Intimčo se Saloos


Jako správná holčička pečuji důkladně o všechny části svého těla. Jednu dobu jsem zkoumala i nabídku intimní hygieny a narazila jsem na Sprchový olej Intimia od Saloos. I co, vyzkouším, řekla jsem si. Vyzkoušela jsem a byla jsem docela spokojená. 


Sprchový olej obsahuje esenciální oleje v kombinaci s tea tree olejíčkem, který je známý pro své desinfekční účinky při boji proti různým "holčičím" neduhům (jako jsou třeba kvasinky, zarudnutí, svědění a další příšernosti). Upřímně a hned na začátek - na to pomáhá výborně i kokosový olej, který nemá tak výraznou aromatickou vůni, jako tea tree olejíček. Ale zpátky k Saloosu. Sprchový olej je jemný a šetrný, voní jemně a lehce po tea tree, ale nezanechávám po umytí žádnou výraznou vůni. 


Sprchový olej rozhodně ulevuje od akutní bolesti nebo problémům, ale pokud hledáte něco, co vám pomůže z dlouhodobého hlediska, je potřeba hledat příčinu zevnitř (protože třeba právě ty kvasinky mohou být způsobené přemnožením ve střevech, takže papat probiotika nebo naopak vysadit nějakou složku potravy, která je může způsobovat - káva, cukr nebo mléčné výrobky). Jako mycí prostředek mi přijde olej od Saloos jako jeden z nejlepších, které jsem v oblasti intimní hygieny vyzkoušela. Mám z něj dobrý pocit proto, že to není mýdlo (které taky způsobuje kvasinky. Prostě všechno způsobuje kvasinky :D), ale olejíček, který nevysušuje, umyje a nepálí. 


Intimní hygiena je těžké téma, protože každému sedí něco jiného a co pomůže jedné, to bude mít hrůzné účinky na druhou. Nerada bych měla některou z vás na svědomí (nebo její peněženku). Před nedávnem jsem ho dopotřebovala a zatím jsem si ho znovu nepořídila (ale ani nic jiného, protože jsem zase někde četla, že se to "tam čistí samo" a jakékoli narušení zvenku nějakou hygienou je vlastně špatně, takže zkouším). Výhledově si ale myslím, že když už, tak zůstanu u tohoto nebo jiného přírodního mycího oleje. 





Komentáře

  1. O tomto oleji počujem prvýkrát, no nevyzerá zle. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sehnala jsem si ho normálně v DMku, určitě ho můžeš jít taky omrknout :)

      Vymazat
  2. Já bych se mu nebránila, vypadá dobře :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle olejík jsem kdysi používala, ale vadila mi dost ta jeho tea tree vůně, tak jsem přesedlala na mycí elixír od Havlíka a jsem maximálně spokojená :)
    Myslím, že výrok "všechno způsobuje kvasinky" je docela trefný, bohužel :D Je pravda, že kokosák je na tyhle problémy machr, ale nedávno jsem objevila ještě většího siláka, a to nimbový olej. Ale bacha, je silný opravdu se vším všudy, hrozně totiž smrdí :D Takže ho dávám jen na noc, když je potřeba, a pak ráno šup rychle do sprchy :D

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Havlíkově elixíru jsem zatím jen slyšela, asi budu muset vyzkoušet, Mi vůně tea tree nevadí, naopak jí mám ráda. Díky za tip na nimbový olej! Za sebe můžu doporučit vyloučit z jídelníčku veškeré mléko, většinu cukru a kávu, to taky pomáhá :D

      Vymazat
  4. Já jsem nějakou dobu zaháněla kvasinky probiotiky, ovšem lokálně. Takže když jsem měla pocit, že se rozvíjí nějaká kvasinková infekce, zavedla jsem tobolku a byl klid.
    Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky papkám probiotika, teď už hlavně preventivně, fungovalo to líp, jak kdejaké mazání :)

      Vymazat
  5. Nevěděla jsem, že bývají i přírodní intimní gely, asi se po něm taky podívám. Používám zatím jen ty z drogerky nebo mezi mé oblíbené patří například Feminelle z Oriflamu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám pocit, že s přírodními udělátky se roztrhl pytel a už seženeš opravdu úplně všechno :)

      Vymazat
  6. Tento olejíček mám taky, dal mi ho brácha na narozky, haha :D Jsem s ním spokojená, akorát mi jeho vůně připomíná slivovici :D

    Maybelline | The Rocket Volum' Express

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥