Couleur Caramel: Korálový lak

Kde se vzala, tu se vzala posedlost laky na nehty. Někteří lidé chodí ve volné chvíli na procházku, běhat a cvičit, do kina, s přáteli, za kulturou, čtou si, vzdělávají se... Já si ve volných chvílích lakuji nehty. A nejlepší na to je celý volný víkend, kdy se můžu lakovat i takovými laky, které hrozně dlouho zasychají, takže začínám v deset ráno a končím v sedm večer. Laky na nehty jsou prostě dřina! V posledním roce jsem se do laků opravdu zamilovala. Moje nová láska má ale tři negativní vedlejší účinky: 1. Peněženka hubne 2. Nemám dost místa v krabičce 3. Z častého lakování se mi třepí nehty.


Problém číslo jedna se dá řešit jen sebekázní. Sebekázeň v mém případě znamená to, že když jdu do drogérky, tak s pohledem upřeným na zem rychle proběhnu kolem stojanu s dekorativkou a absolutně přehlížím slevové stojánky. Problém číslo dva je taky hodně zásadní. Laky jsem měla v jedné krabičce a v jednu chvíli se mi tam už prostě nevešly. Na té krabičce mi hodně záleží, protože je hezká a dobře se zavírá. A je skladná! Nedalo se ale nic dělat, musela jsem přistoupit k radikálnímu řešení a pořídit si krabičku větší. S větší krabicí sice přišlo více místa, ale více nezaplněného místa mě zase lákalo k jeho zaplněný novými barvičkami. A těch barev, které ještě nemám!


Problém číslo tři je jediný doopravdy vážný. Po nějaké době, kdy mám nalakované nehty, se mi začínají třepit. Řešením by samozřejmě bylo nelakování. Provizorní řešení je nehty zapilovat a nechat chvilku odpočinout. A taky zapřemýšlet nad tím, čím si ty nehtíky lakuju. Naštěstí žijeme v úžasné době s obrovskou nabídkou kosmetiky. Na každý neduh existuje řešení. Šetrnější lak na nehty? Stačí říct voilá a vybrat si z nabídky přírodních laků na nehty.

Zdroj
Lak, o kterém si popovídáme dneska, je z kosmetické dílny francouzské značky přírodní kosmetiky Couleur Caramel, který jsem k testování dostala z obchůdku Krásná každý den. Lak je v odstínu 70 Orange Coral. Při první lakování mě překvapily dvě věci. Intenzivní neonová oranžová barva, která z obrázku na webu nebyla vidět, a překvapivá gelová struktura. Ale vezmeme to postupně.

Lak na nehty Couleur Caramel Orange Coral je přírodní lak, který neobsahuje DBP, toluen a formaldehyd. Na celé složení se můžete podívat tu. Než se pustím do vychvalování, musím trochu pokárat obrázek na stránkách, který barevně realitě vůbec neodpovídá. Obrázek vypadá jako světlá jemná korálová, ale ve skutečnosti je lak neonově oranžový. Když na mě při rozbalování z balíčku vykoukl, trochu jsem se vyděsila. Taková výrazná barva? Ale po prvním vyzkoušení jsem změnila názor, protože nejen, že barvička vypadá teď na jaře skvěle, ale lak je tak boží, že bych ho chtěla mít doma ve všech odstínech.


Omluvte kvalitu posledních fotek. Mám toho teď tolik, že když se dostanu večer za tmy domů, rychle pofotím produkty k recenzování a nedojde mi, že by možná bylo lepší počkat na víkend a denní světlo. Takže to pak "doháním" svými ne moc dobrými fotošopovacími schopnostmi a výsledek je prostě takový. Nu, co.

Lak je v bytelné skleněné lahvičce, která má z mého pohledu masivní spodní část. Ta je trochu zešikmená, což je detail, který se mi hrozně líbí. Asymetrie, k noze! Štěteček je spíš placatější a středně široký, což je ohromně příjemné a lakuje se s ním jedna radost. 


Druhé překvapení, které jsem z laku měla, je gelová struktura a pocit na nehtech. Takový jsem ještě u žádného laku nezažila. Může se milionkrát pyšnit popiskem "gelový", ale Couleur Caramel je strčí do kapsy všechny. Je to fakt takové, jako když ošmatkávám gelové nehty svých kolegyň z práce (protože já je sama nenosím). Příjemné, hladké, jemné. A krytí je skvělé. Stačí dvě vrstvy, pro výraznější barvu klidně tři. K tomu se váže i překvapivá výdrž. Nikdy bych do přírodního laku netipla, že vydrží v klidu 5 dní. Tedy, když vy jste v klidu a zrovna se nerozhodnete jít vyplít celou zahradu. 


Závěrem? Kromě prvního překvapení z výrazné neónové oranžové jsem s lakem moc spokojená. Na jaro a léto je to krásná barva, gelová konzistence mě mile překvapila a výdrž je bezkonkurenční. 

Jaké barvičky laků nosíte teď na jaře?


Komentáře

  1. Taková barvička se mi moc líbí a souhlasím, že vypadá na obrázku trochu jinak, ale i tak je nositelný. Taky mám teď na nehtech krásnou, neonovou oranžovou barvičku. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Jak mě se líbí nalakované nehty ale nejsem schopna se k tomu dostat. Lakování mě totiž absolutně nebaví a proto mám laků pomálu a moc je nekupuji. Tahle barvička se mi líbí, je veselá ale není to žádný cirkus.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je krásný lak! Poohlédnu se po něm :) už jdu na krasnakazdyden.cz :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tento lak je opravdu nádherný! Moc se mi líbí ten gelový finish, který vypadá opravdu jako pravé gelovky. Krásná recenze. :)
    Kajahasidea

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥