Weleda: Mandlové čistící mléko


Všimla jsem si při používání Weledy jedné věci. Čím dál tím častěji chodím ven bez makeupu. Čím dál tím častěji se jen nakrémuji, nahodím pár tahů řasenkou a běžím. Už se ani moc nepudruju. Nemusím. Pleť je čistá a dýchá. Mám citlivou pleť a jakákoli změna, ať už stres nebo příliš mnoho kafe a cukru, se na jí projeví. Dřív jsem si toho moc nevšímala, to až letos dávám větší pozor, jestli ten pupínek sem tam na čele je od stresu nebo od zapařené hlavy pod čepicí. Od Weledy jsem dostala k otestování celou mandlovou řadu na péči o pleť. Mandlový krém patří k mým nejoblíbenějším, už jsem o krému na citlivou pleť psala recenzi. Dnes bych vám ráda popovídala o Mandlovém čistícím mléku, což je věc tuze zajímavá.

Čistící mléko pro mě byla vždycky spíš taková malichernost. Moc je nemusím a spíš mi vždycky zabírala místo v koupelně. Radši mám olejíčky a k dočištění třeba květinovou vodu. Mandlové čistící mléko Weleda se používá jinak a to mě na něm zaujalo. Je to spíš hloubkové čištění, než odličování. 


Co to je a jak to funguje? Mléko obsahuje hrozně hezké věci, jako třeba mandlový olej a olej ze semínek švestky, které působí na pleť zklidňujícími účinky. Najdeme tam taky výtažky z květů trnky, které napomáhají k regeneraci pleti. Mléko má za úkol čistit póry do hloubky, navracet pleti jemnost, pevnost a hydrataci a celkově přispívat k jejímu hojení. Používá se tak, že se malé množství nanese na pleť a dekolt a následně se omyje vlažnou vodou, případně setře navlhčeným vatovým tamponkem. Nepoužívá se v oblasti očí. Taky jste zvyklí na tu "ruční drhnoucí práci", kdy vatovým tamponkem drhnete pleť a oči, aby se ty namalovátka dostaly dolů? Dřív mi to přišlo normální a dřív se tak odličovala spousta z nás (no přiznejme se!). Dneska už vím, že to není ten nejlepší způsob. Když si totiž třeba drhnete očíčka, padají řasy. Ono odličování je kapitola sama o sobě. 

Zpátky k čistícímu mlíčku. Je takové jemňoučké a voní slabě mandlově. Mandlová řada má jednu a tu samou nádhernou vůni, která je hrozně slabá (respektive jí cítím jen, když nemám rýmu). Tahle velmi malá parfemace mi vyhovuje. Na pleti je příjemné. Nanáším ho pár minutek předtím, než jdu do sprchy, kde ho pak omyju vodou. Používám ho párkrát do týdne jako doplněk a vlastně tak trochu pro zlepšení nálady, když chci mít pocit, že se opečovávám. 


Účinek jsem začala pozorovat po zhruba dvou týdnech občasného používání a je to přesně ten pocit, o kterém jsem mluvila na začátku. Najednou nemám potřebu sahat po tolika malovacích prostředcích, protože je moje pleť jasnější, není tak mastná, jako bývala dřív a nemusím zakrývat korektorem drobné nedostatky. Samozřejmě, že se mi sem tam nějaký pupínek objeví, hlavně teď, když nosím čepice (které teda nosím od půlky září, protože je mi prostě zima na kebuli), pod kterými se zapotím. Pleť mám na pohled svěžejší a čistější. Účinek na póry ještě nevím, o něm si myslím, že se objeví až po trochu delším používání. Rozhodně ale můžu říct, že i ty mi přijdou takové jakoby čistější a míň zanesené. Dřív jsem si nečistoty z pórů "čistila" takovou tou ňoupací metodou, kterou nikdo nedoporučuje. Teď mám tak málo času, že na nějaké ňoupání fakt nezbývá čas. Taky nezbývá čas na každodenní detailní pozorování každého záhybu a části pleti. A ono je to to nejlepší, co jsem mohla udělat. Přílišným zkoumáním totiž člověk objevuje i neexistující nedostatky, kvůli kterým se pak trápí a nikam to nevede. 

Přiznávám, že jsem se dnešním článkem a hlavně tím závěr nějak sama zmátla a unikla mi pointa, co jsem tím chtěla říct :D Nu, tedy... Mandlové čistící mléko od Weledy je fajn. Jemné, vyživující a čistící. Pleť po něm nečervená, jako se mi to stávalo někdy s různými čistícími maskami, ani nepálí. Po nějaké době používání je pleť znatelně hezčí a vypadá hezky i bez makeupu. Za mě určitě ano!



Komentáře

  1. Tak to je super, že ti tohle čistící mléko tak pomohlo. Ani já nemám potřebu nosit makeup a korektory používám velmi zřídka. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky, když napíšu, že mi něco pomohlo s pletí, tak se hned opupínkuju :D To slyším ráda, že ani makeup nenosíš, ono je stejně nejlepší nechat pleť být takovou, jaká je :)

      Vymazat
  2. Tuto značku vůbec neznám, ale vypadá to super takže určitě někdy vyzkouším :)
    Jinak na mém blogu najdeš giveaway, kdyby jsi měla zájem: http://www.terripeterk.com/2016/10/give-color-to-your-hair-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo a já myslela, že Weledu musí znát každý :) Tak jsem ráda, že jsi se třeba inspirovala :)

      Vymazat
  3. O tomto mleku jsem uz vazne precetla hodne.... Asi je cas ho vyzkouset...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si měla přečíst další recenze, většinou je nečtu předtím, než produkt vyzkouším, abych nebyla ovlivněná. Děj vědět, jestli si ho pořídíš, zajímalo by mě, jak ti sedne :)

      Vymazat
  4. Mám ho taky a je skvělé :) Je super, že je vhodné i pro citlivky, miluju tu jeho jemnou vůni i konzistenci.. Jinak taky se moc nemaluju, ale to odjakživa, protože jak si dám něco navíc, než jen řasenku, vypadám hrozně zmalovaně :D

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥