Hedvábný balzám na rty čoko-moka


Jakmile se řekne čokoláda, přestanu se ovládat a neznám bratra (ani sestru). Svět by byl smutné místo, kdyby čokoláda neexistovala. Sluníčko by nesvítilo s takovou radostí, podzim by byl studenější, matematika obtížnější... Bez čokolády to v životě prostě nejde a basta. V eshopu Krásná každý den jsem objevila čokoládovou věc. Ono se tam dá totiž velice chytře hledat podle vůně, takže pokud máte chuť na něco specifického, můžete si tak vyselektovat pouze čokoládové věci. Nebo kávové, což je moje druhá oblíbená věc nejen v kosmetice. Vůně čokolády ve mě vzbuzuje pocity štěstí. Čas od času mi opravdu stačí si k tabulce čokolády jen čuchnout, abych měla dobrou náladu. Teda teoreticky, protože když už si čuchnu a je to k jídlu, musím si trošku dát. Nejdřív trošku, pak zase trošku a je po čokoládě. O čem že to tu mluvíme?


Dneska si popovídáme o čokoládě, kterou můžete mít vždycky po ruce, nabažovat se jí celý den a vůbec se po ní nepřibírá (ha ha). Hedvábný balzám na rty čoko - moka od Joik je takový malý nebezpečný čokoládový kámoš do kapsy, na kterém okamžitě vzniká závislost. 


Design se mi hrozně líbí. Vypadá luxusně, tajemně, divoce a nebezpečně. Černá s bílým potiskem je stylová a vlastní papírová krabička dodává na výjimečnosti. Jinak je balzám vlastně úplně "normální" vysouvací v klasickém plastovém balzámovém obalu. Po měsících, co ho nosím ledabyle v kabelce, se začal ošoupávat bílý nápis na víčku. 

Balzám má krásnou hnědo čokoládovo měděno bronzovu barvu, je takový pěkně žíhaný a tuze podzimní. Voní krásně jako hořká sladká čokoláda nebo moka káva. Už jen při popisování vůně začínám trochu poslintávat. 


Na první ozkoušení mi na rtech nezanechal balzám žádný znatelný tón. Zaradovala jsem se a okamžitě ho šoupla do kabelky mezi "bezpečné balzámy bez zrcátka". Na rtech je balzám moc příjemný, hebký a sametový. Vydrží docela dlouho, nevysušuje rty a nemám po něm potřebu šahat každých pár minut - rty hezky hydratuje a udržuje hedvábné. Obsahuje kandelilový vosk, slunečnicový, ricinový a jojobový olej a vitamín E. Vitamín E je antioxidant, který zklidňuje a pomáhá předcházet popraskaným rtům.

No prostě láska na první poňuchňání. Jdu si takhle vesele po ulici, vytáhnu balzám, bez zrcátka namašluju a ještě veseleji dojdu domů. V předsíni se s hrůzou podívám do zrcadla. Vypadám, jak kdybych jedla kakao lžičkou a celá se jím opatlala. Tak ono to přeci jen barví, musím se sama sobě smát a jsem ráda, že jsem na to přišla cestou domů a ne cestou na pracovní schůzku. 

Z lehce tónujícího balzámu se teplem a postupným opoužíváním a vrstveným nanášením stala hustá rtěnka. Jiné slovo pro to nemám. Husťárna prostě. Hned jsem si začala připadat jako Rihanna. Když nanesete ve více vrstvách, získáte hnědé rty se zlatými měděnými odlesky. Tyhle metalické rtěnky jsou teď velký hit, žejo, takže vlastně získáte dva v jednom. Jemné nanešení - lehké tónování. Silné nanešení - hnědá rtěnka s překvapivou výdrží, na to, že je to "jenom" balzám na rty.


Jak si to tu teď takhle hezky pro sebe sepisuji, přijdu si jako v říši divů. Z "obyčejného" balzámu neobyčejně sladké čokoládové vůně se stane  rtěnka, pokud si to budete přát. Řeknu vám, ještě nikdy jsem se nesetkala s balzámem na rty, který by měl tak sytou pigmentaci (pokud ho nanesete dost). Je to teda přírodní hnědá tuze podzimní voňavá sladká čokoládová rtěnka, nebo měděný tónující moka balzám? Pravda je, že je to oboje!

Komu by se mohl líbit? Všem, kteří milují čokoládu, o tom žádná. Taky těm, kteří mají rádi hnědé rty a hledají něco nenáročného, co můžou bez problému a bez obav tahat všude s sebou. Balzámové účinky jsou na jedničku - hydratace a ochrana rtů naprosto spolehlivá. A bonus ta barva, která mi přišla na první pohled divoká, ale na druhý a na třetí jsem se do ní zamilovala. Nu, co vy na to?





Komentáře

  1. Od značky jsem nic nezkoušela, ale ten odstín vypadá moc hezky :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je paráda, hnědé rtěnky já docela ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi líbí, s těmi podzimními chmury a sluníčkem, co se klube přes mráčky, to bude super :)

      Vymazat
  3. Tuhle značku vidím poprvé, ale barva rtěnky ne fakt moc hezká a na podzim parádní!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Joik v Čechách ještě není moc známá, ale je super. Zatím jsem vyzkoušela pár věcí a byla jsem vždycky spokojená. A ta rtěnka... ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Asi jsem se zamilovala! O:) Značku sice neznám, ale lehce se to napraví. Děkuji za tip :). Nádherná barva, ty já můžu :) a čokoláda, či káva je má slabina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto tvé zamilování chápu, je to lahůdka. Snad se ti bude líbit :)

      Vymazat
  6. Tím úvodem mi mluvíš z duše a podepíšu se pod to klidně vlastní krví! :-D

    Rtěnka vypadá nádherně a opravdu se mi na podzim velice barevně líbí. Nevím, jestli by mi slušela, ale za pokus by to i stálo.

    Jo a taky dělím rtěnky a balzámy na "bez zrcátka ani ránu" a "máznu to poslepu klidně i s Parkinsonem" :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po roce odpovídám na komentář, to jsem vostuda... no, podzimní, to je přesně vončo! Ale přiznám se, že jsem ji začala používat při maskování obličeje jako masku na rty, protože je na mě moc výrazná. Ale té vůně jsem se nemohla nabažit, tak ji zužitkovávám alespoň takto :)

      Vymazat
  7. No tak balzám na rty v takovémto odstínu vidím asi poprvé. :-) A s touto značkou jsem se dosud také neseznámila. Ráda si rty maluji, experimentuji a zkousím nové a nové věci, teď dokonce uvažuji o tom, že bych zkusila toto permanentní zkrášlení rtů, ale ještě uvidím, jestli do toho půjdu (mám maličko obavy, jestli to není bolestivý zákrok). Pája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to byla taky rarita. A ta pigmentace je neskutečná, ta předčí i kdejakou rtěnku. Na druhou stranu má výdrž jako balzám, obtiskává se... Tak ho používám jako masku na rty :) Myslím, že pokud vybereš dobré studio, tak permanentní makeup bolet nebude. Osobní zkušenosti s ním ale nemám :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥