Podzimní únava

Zdroj
Dneska jsem se probudila v devět ráno. Měla jsem radost, že jsem naspala svých oblíbených nedělních devět hodinek. Zároveň bylo ještě "brzy" a celý den přede mnou. Nerada se v posteli jen tak válím, tak jsem se začala pomalu vrtět a protahovat, otočila jsem se na pravý bok a... probudila jsem se v jedenáct. Samozřejmě unavenější, než předtím. Nevím, jak jste na tom vy, ale mě dává tenhle podzim hrozně zabrat.

Letošek je pro mě výjimečný, protože je to první pracovní rok po ukončení vysoké. Během školy jsem se těšila, až nebudu muset psát eseje a seminárky, učit se na zkoušky a budu "jen" pracovat. Teď smutně vzpomínám na těch pár přednášek do týdne a relativně spoustu volného času. S nástupem do práce jsem se musela seznámit se všemi těmi dospěláckými věcmi, ke kterým patří zklamání (hrubá vs. čistá mzda nebo pracovní doba a krátké obědy), ale i hezké objevy (dovolená nebo stravenky). Během roku jsem si dovolenou brala dvakrát a od konce léta pomalu nevím, kde mi hlava stojí a na zbytek volných dní jsem zapomněla. Všechny si je převést nemůžu, takže jsem se rozhodla, že ještě někam vyrazím. Do oka mi padly různé wellness pobyty. Hlavně v tom upršeném a chladném počasí posledních dnů mě nad vodou drží jen pomyšlení na vyhřátou saunu a bublající vířivku. 

Když jsem se v těch jedenáct probudila, unavená a zmatená, nemohla jsem pochopit, kde se to ve mě bere (nebo spíš - kde se ve mě ta energie nebere). Jsem prostě utahaná jak kotě po lovu na svou první myšku a měla bych si odpočinout. Chtěla bych si udělat alespoň prodloužený víkend, kdy nechám všechny starosti, techniku a těžké kabelky za sebou, plácnu sebou do cizí postele (myšleno v hotelu), budu jíst jídlo, které připraví někdo jiný (taky v hotelu, ne, že bych se chtěla k někomu vloupat a ujídat ze spíže) a hlavně chci masáž! A nějakou, která bude pěkně hřát, takže se už teď tetelím představou lávových kamenů nebo bylinkových paliček.

Zdroj
Čas od času si nějaké ty víkendové pobyty prohlížím a představuji si, kde by se mi asi tak nejvíc líbilo. Zjistila jsem, že vůbec neznám Českou republiku. Moc jsem po naší krásné zemičce ještě necestovala a přitom je to tu na víkendové útěky z reality tak krásné. Má první myšlenka na víkendové welness relaxační pobyty si pohrává buď s ČR nebo se sousedním Slovenskem, které znám ještě méně. Je to zvláštní - to, co máme pod čumákem, často přehlížíme. 

Čeká mě teď ta nejkrásnější a nejtěžší fáze - vybrat si, kam bych chtěla jet. Jaká jsou vaše oblíbená relaxační místa? Kam byste mi doporučili jet na dovolenou? Moje požadavky jsou hrozně jednoduché - chci, aby to byl víkendový balíček s nějakou wellness náplní někde v krásné přírodě a za rozumné peníze (takže to vlastně vůbec nejsou jednoduché požadavky). Kromě slevových portálů mi do oka padl taky portál Pobyty v Česku.cz - máte s ním někdo zkušenosti? Když si prohlížím jaké wellness pobyty nabízejí, zaplavuje mě pocit uklidnění (taky u toho poslouchám Enyu, která celé atmosféře napomáhá). Takový zájezd "Doteky slunce" zní jako něco, co by se mi mohlo hrozně líbit.

Milá koťátka, přeji vám krásnou a snad odpočinkovou neděli. Já si jdu dolít ještě jedno kafe a vidím to na deku, knížku, pospávání a bramboračku s houbama.


Jezdíte na podzim na dovolenou? Kam byste mi poradili jet na prodloužený víkend?



Komentáře

  1. Ja som bola nedávno v Budapešti, tam sú veľmi slávne termálne kúpele, tie som však žiaľ nenavštívila. Ak preferuješ wellnes tak Česko ti neviem poradiť, na Slovensku by som však ja osobne šla do Bešeňovej, tam to vyzerá úžasne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde přesně jsi byla, Jani? Taky jsem byla nedávno v Budapešti, přes léto, a byli jsme i v jedněch lázních, to bylo super, ale hafo lidu. Radši bych něco klidnějšího, teď přemýšlím o nějakém víkendu třeba na horách. Děkuju za doporučení, mrknu, jestli tam někde něco nenajdu :)

      Vymazat
  2. Nepamatuji si, kdy naposled jsem byla na dovolené. Pokud teda nepočítám pár odpočinkových dní u rodičů v ČR. Akorát včera jsem narazila na jeden slevový portál, který nabízel ubytování v Tatrách i se psím mazlíčkem, což mě docela zaujalo, protože psíka samozřejmě nemůžeme nechat doma samotného. Taky jsem si stránkou listovala a představovala, jak by tam bylo skvěle. Musím ale uznat, že více jsem byla unavená přes letní horké dny, kdy jsem se vrátila domů z práce po několikahodinovém pobytu na přímém slunci, padla do postele a spala. Přijde mi, že tyto chladnější dny na mě působí lépe a nejsem tak unavená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, to mi vůbec nedošlo, jaké to je cestovat s pejskem! Bohužel zatím žádného nemám, tak tyhle svízele pejskařů ani neznám, hotel i s pejskem zní skvěle. Horké dny jsou náročnější, to souhlas, ale já miluju teplo, tak jsem si je užívala :D Teď bych se jela zase už někam ohřát a klidně to může být jenom sauna :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥