepší prokrvování? Odborníci na způsoby mazání - čekám vaše názory v komentářích.


Masážní olej s arnikou Weleda se schovává v tmavě zelené skleničce, sklenička v krabičce a krabička v obchodě, kam si ho můžete jít vyzvednout i vy, pokud vás zaujme. Co na skleničce osobně velice oceňuji a považuji za prozíravost, jsou vroubkované strany. On totiž olej mastí (překvapení) a při masážování těla by se mohlo nedejbože stát, že vám skleněná lahvička vyklouzne z kluzkých namaštěných prstíků. Díky vroubkům ale sklenička neklouže a vy se můžete mazat podle libosti. Stejně bych ale doporučovala obezřetnost a opatrnost při jakékoli manipulaci se sklem a nejen v koupelně. 

Olejíček lze přidat i do relaxační koupele, po sportu uvolňuje prohříváním svaly a pomáhá předcházet křečím. Kromě arniky obsahuje také olivový a slunečnicový olej a výtažek z břízy. Voní svěže a bylinkově, po arnice a trochu jako levandule.


Za olejíček děkuji společnosti Weleda. Pokud se vám líbí, můžete si ho pořídit třeba ve Weledím eshopu.



Komentáře

  1. Já bláhová si myslela, že tento olejíček vůbec nevyužiji, ale po tom, co jsem se zapojila do výzvy #mujduvod mažu si s ním nohy před a po každém běhání a je to strašně příjemné! A ještě k tomu krásně voní. Vždy když ho použiji, mamka pak čmuchá v pokoji, co to tak voní a zatím na to nepřišla :D

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem ho dostala ve vzorku k nákupu, tak ho asi dneska večer vyzkouším, protože jsem si v pátek při cvičení namohla bedra...

    OdpovědětVymazat
  3. Moc na tyto masážní oleje nejsem, ale po namáhavém dni může být super. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Je super, skvěle mi ulevuje při pocitu těžkých nohou! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článok! :) Veľmi sa mi páči design tvojho blogu :))
    Pozývam ťa na môj blog, kde prebieha GIVEAWAY: partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥