Tapetování s Myloview

Stalo se něco neuvěřitelného a zajímavého. Oslovili mě ke spolupráci ze stránek Myloview, které se zaměřují na bytové dekorace, konkrétně tapety s obrázky, samolepky na stěnu a podobně. V první chvíli jsem nevěděla, co mám dělat a musím moc poděkovat trpělivé paní Aleksandře, která trpělivě odpovídala na všechny mé otázky, protože to se mnou rozhodně není jednoduché.

Když prvotní šok pominul, začala jsem se radovat, protože se mi už dlouho líbí samolepky s různými vzory na stěnu a tak jsem se dala do prohlížení, co pěkného tam mají. Při vybírání tapety nebo samolepky jsem byla zmatená. Takové obrovské množství výběru, až oči přecházejí, nastavitelné velikosti a rozměry podle libosti. Prvotní radost vystřídala panika. Mohla jsem si vybrat jeden produkt, ale nevěděla jsem, který. Šlo totiž o to, že jsem ho neměla kam dát. Obcházela jsem proto celý byt a hledala nějaké místo, kam by se mi hodila třeba fototapeta, plakát, obraz, nebo nějaká ta samolepka na stěnu. Nakonec jsem vymyslela dveře se skleněnou prostřední částí, tam by se mi mohla nějaká samolepka se vzorem hodit. Moc jsem si svým rozhodnutím nepomohla a vybírala a vybírala...

Na chvíli ze svého dramatického příběhu odbočím a řekneme si něco o tom, co to je ta fototapeta. Nebo vůbec, proč tapeta? V tapetovém průmyslu nepracuji a technikálie jsou mi poměrně cizí, ale tapeta je pro mě symbol dětství. Babička má totiž doma tapetu. A ne ledajakou, ale fototapetu, která vypadá jako podzimní les s potůčkem. Hodiny jsem seděla jako malá na koberci u stěny a v tom tapetovém potůčku koupala hračky, přeskakovala ho s nimi, hrála si na podzim a užívala si klidu v přírodě uprostřed panelákové zástavby na sídláku. Tapety jsem u mnoha lidí neviděla, jen párkrát. Jedna kamarádka, která bydlí v zahraničí, má doma pláž. A to tak autentickou, že když jsem viděla první fotky, myslela jsem si, že je opravdu někde na pláži. Tapeta je dekorace, oživení bytového prostoru, způsob, jak místnost opticky zvětšit, zateplit a zútulnit. Vyžaduje trochu víc zručnosti k instalaci, než rtěnka (i když ta taky vyžaduje určitý um) a bohužel k ní většinou nejsou testery. Na druhou stranu si s nimi můžete pohrát a vymyslet si pomalu vlastní vzor. 

Na stránkách Myloview (které čtu majlavjů a vlastně nevím, jak se to správně vyslovuje) mě fascinuje to, že stačí zadat jediné slovíčko do vyhledávacího pole a vypadnou vám desítky různých variant, které si můžete upravit dle libosti. Tapeta na stěnu s fotkou pejska? Klidně. Samolepka na sklo s obláčky a zapadajícím sluncem? Jasan! A tak dále, určitě si to umíte představit. 



Tapeta u mojí babičky je klasická papírová. A drží. Dneska už je ale papír velice pasé a fototapety se vyrábějí na nových a hlavně funkčních materiálech. Aby fototapeta dobře držela a barva se nevytrácela, tiskne se na latex. Do vlhčího prostředí se tapeta tiskne na vinyl a pokud máte hrbolky na zdi nebo prasklinu, tapeta se tiskne na fizelínový podklad, což už je pro mě absolutní složitost. Instalace tapety pak vyžaduje vaši zručnost a pomůcky, kterými jsou tapetové lepidlo a váleček. U samolepek na stěnu je to jednodušší, tam stačí jen odlepit spodní část a rovnou lepit. I tak bych doporučovala spolupráci alespoň dvou lidí. 


Zpátky k napínavému příběhu o vybírání samolepky na stěnu. Vybrala jsem a poprosila o samolepku na sklo s transparentním podkladem. Taky musím mít všechno speciální a nespokojím se s ničím jednoduchým. "Přišel ti ňákej tubus," uslyšela jsem doma za pár dní. Hned jsem se vrhla do rozbalování. Tubus, ve kterém samolepka přišla, byl bytelný, samolepka sama zabalená v balícím papíru a konce obalené bublinkovou fólií, aby se ani kousek cestou neponičil. 


Jediné nebezpečí volby fototapety nebo samolepky přes internet bych viděla v tom, že každý máme nějaké rozlišení barev v počítači, které se může docela dost lišit. Osobně jsem myslela, že je vzor samolepky víc do modra, což bylo právě kvůli jinému rozlišení barev. Když porovnávám prostřední fotku a fotku originálu z webu, rozdíl je ale nepatrný, samolepka je taková měňavá podle úhlu pohledu. Instalovaná samolepka na sklo ještě není, na to se teprve chystám, ale myslím, že v tomto malém rozměru to zvládne člověk sám. Samolepka na sklo je zajímavá, protože se lepí na mokrou plochu, sklo se předtím postříká vodou. Zajímavé, že? Takových věcí, které ještě nevím!



Kdybych nebyla zmatkář a měla volnou stěnu, tak si vyberu vyberu buď fototapetu se vzorem nebo samolepku v minimalistickém nebo abstraktním provedení. Třeba pampelišku, podzimní listí nebo abstraktní kytičky, protože ty jsou fakt krásné. A kdybych nebyla sobeček a myslela trochu i na vás, tak se rovnou domluvím na soutěži a samolepka na stěnu mohla být vaše.




Proč zvolit Myloview? Obrovský výběr fototapet, samolepek, plakátů a obrazů, možnost určit si vlastní rozměry úplně u všeho, kvalitní provedení a materiály, rychlost, ochotná domluva... Prostě jen samé superlativy. 

Společnosti Myloview děkuji a doufám, že vy, milí čtenáři, nejste příliš šokovaní dramatickou změnou témat (případně, že jste se z šoku postupně oklepali stejně, jako ze začátku já).




Komentáře

  1. A kam to vlastne ides lepit? Mohla si do clanku dat uz aj vysledok :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšu, tak na prosklené dveře, ale zatím jsem ji ještě nenalepila a chvilku mi to ještě potrvá :D

      Vymazat
  2. Já jsem za článek určitě ráda :) Protože se mi fototapety hodně líbí. Už brouzdám na jejich stránkách, díky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Jééé! A já se bála, jestli vás tím nerozzlobím, že to není o rtěnkách :D Tak jsem jsem ráda :)

      Vymazat
  3. Já mám na blogu o tomto eshopu taky článek :-) Jejich výbér je opravdu obrovský.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek :) už jsem přemýšlela, že bych si pořídila nějakou samolepku na zeď, tak určitě kouknu na stránky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Nikol! Samolepky na stěnu jsem moc krásné, ale jak píšu, nemám je zatím kam dát :D

      Vymazat
  5. Tyhle dekorace se mi strašně moc líbí a taky do budoucna nad nějakou uvažuji. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Vybrala si pěknou tapetu a taky bych potom ráda viděla výsledek :)
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥