Weleda mandlový olej


Já + olejíčky = ♥

Miluju olejíčky. Na pleť, na pokožku, na vaření, na vlasy, na všechno. Juchala jsem, když mi ve zkoušecím balíčku od Weledy přišel také Mandlový pleťový olej. Ze všech "skleněných" produktů, které jsem už od Weledy vyzkoušela má tenhle tu nejkrásnější lahvičku. Modrá jako noční obloha a růžová přelepka, to je něco pro mou pohádkovou duši. Víte, co obsahuje? Mandlový a švestkový olej a extrakt z trnkových květů. Hrozně mě překvapilo, že je určený i k odličování očního makeupu a přiznám se, že jsem z toho měla napoprvé, napodruhé i napotřetí docela strach. Olejíčky a odličování mých očí dohromady moc nesedí. Ale vezmeme to popořadě.


Ponejprv musím Weledě vynadat. To je snad nejblbější kapátko, dávkovač či co, se kterým jsem se setkala! Nevím, co dělám špatně, ale zaboha mi nejde pouhým otočením dostat olejík z lahvičky ven. Musím s lahvičkou máchat a trhavými pohyby vycákávat olej ven na vatový tampónek. Teď mě napadá, že bych si mohla místo stěžování zkusit tu odkapávací dírku rozšířit jehlou, nebo vůbec zkusit, jestli tam něco nebrání. Dobrý nápad, Primadonnko.


Kromě nepraktického usilovného dolování jsem žádné vady nenašla. Člověk ale nemůže pořád jen pět ódy, že? Olejík má klasickou mandlovou marcipánovou vůni jako celá mandlová řada, jemnou a sladkou. Je mastný, ale nepřijde mi tak mastný, jako třeba kokosový olej, ale to se mi teď možná jen zdá, když ho zkouším na ruce. Pro tentokrát jsem si totiž vzala všechny produkty ke kterým připravuji recenze k sobě, abych nemusela pořád odbíhat do koupelny a očuchávat. 

Používám ho nejčastěji po koupeli jako doodlíčení. Je to totiž takový produkt 2v1 - odlíčí zbytky makeupu a rovnou i naolejuje pleť, takže není dalších přípravků a krémů potřeba. Zároveň se touhle fintičkou vyhýbám drastickému odličování očí, protože vím, že mi oleje tolik nesedí (a dokonce ani můj oblíbený kokosový ne). Zkoušela jsem i celkové odlíčení a mandlový olej pleť odličuje na jedničku. Po odlíčení ale následuje sprcha a je mi líto, že se mi olej smyje, proto volím až po-koupací variantu. 


Hydratuje, vyživuje, regeneruje. Mám oleje moc ráda a tenhle není výjimkou, dělá mi na pleť moc dobře. Víte, co? Vždycky, když do článku napíšu, že mám super pleť bez pupínků, tak se mi hned nějaké udělají. Jak naschvál. Pro tentokrát se tomu snažím elegantně vyhnout a jen vám řeknu, že má smíšená pleť se zimním obdobím docela trpí, takže si na oleje před spaním potrpím. Před měsícem jsem měla několik dní úplně vysušené konečky prstů a olejovala jsem tak nejen pleť, ale i ruce před spaním. Mandlový olej je během chladných dnů skvělý, během noci krásně vyživí pleť a určitě jí pak pomáhá ochránit před podzimními vlivy tam venku. Mám ho ráda i proto, že má lahvičku tvarovanou přesně do ruky (povšimněte si těch vlnek po straně). Za mě tedy jedno velké mandlové a sladké juchů :)



Komentáře

  1. pre mna to bol jeden z mala vyrobkov od weledy, ktory mi nevyhovoval. pouzivala som ho ako olejicek na noc a vobec mi nestacil... myslim ze som ho dopotrebovala na vlasy :D

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední kousek, který chybí do mé mandlové sbírky ♥ Budu to muset co nevidět napravit :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥