Alverde: Citron + rozmarýn na celulitidu


Procházím si takhle milion nenapsaných recenzí a konceptů, až narazím na příspěvek s pracovním názvem "Alverde na celulitidu". Celulitida je taková ta "pomerančová" kůže, takové ty hrbolky, když si zmáčknete nohu. "Boj s celulitidou" je ale taky dobře vydělávající marketingové odvětví. Vyzkoušela jsem už takových věcí a zaručeně zázračných produktů, které slibují hory doly. Některé fungují víc, jiné míň. Nakonec jsem se se svýma nohama smířila a zjistila jsem, že mi v žití šťastného a veselého života vůbec nebraní. Dneska si představíme jeden z produktů, které jsem vyzkoušela. 


Tělový olej proti celulitidě s vůní citronu a rozmarýnu od Alverde jsem objevila kdysi v Déemku. Všimli jste si někdy, kolik "citrusových" výrobků je určených ke zmírnění příznaků celulitidy? Olejíček je schovaný v papírové krabičce, na které se dočteme, jak se používá a co obsahuje. 


Olej má žlutou sluníčkovou barvu a voní po směsi citrusů a rozmarýnu, přesně tak, jak slibuje popisek na krabičce. Ideálně by se měl používat dvakrát denně. Krouživými pohyby jej vmasírujte do ještě vlhké pokožky, píše krabička, tudíž se předpokládá, že si ráno a večer dáváme sprchu. Během víkendu a volnějších dnů jsem ho stíhala používat dvakrát podle návodu, jinak jsem dávala jen jednou. Objem 100 ml mi vydržel skoro měsíc. 


U balení oceňuji průhlednou lahvičku, takže můžu kontrolovat, kolik mi tam toho ještě zbývá, a taky pumpičku. Olej je přeci jen olej a pumpičkováním se snadno nanáší a dobře se s ním manipuluje. Pumpička se dá i otočit a "zamknout". 


Účinky? Nu, tady bych byla asi spíš zdrženlivá. Umím si představit, že pokud se do toho dáte se vším všudy, tedy se sportem, spoustou vody, masážemi a kdovíčím ještě, poslouží vám olej na celulitidu od Alverde docela dobře. Pokud ho jen tak naplácáte na nohu a budete doufat, že se stane zázrak, uvidíte taky takové malé výsledky, vypnutější pokožku, ale celulitidy vás nezbaví. 


Ze svého pozorování a zkoušení jsem si všimla, že nejčastější kámoši proti celulitidě jsou právě citrusy, rozmarýn, káva, bříza a skořice. Zkoušela jsem kávový peeling a zábal i z domácích zdrojů. Pokud rádi experimentujete, určitě si můžete vyrobit nějaký vlastní kouzelný přípravek na celulitudu sami (káva se skořicí a kapkou citronu třeba). 


Finální verdikt? Asi ne. Alverde je moje láska, ale proti celulitidě mi moc nepomohlo. Jako jo, trochu pokožku vyhladil, ale zázraky nečekejte. Plus? Přírodní kosmetika a vůně!




Komentáře

  1. Moc se mi líbí Primadonnko, že bereš tyhle věci proti celulitidě logicky :-) Jakože nejsou samospásné. Já k tomu musela před mnoha lety postupně dospět a uvědomit si, že pravidelně skáču na špek reklamním kecům a ve skutečnosti výsledek žádný a peněženka prázdná. Fakt je třeba to vzít komplexně včetně cvičení a stravy. Co si vzpomínám, tak jsem měla snad jediné období, kdy jsem neměla ani ďolíček, ani náznak. A to bylo v době, kdy jsem se striktně vyhýbala všemu smaženému, konzervovanému, a tak. Šla jsem jen po bio jídle, všechny etiketky luštila do mikroskopických přesností, cvičila, pila zeleninové šťávy a hodně vody... Ale bylo to sakra náročné. A lezlo to do peněz, co si budem vykládat - žít hlavně na Alnatuře není dlouhodobě ekonomicky únosné :-D
    Sem tam ďolíček je podle mě v pohodě a není nutné to nějak hrotit. Zaměřit se na ozdravění jídelníčku, proč ne. Ale stresovat se? Pffff, není důvod :-) Jo a po kosmetice na celulitidu sahám pořád. Jednoduše mě baví ty vůně a vyhlazovací efekt! :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥