Perníčkový balzám na rty

Moje nejoblíbenější cukroví? Perníčky! Miluju perníčkovou vůni, perníčkovou chuť, perníčkové všecko. Chtěla bych bydlet v perníčkové chaloupce a cpát se perníkem od rána do večera. Moje další nejoblíbenější věc na světě jsou balzámy na rty. V prosinci se na mém oblíbeném eshopu s přírodní kosmetikou objevila kombinace obojího - Perníčkový balzám na rty Crazy Rumors Gingerbread. Protože se jednalo o limitovanou edici, poprosila jsem paní Míšu, aby mi ho schovala.


Balzámkový závislák, jako jsem já, si nemůže takovéhle speciality přeci nechat ujít. A když je ten balzámke ještě přírodní, jsem o to nadšenější, že zase poznám novou novinu balzámového vesmíru. Crazy Rumors jsem až do této chvíle nikdy předtím nezkoušela. A ještě v perníčkovém! To bude určitě super, říkala jsem si.


Jaký ten balzámek je? Slaďoučký! Obsahuje stévii, takže má sladkou vůni i chuť. Co se vůně týče, čekala jsem něco víc perníčkovějšího. Když jsem nutila své přátele, aby balzám očuchali (já vím, jsem skvělá bjůty blogerka a kamarádka v jednom), tak perníček na první čuch nepoznal nikdo. Spíš je to taková kombinace sladké stévie, skořice a chai laté. Dobře se roztírá, na rtech dělá jemnou trochu mastnější vrstvičku, která se ale moc nevstřebává. Efekt nabalzámovaných rtů u těch mých moc dlouho nevydrží. Nebo jsem si to alespoň říkala, než jsem vzala perníček na výlet do Anglie.


Víte, co je velký kosmetický problém? Nebo můj problém? Každé počasí a podnebí mění účinky kosmetiky. Pamatujete třeba na Everon, balzám na rty od Weledy, který mi přišel úplně nepříjemný až do chvíle, než bylo venku mínus dvacet stupňů? V tu chvíli se změnil na nejlepší balzám na světě a zachránil mi kůži. V ČR mám rty pořád vysušené a pramálo balzámů funguje tak, abych po nich nemusela co chvíli znovu sáhnout. Když jsem se vydala na výlet do Anglie, hned byly mé balzámové potřeby jiné. Nepotřebovala jsem se skoro vůbec mazat! Vzduch je tam vlhčí a tolik nevysušuje, ani moje rty proto nebyly vysušené tak rychle, jako doma. Perníčka jsem měla s sebou k naprosté spokojenosti. Stačilo mi máznout se párkrát denně, když jsem cítila, že mi rty začínají pnout. Doma v Čechách jsem z něj byla na začátku zklamaná, že je sice sladký a voňavý, ale nehydratuje tak, jak bych potřebovala. V Anglii? Naprosto skvělý.


Komu by se mohl perníček zamlouvat? Těm, kdo mají spíše středně náročné rty a mají rádi, když jim balzám vytvoří vrstvičku, která na nich zůstává. Podobný efekt mají na mou tlaminu třeba EOS balzámy.



Komentáře

  1. Škoda, že šlo jen o limitku, já mám doma ibiškový CR a je skvělý :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. To je zajímavé, jak v Anglii dobře působil. Jsem ráda, že jsi s perníčkem nakonec spokojená :) Mně by se tento balzám zamlouval, celkově bych ráda od této značky balzámek vyzkoušela.

    Mini Haul

    OdpovědětVymazat
  3. Crazy Rumors značku mám veľmi rada ♥ Už som od nich mala aj balzam na pery, Leaping Bunny tuším :) ✿

    * Giveaway - Cerruti 1881 *

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥