Saloos: Vanilkové blaho


Je tu mezi vámi někdo, kdo nevyzkoušel nebo ještě vůbec neslyšel o balzámech  Bio Karité od Saloos? Balzámy z bambuckého másla doplněné různými olejíčky, bylinkami a vosky jsou podle mého skromného názoru jedna z nejznámějších legend české značky přírodní kosmetiky Saloos. I já jsem jich už pár vyzkoušela, ještě než jsem se spolčila s bjůtyblogovým světem. Jsou hojivé, relaxační, hydratující a tuze roztomilé. Dneska si popovídáme o jednom z mých nejoblíbenější pro dobrou náladu, do kterého jsem momentálně zamilovaná. Jmenuje se Vanilla a voní po vanilce. Lehce, sladce, podmanivě, absolutně skvěle. 


Poslední dobou jsem si oblíbila víceúčelovou kosmetiku. Namažu to na tělo, na ruce, na obličej, na vlasy a ještě si na tom nejlépe uvařím oběd (kokosový olej, uhodli jste správně). Jednou z takových absolutních kosmetických nutností jsou právě i balzámky Bio Karité. Některé léčí poškozenou pokožku (třeba konopný), jiný pomáhá vysušeným pacičkám (třeba balzám na nehty). Vanilkový je na pohodu a zároveň na hydrataci, výživu a hebkost. Nebojím se ho používat na obličej. Milovníci mastnoty budou slastně vdechovat tu sladkou vanilkovou vůni. Vůně je na tom jedno z nejlepších. Voní totiž jako opravdický vanilkový lusk, ne žádná chemická náhrada. 


Tyto balzámky mají typickou kulatou plastovou krabičku se šroubovacím víčkem o objemu 50 ml, což je požehnaně. Množství stačí malinko, jen tak decentně nabrat na prstíček a vmasírovat na požadované místo. Pod šroubovacím víčkem se schovává ještě jedno plastové víčko, díky kterému se obsah krabičky nedostane ven. Bambucké máslo je hodně tuhé, balzámy se ani v létě nezmění na "vodičku" (nebo alespoň u mě nic takového zatím nenastalo). V chladnějších podmínkách bývají tuhé a je potřeba je trochu masírovat. Pod teplem pokožky se hezky rozpouštějí.

Vanilkový balzám obsahuje vanilku Bourbon, bambucké máslo, jojobový, sezamový a slunečnicový olej a včelí vosk. Je vhodný na suchou pokožku - pokud trpíte na suché lokty, po namazání tímto balzámem si budete slastně chrochtat. Ruce jsou po něm hebké. Pokožka hydratovaná. A třeba paty, tak ty jsou po něm jemňoučké jak u miminka. A díky překrásné vanilkové vůni bude vaše duše harmonizovaná, vaše smysly se nabaží uvolňující vůně a celý den bude sladký jako vanilkový rohlíček. Pokud ho použijete na noc, budete ve snech plout na cukrové vatě po nebi zalitém příjemným sluníčkem. Fakt. Efekt vyzkoušen a zaručen.


Snažím se přijít na důvod, proč by někomu mohl balzám Bio Karité Vanilla nevyhovovat. Slyšela jsem, že prý existují lidé, kteří nemají rádi vanilku. Pokud k nim patříte, nezoufejte! Vybrat si můžete ze spousty jiných vůní a účinků. Jen namátkově - je libo levandule? Limetka? Měsíček, růže nebo devatero kvítí? Všechny balzámy naleznete tu.


Pokud už to nebylo jasné z recenze, pak v samém závěru musím říct, že Vanilla + Primadonnka = ♥ Pro mě je tento balzám absolutním vrcholem blaha a přes zimu ho skoro nedám z ruky. Vyhovuje mi, že ho stačí maličko a nevytéká, takže ho mám často s sebou v kabelce a při cestách autobusem mažu ruce, což je také společnosti prospěšný čin, neboť se mnou mohou tu sladkost dýchat i spolucestující.



Komentáře

  1. Musím se zasmát, nějak jsem se přehlédla a četla jsem vanilkové bahno :-D ale k věci... vanilku mám v kosmetice ráda, co nemusím, tak jsou svěží citronové vůně, takže s tímto balzámkem bych byla také spokojená :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi mě rozesmála, Pájo :D Vanilkové bahno :D :D :D Taky moc nejsem na citrusové vůně :)

      Vymazat
  2. Primadonnko! Paráda, tuto vychytávku od Saloos jsem ještě nezkoušela. Musím to však napravit :) A vanilku zbožňuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tohle by se ti mohlo moc líbit, je to úplné blaho ♥ Super je i kokosová péče s vanilkou, čokoládou nebo kávou, mňam :)

      Vymazat
  3. Ty mi děláš kosmetické chutě. Tento vanilkový balzám musím mít, protože vanilku naprosto zbožňuji.

    Kosmetické radosti za poslední dobu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však u psaní recenzí často slintám :D Je to fakt pecka a ta vůně ♥

      Vymazat
  4. Balzámky od Saloosu jsou prostě geniální, o tom žádná :) Já zas nedám dopustit na svůj všelék alias rakytníkový balzám :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rakytník říkáš? Tak ten vyzkouším příště! Děkuju za tip :)

      Vymazat
    2. Nemáš vůbec zač :) Nejvíc se mi osvědčil na atopák a jiné kožní problémy.

      Vymazat
    3. Tak to by se mi hodil zrovna teď na ekzém mezi prsty... Jsem na něj zvědavá :)

      Vymazat
  5. Presne tento balzam som kedysi mala. Bol úžasný, vanilkové produkty ja môžem.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥