Pleva: Bambucký balzám s propolisem


Znáte kosmetiku Pleva? Je to česká rodinná firma, která vyrábí kosmetiku se včelími produkty. V jejich sortimentu najdete přípravky s medem, mateří kašičkou, pylem, propolisem a včelím jedem. Pokud jste taky milovníkem medu a medové kosmetiky, pak budete nadšeně jásat a nebudete vědět, co dřív hodit do košíčku (aneb můj nedávný nákup v jejich eshopu :D). V červnu loňského roku jsem od Plevy zkoušela Krém s kapičkou včelího jedu a hrozně mě překvapilo, jak luxusní to byl produkt. Na pohled highend kosmetické balení, na tváři absolutní ráj. Do té doby jsem si myslela, že kosmetika z medu se prodává snad jen na poutích a ještě má člověk skoro strach se toho dotknout. Chybami se člověk učí a já už dneska vím, že to tak není. 


V polovině ledna mi přišla od Plevy nabídka na vyzkoušení dvou nových přírodních kosmetických produktů - Propolisová zubní pasta a Bambucký balzám s propolisem, na který se podíváme v dnešní recenzi. V balíčku jsem našla i personalizovaný dopis (co takové přímé oslovení udělá s mou dušičkou! Hezký detail, kterému tleskám), ve kterém jsem se dočetla o tom, jaká byla cesta k vytvoření tohoto nového balzámu, jaké má účinky a co od něj můžu čekat. Nedočkavě jsem se vrhla na rozbalování papírové krabičky. 


Pleva si umí vyhrát i s obaly. Jednoduchá bílá krabička z pevného papíru s blejskavým metalickým potiskem na mě má uklidňující účinky. Mohla bych s ní hodiny otáčet a dívat se, jak se barvy mění. Na tohle mě užije. Často by mi stačilo testovat vlastně jen krabičky :D


Spojení bambuckého másla a propolisu slibuje extra výživu pleti, její regeneraci, dodání pružnosti, ochranu a zpomalení tikání hodin. Bambucké máslo asi všichni známe, už si skoro neumím představit krém, který ho neobsahuje. Co to ale je ten propolis? Je to směs pryskyřice, éterických olejů a pylu, kterou včeličky sbírají z pupenů stromů a z kůry. Ničí bakterie, tlumí citlivost a bolest, ničí viry, podporuje hojení ran a imunologický systém organismu. To zní docela slibně, co myslíte? Propolis slouží v kosmetice k regeneraci, je skvělý jako péče o problematickou pleť, urychluje proces hojení, zvyšuje pružnost pleti a tím omezuje vznik jizviček. Bambucké máslo obsahuje vitamíny A, D, E, F, antioxidanty, mastné kyseliny a fytosteroly, díky čemuž zvláčňuje pokožku, dodává jemnost, hydrataci a pružnost. Napomáhá taky předcházet vzniku vrásek. Za mě dokonalá kombinace. A ještě přírodní a bez přidané parfemace!


Víte, že jsem na vůně ujetá. Co mi nevoní, k tomu si hledám složitě láskyplný vztah. Přírodní kosmetika voní jinak, než ta klasická drogérková. Její vůně jsou živější, opravdovější, reálnější. Když jsem si poprvé přivoněla k Bambuckému balzámu s propolisem, skoro se mi zamotala hlava tím blahem! Miluju vůni medu a ještě víc to, jak voní svíčky ze včelího vosku. Vůně balzámu není prvoplánová chemická medová, je tlumená podobně jako ten včelí vosk, sladká, ale ne moc, vábivá, omamná, relaxační a prostě božská. K naprostému štěstí mi stačí čuchat. Když si večer před spaním nanáším balzám na pleť, úplně se rozplývám, protože se vůně ještě víc rozvoní a já zapomínám na všechno. 


"Účinky jsou vidět hned po prvním použití." dočetla jsem se taky v přibaleném dopise. To je mi pane výzva! Pokud někdo použije takovouto větičku, musí si být absolutně jistý. A víte, co? Nezbývá mi než souhlasit. I proto jsem předminulý týden objednávala z Plevy ještě další produkty včetně tohoto balzámu pro maminku (zaplaceno z vlastní kapsy, věc pro bjůty bloggerky neznámá :D). Balzám s propolisem je totiž něco tak strašně skvělého! O vůni jsme si už řekli (minimálně ta je pro mě fungující hned od prvního použití), teď si řekneme o výdrži. Protože tenhle balzám je nekonečný. Používám ho skoro denně už téměř dva měsíce a přijde mi, jako bych nespotřebovala skoro nic. Důkaz? Koukněte na fotku, kterou jsem v neděli dávála na IG. Vůně skvělá, výdrž nekonečná. Co dál?


Na pleti se balzám rozpouští jako máslo. Je mastný a hutný, ale není zatěžující. Nemám pocit, že by mi na pleti seděla hutná maska, přes kterou se dusím. Naopak, pleť je rozradostněná, jemná a balzám vsakuje jak brčkem. Stačí ho jenom maličko. A ta vůně! Psaní dnešní recenze s balzámem po ruce je tuze těžké a rozptylující. Co chvíli k němu přivoním nebo si ho trošku máznu na hřbet ruky. A přivoním znovu. 

Balzám se pomalu vstřebává a na pleti zůstává znatelný jemný film. Čumák ale není mastný a ani se přehnaně neleskne. Nanáším balzám večer před spaním, pak se nechávám ukolébávat sladkou medovou vůní a ráno je má pleť krásně jemná, zdravá, hydratovaná a skoro bych ani nemusela použít denní krém. Během používání balzámu se mi pleť znatelně rozzářila, je pružná a jemná. Balzám je rozhodně vhodný pro citlivou pleť, kterou mám i já (jak jsem zjistila po používání tohoto krému, po kterém se mi udělala peorální dermatitida). Trpím na "pupínky ze stresu a čokolády", na suchá místa a loupající se nos. Zima mi sice dala co proto, ale pleti se velké mrazy dotkly jen minimálně. Něco na tom používání přírodní kosmetiky bude. Pleť z takových přípravků vstřebává výživu mnohem lépe, zbytečně se nemastí a díky postupnému uvolňování výživy přes noc se ani nevysušuje. 


Závěrečný verdikt? Třikrát hurá a honem nakoupit i do zásoby! :D Tak moc jsem se do Bambuckého balzámu zamilovala, že ho mám doma už i pro maminku. Příjemně mě potěšila i cena, která je v eshopu Pleva 170 korun. Ale pozor, jakmile jednou začnete eshopem brouzdat, už se nezastavíte (jako já, takže mám doma dalších 5 věcí, protože mi to přišlo jako hodně dobrý kauf). Na závěr vám ještě řeknu svou historku z nákupu. Po dramatickém výběru jsem odklikla "zaplatit kartou", naťukala údaje a nepovedlo se. Tak jsem to zkusila znovu a zase se nepovedlo. Tak jsem rychle psala do Plevy s tím, že se mi nepovedlo objednávku zaplatit a aby se nezlobili. Druhý den mi poslali číslo účtu a do konce týdne byl balíček doma. Takže pokud jste stejná paka, jako já, nebojte se ptát. Pleva je skvělý tým a kromě úžasné kosmetiky je z jejich práce cítit láska, pečlivost a důraz na detail. 




Komentáře

  1. O kosmetice od Plevů jsem už dost slyšela, vlastně jen samé kladné ohlasy. Asi půjdu brouzdat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak třikrát hurá a doplnit zásoby, já už jsem s tímto produktem skoro na dně :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. Kozmetika Pleva ma zaujala uz davnejsie, ale vyziadala som si zlozenie produktov - co teda ocenujem, ze mi hned zaslali a obsahovala dost veci, ktorym sa vyhybam - cize 100 percentne prirodna nie je (ani to asi netvrdi). plusom je prijemna cena a ak je funkcna, tak to je len dobre:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nově mají i 100% přírodní produkty, mají na sobě označení se zeleným lístečkem lípy. Patří k nim i tento balzám :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥