Musk: Nejkrásnější mýdelka

"Cieľom Musku je robiť veci jednoducho a zrozumiteľne. Aby každý rozumel zloženiu, vedel presne čo jeho mydlo obsahuje aj bez použitia slovníka."

Tolikrát jsem už držela v ruce nějakou kosmetiku, dívala se na složení, četla "hutulutu acidoletadlo budliky pudliky SLS E123456" a snažila se pochopit alespoň JEDNU složku. Naučila jsem se SLS a coco sulfát a tím zatím má znalost psaníček na obalech skončila. Jo a vím, že karité je bambucké máslo. Proč je tak složité porozumět tomu, z čeho se skládá moje kosmetika? A co teprve jídlo! Tuhle jsem si k snídani dávala Alpro vanilkový jogurt a mňoukající kočce, která se dožadovala něčeho k jídlu, jsem předčítala složení. V domnění, kolik toho dělám pro své zdraví, jsem se děsila všech těch emulgátorů a kyselin a aromat. Když jsem si četla sekci o nás na stránkách MusK - Mydláreň u slečny Kaplánovej, zaujal mě citát, který jsem dala do úvodu článku. Překvapeně jsem u něj kývala hlavou, protože je to tak jednoduché! Chci rozumět tomu, co na sebe patlám! S tímto krásným poselstvím vznikla krásná, barevná, voňavá a hlavně přírodní mýdla. Na dvě z nich se dnes spolu podíváme.


Na testování mi dorazila krabička s krásným tuhým papírem, převázaná provázkem. Tohle jednoduché "přírodní" balení balíčků letos miluji a podobně budu stylizovat i vánoční dárečky. 


V balíčku dvě krabičky, každá obsahovala jedno mnou vybrané mýdélko. Když jsem si prohlížela celý sortiment přírodních mýdel, nemohla jsem si vybrat. Tak jsem si řekla, že půjdu po vůních. Do prvního kola jsem vybrala asi deset, do druhého čtyři a konečný výběr padl na dvě. Jediným požadavkem, který jsem měla, bylo "žádný citrón", což se mi tak úplně nepodařilo, ale vůbec mi to nevadí.


Vybrala jsem si mýdélko Kúsok nehy, které je tak strašně krásné! Mýdlo s krajkou? Nikdy jsem ještě žádné takové neviděla. Jako druhé jsem vybrala Tigire oko, protože je divoké a barevné a protože jsem četla "mýdlo s kakaovým máslem", ale už jsem nedočetla "bylinnou vůní s podtextem citrusu". 


Strašně krásně se na ně dívá. Jestli ještě nemáte dárky na Vánoce, takovéhle mýdélko musí udělat radost úplně každému. Krásná krabička, krásné mýdlo a čistá příroda. 


Tygří oko je žíhané a divoké mýdlo, které je vhodné i pro vegany. Připomíná mi měsíční kámen stejného jména. Obsahuje olivový, kokosový a slunečnicový olej, kakaové máslo a esenciální oleje. Voní po citrusech a bylinkách. Dobře pění a mydlí se s ním skvěle. Mýdlo je docela velké a ze začátku jsem si přišla jako úplný trotlík, protože mi pořád ve sprše padalo z ruky. Pro stejné nešiky není nic jednoduššího, než mýdlo třeba rozpůlit, půlkou se mydlit a druhou dát prozatím třeba do skříně mezi oblečení. 


Kousek něhy je asi to nejkrásnější mýdélko, které jsem kdy viděla. Má krajku! Všechno, co má krajku, je pro mě něha a krása. Kúsok nehy obsahuje olivový, kokosový a ricinový olej, včelí vosk a esenciální olejíčky (květinový, geránium a mandarinku). Vůni zbožňuju. Je jemná, kytičková a osvěžující, ale ne tak moc, aby vás "nabudila" když jdete unavení do sprchy a těšíte se na pelíšek. Umývání je s ním stejně příjemné jako s tygřím očkem. 


Mýdla MusK nevysušují pokožku, dobře myjí, docela pění (taková ta jemná přírodní pěna, ne takové ty podivné chemické bubliny). Jsou jemná a hrozně příjemná. A krásná. A přírodní. Krásně voní. A naprosto skvělé je to, že si můžete vybrat obal, ve kterém vám mýdélko přijde - je libo sáček nebo radši krabičku? Všechna mýdélka jsou vyráběna ručně a za studena. Moc děkuji za poskytnutí mýdélek k recenzi, mám z nich obrovskou radost. Není nic hezčího, než když kosmetika vypadá jako dekorace a koupelničku krásně oživí.




Komentáře

  1. To krajkové je božské. Neskutečně se mi líbí ten nápad :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou tak strašně krásná! To krajkové je hodně božské :)

      Vymazat
  2. To krajkový mýdlo je fakt úžasný o.O

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné mýdla, až je škoda je používat. Líbí se mi, že si můžeš vybrat obal. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, Martinko, že se mi vůbec nechce se s nimi začít mydlit. Ale ve sprše je to s nimi ještě lepší :D

      Vymazat
  4. Jeje, to jsou krásná mýdla! A přírodní, ta první věta mně dostala...to je přesně pro mně! Musím si nějaké pořídit :)

    P.S. a budliky pudliky :D mám na všem co používám, to je fakt hrůza :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to takové krásné doplňky a ještě s hezkým poselstvím, úplně jsem se do nich zamilovala :) Ty nesrozumitelné obaly mě někdy děsí :D

      Vymazat
  5. Sú krásne ♥ ja sama veľmi na mydlá ako také nie som, ale podarilo sa mi jedno MuSK vyhrať pre drahého (Pán Božský). Som veľmi zvedavá na jeho pocity :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhá mýdla mám ráda na ruce a když se podaří sehnat nějaké zajímavé, tak i na tělo. Také jsem zvědavá, co bude Pan Božský říkat :)

      Vymazat
  6. Krajkové mýdlo je nádhera, až škoda ho použít :-) neustále čtu na Musk samou chválu, tak ho také budu asi muset vyzkoušet, abych se sama přesvědčila.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně mi mluvíš z duše, Pavlí, krajkového je fakt škoda :D Mýdla Musk úplně zaplavily blogy, ale musím říct, že zcela právem :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥