Babí léto v jasmínovém kabátě


Jasmín! Kdyby měla být recenze jen o jednom slově, myslím, že slovíčko jasmín by stačilo. Schválně, kdo z vás už teď slastně přivírá oči a nepotřebuje slyšet nic jiného? (Primadonnka zvedá ruku nahoru) MILUJU JASMÍN! Má láska ke kytičkám je nemalá, ale jen dvě miluju tak, že bych byla schopná přelézt cizí plot, jen abych si mohla trochu čuchnout - šeřík a jasmín. Ani jedna nepatří k velkoprodukcím, co se kosmetiky týče. A jen málokdy se v kosmetickém zpracování trefí s vůněmi. Mám-li svěřit svou důvěru v umění přírodních vůni, pak jedině českému výrobce přírodní kosmetiky Saloos. Na testování jsem si tentokrát vybrala Bio regenerační obličejový olej jasmín. Co si o něm myslím?


Musím prosítě začít vůní. Tohle je vůně babího léta. Trochu melancholická, těžká jako pořádná huňatá deka, do které se chcete schovat před tím studeným hnusem venku. Zádumčivá, pomalá, uklidňující, přemýšlící. Hladivá, mazlivá, objímající, ňuňající. Když si k lahvičce přivoním, tahle podmanivá vůně odnáší moje myšlenky daleko do krajiny vzpomínek, zahaluje mě do pláště z těžkého sametu a nechává mě naprosto vyklidněnou bez starostí, bez hejtů a bez všeho toho stresu. Vůně mají magickou moc. Nevěříte? Stačí si jen čuchnout. 


Olejíček obsahuje za studena lisované rostlinné oleje - bio jojobový, bio brutnákový a bio šípkový. K tomu je přidaný esenciální jasmínový olejíček, vitamíny A, E, F a lecitin. Jasmínový olej má přídavek luxusní. A to tedy opravdu je. Přijde mi jakoby hutnější, než jiné obličejové oleje. Není ale to ale přímo v hustotě oleje, která se od jiných tolik neliší, je to v kombinaci zlaté hřejivé barvy a hutné omamující vůně. Na pleť mi stačí jen pár kapiček tohoto zlata k celkové hydrataci. Olej je totiž extra výživný. Je vhodný pro všechny typy pleti, pro mou sušenkovou naprosto ideální. Nejvhodnější je právě pro suchou pleť a taky pro zralou pokožku. Regeneruje, tonizuje, rozjasňuje, zvláčňuje, zklidňuje. Bojuje proti předčasnému stárnutí pokožky.


Už z úvodu vám musí být jasné, že jsem se zase zamilovala. Bez obličejových olejů si už neumím svůj život představit. Miluju tu večerní chvíli, kdy vylezu ze sprchy, na pleť si dám pro tonizaci jemnou spršku květinové vody a následně nanesu nějaký olejíček. S jasmínovým jsem nadmíru spokojená a během toho studeného září mi projasňoval celý den. Pleť mám hebkou a NESUCHOU (snad jsem to teď nezakřikla), krásně mi září a nemám žádné pocity pnutí. Na olejíčku oceňuji, že se hezky vstřebává a nezanechává žádný nepříjemný mastný film. Na pleti je příjemný a plní všechny své popsané funkce na jedničku. A ta vůně... ♥

Bio regenerační obličejový olej Jasmín od Saloos koupíte všude možně. V drogériích, v bio obchůdcích a na internetu. Kde ho mají nejlevnější si můžete porovnat na srovname.cz.


Do jaké kosmetiky jste teď zamilovaní?



Komentáře

  1. Jasmín jsem naživo poprvé cítila v Miláně. Šli jsme večer na procházku a mě do nosu udeřila jeho omamná vůně. Někdo měl z jasmínu sestříhaný živý plot! :-)

    Pleťových mazání mám doma poměrně dost, ale povím ti Primadonnko - nalákala jsi mě na olejík velice! Svatosvatě jsem si slíbila, že nebudu kosmetiku křečkovat. No napsala jsi recenzi tak pěkně, až mám pocit, že jasmínový olej hrozně potřebuju! :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
  2. Vůně a hudba mají magickou moc :-D jasmín, šeřík ooohhh, prostě nádhera. Já mám sice lehce mastnější pleť ale i ta potřebuje hydrataci a výživu a přírodní rostlinné oleje jsou nejlepší věcí.

    OdpovědětVymazat
  3. Jasmín miluji! Velmi omamná vůně, skutečně :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥