Roll-On deodoranty od Weledy


Letošní rok je pro Weledu rokem plným novinek. Po balzámech na rty a podzimní voňavé novince Onagre představila švýcarská značka s přírodní kosmetikou Roll-On deodoranty ve třech voňavých variantách - Citrus, Granátové jablko a varianta Men pro chlapy, která voní po šalvěji. Protože jsem se nemohla rozhodnout, který bych chtěla vyzkoušet, dostala jsem nakonec všechny tři. 


Používáte roll-on deodoranty? Tuhle jsem viděla video o přechodu na přírodní deodoranty. První měsíce je to prý hrůza a člověk se potí a "nevoní" víc, než obvykle - to jak tělo vylučuje škodlivé látky a zbavuje se všeho nahromaděného. Pak najednou jako mávnutím proutku všechno přestane a vám stačí ke svěžesti, voňavosti a nepocení přírodní deodorant. Co je na tom pravdy, to nevím, zatím se potácím mezi hledáním přírodního favorita a dojížděním zbytku drogérkových deošů. Řekla jsem si ale, že od září poletí veškerá nepříroda z domu a zkusím přes zimu, kdy se člověk míň potí, tuhle "očistnou" přechodnou cestu. A uvidíme. 


Proč jsou deodoranty od Weledy super? Protože neobsahují hliníkové soli, které třeba u mě ucpávají potní žlázy a dělají nejen zánět, ale zadělávají i na rakovinu (tfuj že). Weleďácké roll-ony dovolují pokožce volně dýchat, aniž by ucpávaly póry a blokovaly přirozenou termoregulační funkci pokožky. Ono totiž pocení není nic nepřirozeného a myslím, že boj proti potu by měl začít tím, že si přiznáme fakt, že jsme lidi a že se prostě potíme a je to něco přirozeného. Následně se pak zcela vyrovnaní s lidskostí můžeme poohlédnout po tom nejlepším kamarádovi, který nám tohle "společenské fópá" pomůže přežít voňavě. 

Od Weledy jsem už jeden deodorant zkoušela, a to citrusový deodorant ve spreji. Beru ho spíš jako takové citronové vonítko, než přímo bojovníka proti pocení. Koukám ale, že Weleda přidala další dva sprejovací deodoranty - šalvěj a růži. Na růžový si brousím zuby. V létě totiž miluju všemožné osvěžovací vodičky a růžový deodorant bude perfektní. 


Deo roll-on granátové jablíčko má červenou přelepku, jinak je stejný jako ostatní deodoranty z této nové řady. Bohužel musím hned na úvod říct, že na mě na první dobrou působí balení deodorantů lacině. Je to prostě bílý plast s kuličkou. Výhodou je ale snadná přenositelnost a lehkost, nepronese se jako třeba skleněné roll-ony od Alverde. Na druhou stranu ale věřím, že i s obalem si Weleda časem trochu víc pohraje. Granátový používám ze všech nejčastěji a zdá se mi, že se mi časem jakoby roztáhlo víčko. Asi mám moc velkou sílu a šroubuju moc napevno, protože mi víčko "přelézá" přes okraj. Trochu, ale všimla jsem si toho. 


Mám doma deodoranty už čtvrt roku a musím říct, že mi dlouho trvalo pochopit, jaké jsou. Byla jsem z nich trochu rozpačitá, protože někdy funovaly úplně skvěle a celý den jsem nemusela mít strach z nějakého pocení nebo páchnutí. Jindy mi přišlo, že se po nich potím mnohem víc. Co je ale super je rozhodně výdrž. Bůhví, kdy je vůbec spotřebuji! Doufám, že mi vydrží i do přírodní podzimové fáze. 


Kdo má rád Weleďáckou granátovou péči, ten bude milovat i vůni granátového deodorantu. Je slaďoučká, lízátková, podmanivá, hravá a labužnická. Sahám po něm opravdu nejčastěji a ještě ho doplňuji zmiňovanou voňavkou Onagre, abych byla co nejgranátovější. 


Kulička roll-onu je taková klasická normální. Dobře se točí, nenanáší zbytečně moc produktu, ani není těžké deodorant dostat ven. Prostě ideál tak akorát. Co se funkčnosti týče, to má Weleda pořešené naprosto skvělé. Rozhodně doporučuji nanášet na čistou pokožku, protože jinak se špína dostane na kuličku a z kuličky do deodorantu a to přece nikdo nechceme. 


Citronová varianta deo roll-onu má limetkově zelený obal a vůní mi připomíná osvěžující deodorant ve spreji, o kterém jsem psala výš. I přes to, že má deodorant v názvu 24h, tedy ochranu před tělesným pachem po celý den, nedala bych ruku do ohně za to, že to opravdu zvládne. Citronový mi přijde vhodný do horkých dnů, kdy osvěží hlavně jeho vůně. 


Citronový rollonek je, díky své vůni, označovaný jako unisex. Věřím, že některým pánům by se zamlouvala i granátová varianta, ale citronový je víc osvěžující a takový neutrálnější. 


Do třetice všeho dobrého je tu roll-on pro muže Men, který obsahuje, jako jeho dva voňaví bráškové, éterické oleje, které bojují proti zápachu. Je to opravdu nejmužnější vůně, ale vyloženě pánskou bych jí nenazývala. naopak, líbí se mi třeba mnohem víc, než citrus. Je to bylinková vůně, cítím hlavně rozmarýn a šalvěj. 


Když je něco "pánský deodorantů, je to pro mě symbolem účinnosti. Nad holčičími jsem už skoro zlomila hůl, pánským naopak začínám otevírat dveře na poličku v koupelně, protože si říkám, že pro chlapy to musí být trochu intenzivnější. A holčičky, které se nadměrně potí, pak nemají jinou možnost, než zkoušet místo růžového balení i modré klučičí. 


Po šalvějovém sahám, když se chystám na náročné situace, třeba na sport nebo intenzivní procházku. Nebo "lítací" den, kdy budu pobíhat sem a tam bez zastavení. Krásně mi voní, je svěží a uklidňující. 


Roll-on deodoranty od Weledy jsem zkoušela ve všemožných situacích a můj konečný verdikt je tak napůl pozitivní. Rozhodně u mě nezajistí svěžest po celý den. Je potřeba ale vzít v úvahu to, že se potím docela dost a nefunguje mi často ani ta zabijácká noční Rexona. Voní krásně a po nějakou dobu i já voním krásně. Je potřeba nechat deodorant zaschnout. Co je super je to, že nedělá flíčky na oblečení! I když si rovnou vezmu tričko, tak jsem zatím žádnou špinavost nezpozorovala. Při druhé aplikaci je mi příjemnější podpaždí nejdřív umýt a až potom znovu aplikovat, jinak mi přijde, že se deoš hromadí a neúčinkuje. Ze začátku jsem měla pocit, že se po nich potím naopak víc. Pak jsem začala aplikovat menší množství a nechávala jsem déle zaschnout a bylo to v pohodě. 


Takže vlastně nevím. Komu bych je doporučila? Těm, kteří nemají s pocením zase až tak velký problém a stačí jim spíš vůně. V takovém případě z nich budete nadšení. Nedělají skvrny, rychle zasychají, z variant si vybere každý, jsou přírodní a neměla jsem po nich ani jednou žádnou ucpanou potní žlázu, což byl v mém případě problém až na doktory. Komu vyhovovat nebude jsou naopak ti, kteří potřebují "ucpávač" a nejradši mají drasťáky jako je Driclor.

Abych nezapomněla, až do konce září můžete s Weledou soutěžit! Vyhrát můžete třeba balíček Weleďáckých produktů nebo wellness víkend pro dva. Více informací o soutěži a životní výzvě #mujduvod naleznete tady.

Kde seženete roll-on deodoranty? Třeba v eshopu Weleda.


Jaký je váš nejoblíbenější deodorant?



Komentáře

  1. Mne žiadny bio deodorant nevydržal celý deň, v podstate len max 3 hodiny, takže ich používam, keď som doma. Ak idem do práce, berem nejaký klasický :)

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mám s potením dosť veľký problém a zatiaľ mi žiaden prírodný deodorant nestačil. Ale Weledu mám veľmi rada, takže určite niekedy aspoň jeden z nich vyskúšam. Najviac ma láka citrónový :).

    OdpovědětVymazat
  3. Weledu mám moc ráda. tento kuličkový deo jsem nezkoušela, ale momentálně mám deodorant ve spreji s vůní růží :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Deodoranty vypadají zajímavě, ještě jsem ale žádné od Weledy nezkoušela, používám ty klasické drogerkové :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám od Weledy práve ten roll-on s granátovým jablkom. Popravde, mne tá vôňa veľmi neulahodila. Nie je zlá, ale je prinajmenšom veľmi zvláštna. Čakala som totižto skôr niečo výrazne ovocnejšie. Tak či onak, používam ho ďalej. S výsledkom som osobne spokojná - ako píšeš, niekedy ho stačí naniesť raz a je pokoj na celý deň, inokedy je ho treba opakovane nanášať. Ale beriem to s nadhľadom - je to prírodný výrobok. A súhlasím ešte aj s tvojim názorom na obal - prišiel mi žiaľ veľmi lacný. Je síce praktickejší ako sklo... ale zasa, ak už sa hráme na prírodu a ekológiu, mohol mať tento deo iné balenie si myslím.=)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥