Pleva: Medový šampon s propolisem


Znáte českou rodinnou firmu Pleva? Vyrábí kosmetiku a další produkty se včelími přísadami. Mají vlastní včelí království a hrozně milé newslettery, které si vždycky ráda přečtu. Vyzkoušela jsem od nich pár věcí. Jako první pleťový krém se včelím jedem, který převrátil moje vnímání medové kosmetiky. Taková high-end lahvička se nevidí pomalu ani v drahé parfumerii. Mou druhou láskou je Bambucký balzám s propolisem, který ještě pořád mám i přes usilovné mazání a který tak krásně voní... ale tak! Jako třetí je to Zubní pasta s propolisem, která mi změnila vnímání zubních past. Tu už nemám, ale na její motivy jsem objevila zubní pastu od Alverde, které mám už třetí balení a dělá mým zoubkům a hlavně dásním ohromně dobře. Tak jsem si řekla, že si prohlédnu, co pěkného mají v eshopu a pár věcí si objednám. Šampon s propolisem mě zaujal hned.


Pro hřívu jako lev, hlásá popisek u šamponu. To přesně chci! Regenerace vlasů, boj proti lupům, šetrný šampon s neutrálním pH... Pojď ke mě, mnula jsem si tlapičky. Při objednávání mi nedošla jedna věc. Všechny tři výrobky, které jsem vyzkoušela, byly přírodní. Pleva má v nabídce přírodní kosmetiku, ale taky "nepřírodní". Když jsem zkoumala krabičku, ve které se šampon schovával, uviděla jsem to "bájné" SLS, kterému se snažím už druhý rok úspěšně vyhýbat. A do prrrr, pomyslela jsem si. Co teď? Co si počnu? Přeci ho jen tak nevyhodím, zvlášť, když tak krásně voní...


Tak jsem s mírným sebezapřením začala používat "chemický" šampon a bála se jak čert, že se mi hned objeví lupy a svědění hlavy. A nic. Po třetím umytí jsem už byla klidná, používala šampon jednou za týden nebo i méně s většími rozestupy. A byla jsem docela spokojená. Barva šamponu je taková medová žlutá okrová poloprůsvitná. Vůně je zvláštní, jemná tlumená medová, spíš do včelího vosku, než medu. Voní jako takové ty žluté svíčky ze včelího vosku. Všechny medové vůně miluju, takže za mě velké blaho. Na první umytí šampon moc nepění (že by náznak šetrného mytí?), na druhé šamponování už je to lepší.


Myje hezky, druhé napěnění je lepší a dělá pěkné mycí bublinky. Poradí si s olejovanou hlavou (však víte, můj esenciální zátěžový test). Vlasy po umytí příjemně vržou. Slibovaná hříva jako lev se ale nekonala. Když jsem šampon střídala s jinými, tak to bylo fajn, ale při dlouhodobějším používání mi vlasy přišly spíš zatížené a zplihlé. Trochu dřív mě od umytí začínala svědit hlava, ani vlasy nevydržely tak dlouho nemyté a čerstvé.


Co s tím? Šampon jsem dopotřebovala a doporučila bych ho všem, jejichž vlásky nejsou odvyklé chemii. Bude se vám líbit, je totiž šetrnější a můžete ho brát jako takový postupný přechod k přírodní péči o vlasy. Je to totiž príma šampon, který se u mě ale minul. Pokud používáte přírodní kosmetiku, tak se radši poohlédněte jinde. Mé chemii odvyklé vlásky zatěžoval a pokožku hlavy asi vysušoval trochu víc, proto mě svědila dřív, než obvykle. Musím ale pochválit výdrž. Na to, jaká je to pidi lahvička, vydržel šampon fakt dlouho.


Šampon jsem kupovala přes oficiální Pleví eshop. Kdo by rád prozkoumal, jak se pohybují ceny, mrkněte na Srovnáme.cz a porovnejte si, kde seženete Medový šampon s propolisem nejlevněji.


Znáte Plevu? Jaký je váš oblíbený šampon?





Komentáře

  1. O značke som ešte nepočula, no so zložením sa mi stala podobná vec.. Nepoteší.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, nejlepší je, když to mají eshopy napsané rovnou na stránkách u produktů :)

      Vymazat
  2. Já ho myslím měla, jo jo měla jsem ho. Dopadl strašně. Nevyhovoval mi vůbec. Jinak můj oblíbený je od Manufaktury Pivní :) ale už jsem ho dlouho neměla, šampony pořád střídám a zkouším nové :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Manufaktury jsem žádný ještě nezkoušela, jak jedu tu přírodní, tak se bojím, aby mi nenadělal na hlavě víc škody, než užitku :D

      Vymazat
  3. Značku jsem poznala díky kolegyni z práce, ale ne co se týče kosmetické stránky, nýbrž té zdravotní. Hodně jsem trpěla na afty, bolest v krku. Téměř nic mi nezabíralo až mi kolegyně přinesla ze Zelené lékárny od značky PLEVA - Ústní sprej s propolisem. Od té doby na něj nedám dopustit. Rychle účinkuje, hojí. Jsem nadmíru spokojená. Riskla jsem to i z klasické lékárny a fuj, nikdy víc. Chuť hrozná a téměř to nehojilo, alespoň u mě, proto se ke značce Pleva ráda vracím. Též mám od nich i pomádu na rty :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jsem nevěděla, že dělají i ústní vodu a věřím, že je dobrá. Měla jsem od nich pastu a zamilovala jsem se díky ní do přírodních, po zánětech dásní byl v tu ránu klid. Děkuju za hezký komentář :)

      Vymazat
  4. Já mám z Plevou dobré zkušenosti, proto bych věřila, že šampon je skvělý.:) Nedávno jsem si koupila další výrobek a klidně bych brala ještě další:D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥