Pudrování s Alverde


O pudru od Alverde jsem poprvé četla u Biele Mačky, která psala, že ten nejsvětlejší odstín je skoro transparentní. To chci! řekla jsem si a naběhla do déemka. Nejsvětlejší pudr Alverde v odstínu 010 Naturelle poputoval do košíčku (a určitě ne sám, jak se znám, drogérky jsou hrozné zlo). 


Dekorativka od Alverde je takové buď a nebo. Buď je božská, nebo nijaká. Opravdu jsem s ní spokojená tak napůl. S nadšením jsem obhlížela zelenou otevírací krabičku, která se mi tuze líbila, i když nejsem milovník zelené barvy. Ale tahle je taková správná, trochu perleťová a milá, po ránu pohladí rozespalá očíčka a celý den nastaví do veselého jarního módu, i když je venku pěkně hnusně. Balení je pevné a nerozviklá se, neotevírá se, když nemá, ale jde dobře otevřít, když má. Pod víčkem je dost místa i na takovou tu malovací hubku, když je náhodou potřeba vzít pudr na výlet a na štětec není v kabelce místo (i když to se pravděpodobně vyřeší větší kabelkou, žejo).


Pudr pleť hezky zmatní a jakoby zkompletuje (sjednotí je to správné bjůty slovo). Tento nejsvětlejší odstín je opravdu trochu transparentní. Na pleti je trochu znát, ale nemusíte mít strach, že po jeho nanesení budete jak Sněhurka. Výdrž je slušná. Nejsem zvyklá opětovně nanášet pudry během dne, protože jsem líná, takže napudruju ráno a během dne děj se vůle boží. Pleť pod ním může dýchat a možná proto se mi nemastí tolik, jako dřív.


Do této pudrovací záležitosti jsem se docela zamilovala. Světlého pudru už mám zbyteček, který doškrabuji. Přes léto jsem ho na opálenou tvář nepoužívala, teď na podzim, kdy už zase blednu, ho beru do ruky čím dál častěji. Na léto jsem si pořídila jeho "opálenějšího" brášku v tmavším odstínu. Každý máme jiné pudrovací nároky a mi je tento pudr od Alverde sympatický a nějakou dobu u něj určitě zůstanu. 




Komentáře

  1. Na tento pudr jsem se nedávno v Dmku dívala a přemýšlela jsem, zda si ho koupit. No nakonec jsem mu odolala. Ale v brzké době si jej plánuji koupit. :)

    OdpovědětVymazat
  2. No to to! já snad kvůli tobě zkusím znovu dát šanci značce Alverde, popravdě co jsem kdy zatím zkoušela, tak to nebylo nic moc a tím pádem mě značka nechala chladnou, ale tenhle pudr bych docela i zkusila. Teď jsem testovala sypkej Lavera a byl parádní, zatím jeden z top pudrů .-)

    Lavera minerální sypký pudr

    OdpovědětVymazat
  3. Největší lež, jakou kdy může člověk pronést: "Jdu do drogerie jen pro tuhle jednu konkrétní věc..." Haha. No jasně... :-D Všichni to máme stejně, jak tak vidím :-D

    Po pudrech sahám hlavně v případě, že zrovna používám nějakou extra mastnou pečující kosmetiku. Když člověk ještě hodinu po natření obličeje připomíná zrcátko, tak se prostě pudr hodí. Akorát si nejsem vůbec jistá, jestli se mi kdy podařilo nějaký spotřebovat. Mám doma jeden od 100% Pure a vydrží mi nejspíš až do důchodu :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
  4. Pudr vypadá fajně. Já dekorativku od Alverde moc v merku nemám. Musím mrknout :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za tip, ešte som ho neskúšala :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥