Weleda: Rakytníkový a Trnkový sirup

Když se na podzim objeví první plískanice a přízemní mrazíky, pravidelně šahámpo nějakém "dopingu", který mé imunitě pomůže se v tom chrchlání a prskání udržet ve zdraví. Cpu se sezónním ovocem a zeleninou a zalévám to zázvorovým čajem s medem a citrónem (a skořicí a hřebíčkem, mňam). Občas se mi povede objevit i nějaké další papů nebo bumbo, které mi s imunitou pomáhá. Někdy je to bylinkový čaj, jindy zase třeba bylinkové kapičky. Letos mi dělají od podzimu společnost dva sirupy Weleda - rakytníkový a trnkový. 


O rakytníku se ví, že je ohromně zdravý. Má spoustu vitamínu C, antioxidantů a dalších vitamínů a zdraví prospěšných látek. Používá se nejen v kosmetice, ale i jako doplněk stravy hlavně k posílení obranyschopnosti organismu. Rakytníkový sirup jsem si ke zkoušení vybrala hlavně kvůli pravidelným chřipkovým "nadělením", které od brzkého podzimu do jara trápí snad půlku prskajícího národa.


Hrozně se mi líbí obaly, které Weleďácké siroupky mají. Rakytníkový je takový veselý, úplně z něj sálá sluníčko a jen pohled na něj mě nabíjí pozitivní energií. V papírové krabičce se pak ukrývá skleněná klasická Weledí lahev z tmavého skla s vroubky po stranách. Říkám jim "držátka", protože díky nim je manipulace se skleněnou lahvičkou o něco bezpečnější (si myslím).


Kdo už někdy nějaký rakytníkový produkt ochutnal, ten ví, že se jedná o poměrně specifickou vůni a chuť. Pro mě má rakytník takový "ocásek" a v čiré nezředěné podobně mi nechutná. Siroupek od Weledy je ale moc dobrý, je totiž oslazený medem, takže se "ocásek" ztratí.


Sirup má takovou temně oranžovou barvu, je tekutý (překvapivě) a dobře se z lahvičky dostává ven. Po otevření jsem ho měla schovaný v ledničce s lehce pootevřeným víčkem. Moc dlouho ale nevydržel, protože jsme se na něj vrhli všichni a během dvou měsíců neustálého přidávání do čajů a do vody byl pryč. Pili jsme ho hlavně když se někomu z nás udělala "rýmička" a víte co? Všichni jsme se uzdravili :D Co mě na něm ještě zaujalo je to, že když se přidá do horkého nápoje, tak dělá takové "cucky", což ale není žádná vada.


Weleda Bio Rakytníkový sirup je super. Atypická chuť rakytníku v něm není příliš výrazná a pokud si ho přidáte do čaje, tak si příjemně osladíte život. U mě doma rozhodně nebyl naposledy.


Druhý siroupek, který jsem dostala na vyzkoušení, je Bio Trnkový sirup Weleda. Ten mě zaujal hlavně proto, že oživuje a posiluje lidský organismus a je vhodný při nadměrné fyzické a psychické zátěži. Konec roku jsem měla naprosto šílený. Blázinec v práci, spousta nevítaného stresu a odpočinek žádný. Trnkový sirup je super třeba pro studenty při zvýšených studijních nárocích. Zatleskala jsem a řekla si, že to je přesně pro mě. A bylo!


Hned na začátek vám musím říct jednu věc. Trnkový sirup mi hrozně chutná! Ale hrozněmoc. Je slaďoučký jako med, pořádně hutný (někdy jsem musela pěkně silně třepat lahvičkou, aby se dostal ven, než jsem se naučila ten správný grif) a z "červeného čaje" (tak říkám od malička všem ovocným) udělal naprostou lahůdku. Skladovala jsem ho zase v ledničce a s pootevřeným víčkem.


Barvičku má takovou bordó do fialova, chuť sladkou s tóny trnek a jakoby švestiček a složení přírodní (šťáva z plodů trnky a čerstvá citronová šťáva doslazená cukrem). Je to takový pomocník při pocitu "ubývajících sil", doporučuje se proto i starším lidem. Vhodný je i pro těhotné ženy.


Trnkový siroupek jsem pila skoro každý den. Vždycky jsem si dala pár lžiček do čaje a s pocitem "ták, a teď už bude všechno dobrý" tu lahodnou sladkost pila. Trnkový ve vodě žádné "cucky" nedělal, dobře se rozpouštěl. Stresové období jsem s ním přestála a říkám si, že mi asi opravdu pomohl se s tím vším poprat.


Oba siroupky z dnešní recenze vám ráda doporučím. Dokonce myslím, že jako kombinace jsou úplně skvělé. BIO Rakytníkový sirup ocení ti, kteří potřebují něčím nabudit imunitu a nakopnout přirozenou obranyschopnost organismu. Během chřipkového období je to jednoznačné must have. BIO Trnkový sirup je skvělý pro všechny, kteří toho mají zrovna hrozně moc. Kteří jsou pod stresem, unavení a potřebují nějaké přírodní "nabuzení", které jim svou sladkostí "obalí nervy" a dodá trochu uklidnění a energie ke zvládání dalších náročných psychických i fyzických procesů.





Komentáře

  1. Ty jo, ten trnkový sirup mě zaujal a dostala jsem na něj úplně chuť. Ještě když ho popisuješ, jak je krásně sladký! :D Na tohle stresové období by bodl.

    Bione | Salicylový líh, Pleťové sérum Antakne

    OdpovědětVymazat
  2. Ani som netušila, že niečo také existuje vyzerá to super!
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně jsem na ně dostala chuť. :D Ale neztratí přidáním do čaje léčivé účinky? Asi se nemůžou dávat přímo do moc horkého čaje, že?

    OdpovědětVymazat
  4. Netušila jsem , že Weleda vyrábí i sirupy :-) určitě jsou skvělé.

    OdpovědětVymazat
  5. Weledu milujem a mám doma od nej dostatok výrobkov, ale tieto ešte nie :) Super tip! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. Trnkový sirup rozhodně musím vyzkoušet! :) Já mam teďka od Weledy březovou šťávu. Není to sice žádná mňamka, ale měl by zbavovat tělo všech možných škodlivin a na to já hodně slyším :D

    Ponio: Masážní kakaová úžasnost

    OdpovědětVymazat
  7. V prodejně, kam chodím na brigádu prodáváme Rakytníkový sirup i šťávu. Rakytníkový sirup jsem měla ale z domácí výroby od jedné skoro sousedky. Chuť to byla zvláštní a specifická, na konci trochu trpko-kyselá. Dát si toho každý den trochu mi nevadí ale pít to ve větší míře bych asi nemohla. Já mám imunitu velmi dobrou, skoro si nepamatuji kdy naposledy mě skolila angína apod. nepříjemnosti. Před dvěma lety mě nemoci dost trápili, ani nevím z čeho to bylo. Myslím si že mi nejvíce pomáhá čaj s medem a trochou rumu. Dávám si tohle skoro každý den, když nemusím řídit :-) a řekla bych že to pomáhá. Určitě je dobré, když člověk tráví hodě času venku a nevyhýbá se větru ani dešti. Prospěšný je i pobyt se zvířaty a práce kolem nich, to říkám z vlastní zkušenosti. Hlavně neposlouchat reklamy televizi a pojídat mnoho léků.

    OdpovědětVymazat
  8. Po sirupech od Weledy pokukuji už hodně dlouho. Ale rakytník bych si nevybrala, příchuť rakytníku nemám vůbec ráda, ale příteli chutná. Já se spíš dívala na ten březový sirup :).

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
  9. Rakytník miluju. :) Takže ten rakytníkový sirup musí být báječný. ♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥